Vasi foci

2015.01.14. 14:45

Kilenchetes felkészülés vár a Viktóriára

Szombathely - Megkezdte a felkészülést a tavaszi idényre az NB I. 6. helyén álló Viktória-Trend Optika FC női NB I-es labdarúgócsapata.

Pum András

A Bolyai János iskola tornatermében tartott első tréningről Magyar Vanda iskolai elfoglaltság, Szakonyi Emese betegség, Földes Fanni családi okok miatt hiányzott, és csak jövő héten csatlakozik társaihoz Heike Manhart. A decemberben térdműtéten átesett Vörös Viktória elkezdte rehabilitációját, legkorábban csak nyáron számíthat rá Bánfalvi Attila vezetőedző. Egy régi-új Viktória-játékos, a 19 esztendős Siklér Kinga viszont ott volt az első edzésen.

- A legutóbb az osztrák harmadosztályú Hatzendorfban futballozó, szombathelyi nevelésű Siklérrel szóban megegyeztünk, a legutóbbi bajnokságban gólkirályi címet szerző támadó nagy valószínűséggel nálunk folytatja pályafutását - tudtuk meg Bánfalvi Attilától.

Bánfalvi Attila vezetőedző tart eligazítást játékosainak. Balról-jobbra: Csidei Klaudia, Dömsödi Petra, Harsányi Andrea (takarva), Dénes Dorka, Egyed Barbara, Kun Barbara, Magyarics Zoé, Marsai Nikoletta, Kiss Zsófia, Ferencsik Evelin és az új szerzemény, Siklér Kinga 
Fotó: Unger Tamás

- Rajta kívül még egy védővel van szóbeli egyezségünk, ő a tervek szerint jövő héten érkezik, a neve egyelőre nem publikus. Távozóról nem tudok, eddig senki sem jelezte, hogy eligazolna. Amennyiben mindenki marad, két, esetleg három új játékosnál nem lesz több érkező - nagyjából 17-18 fős kerettel kalkulálok, amiből három kapus. A lányok örömmel jöttek az első edzésre, valóban lelkesen végezték a gyakorlatokat. Az első, rávezető hét után jövő héten már komolyabb munkát végzünk - kilenchetes felkészülés vár a lányokra. A Bolyai iskolában erősítő és technikai gyakorlatok szerepelnek a programban, míg az Illés Football Akadémia műfüves pályáján fizikai és taktikai munkát végzünk. Itt csatlakozik hozzánk az U17-es korosztályból négy futballista, Bátorfi Boglárka, Janus Izabella, Császár Hanna és Császár Flóra. Több edzőmérkőzést is vívunk, az elsőt január végén, hamarosan kialakul a végleges program. Az biztos, hogy kétszer játszunk a Győri ETO-val, aztán összecsapunk a Zalaegerszeggel, a Sturm Graz-cal, és elutazunk egy négynapos celldömölki edzőtáborba is, ahol vélhetően egy osztrák csapattal játszunk. Tavaszi céljaink változatlanok: az alapszakaszból hátralévő három bajnokin mindent elkövetünk, hogy odaérjünk a felsőházi rájátszást jelentő helyek valamelyikére. Az alapszakasz végén természetesen a helyezéstől függően aztán átbeszéljük, mik lehetnek a további céljaink.


A bajnokság a március 15-i hétvégén folytatódik. A szombathelyiek az alapszakaszból hátralévő három találkozón először fogadják az Újpestet, egy hét múlva Dorogra utaznak, majd az utolsó fordulóban az Astra látogat a Király Sportlétesítménybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!