Vasi foci

2015.08.12. 12:46

Az MTK ellen kezdi a bajnokságot a Viktória

Szombathely - Felkészülten várja a szombaton kezdődő NB I-es bajnokságot a Viktória-Trend Optika FC női labdarúgócsapata.

Pum András

Az előző szezonban ötödik helyen végző Viktória az idei bajnokságban előrelépne, alapvető célként a felsőházi rájátszást biztosító első négy hely valamelyikét tűzte ki célul a Bánfalvi Attila vezette együttes.

– A tréningeken és az edzőmeccseken új játékrendszert, a három védős felállást próbálgattuk, több-kevesebb sikerrel – mondta Bánfalvi Attila, a Viktória edzője. – Szeretném, ha a helyzet úgy hozza, akár menet közben is át tudnánk állni egy más taktikai felállásra. Az első, Sturm Graz elleni edzőmeccsünk rá is ment az új szisztémára. Továbbra is gyakoroljuk a három védős felállást, és ha rendben lesz, alkalmazzuk is. A felkészülés során becsülettel dolgoztak a lányok, az edzéslátogatottság is jó volt, csupán egy-két alkalommal voltunk kevesen. Ami a mezőnyt illeti, az újonc Kókát, valamint a Győri ETO-t sem lehet egy kézlegyintéssel elintézni. Szegedről sok labdarúgó távozott, nem tudni, mire lehetnek képesek. Az Astra jól erősített, az MTK és az FTC kiemelkedik a mezőnyből. Mi a Kókával, az Astrával, a Feminával, a Győri ETO-val csatázunk majd a felsőházba kerülésért. Ami az új igazolásainkat illeti, a kapus Bíró Barbarával sokat erősödtünk, nem véletlenül válogatott. A támadó Rózsa Cecília fél évig nem edzett, amennyiben utoléri magát, hasznos tagja lehet csapatunknak. Fábián Dóra is hasonló cipőben jár, neki is jócskán van lemaradása, igyekszünk, hogy mielőbb utolérje magát – ő is erősítést jelent. Széles Viktória, Dénes Dorka és Marsai Nikoletta távozott, előbbi kettőt sikerült pótolnunk, utóbbi helyére nem tudtunk igazolni. Több fiatal is velünk készül, Bátorfi és Janus a hosszabb távú jövőt jelenti, míg Baumann, Peresznyák, Kopcsándi hamarosan nyugodtan bevethető lesz. Tizennyolc mezőnyjátékossal és három kapussal vágunk neki a bajnokságnak. Külföldön általában két csatárral állnak fel a csapatok, és mivel a keretünk alkalmas rá, mi is bátran nyúlunk ehhez a formációhoz. Bizakodó vagyok, a felsőházi rájátszás a célunk.

A szövetség csak az első hét forduló pontos programját készítette el, illetve ebből is hiányzik két meccs kezdési időpontja. 1. forduló, augusztus 15., 14.00: Viktória–MTK. 2. forduló, 23. (még nincs pontos időpont): Femina– Viktória. 3. forduló, 30., 13.00: Viktória– FTC. 4. forduló, szeptember 6. (még nincs pontos időpont): Kóka–Viktória. 5. forduló, 13, 13.00: Viktória–Astra. 6. forduló, 27., 13.00: Viktória–Szeged. 7. forduló, október 4., 10.00: Győri ETO–Viktória.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!