Vasi foci

2014.09.18. 16:25

A hatodik győzelmére hajt a Király

A hétvégén nem csupán a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban folytatódnak a küzdelmek, hanem a megyei II. osztály Szombathelyi-, Körmendi- és Sárvári-csoportjában is. A 6. forduló következik.

Török Tibor

Megyei I.

 

Két rangadót rendeznek az osztályban: a még hibátlan Király Vépre látogat. A házigazda múlt héten elvérzett Kőszegen, Horváth Levente legénysége viszont nyert Vönöckön jó meccs várható vasárnap. A Kemenesmagasi a Körmendet fogadja, itt látogatók múlt héten pihentek, a vendéglót viszont Rábapatyról hozta el a három pontot.

6. forduló, szeptember 20. szombat, 16:30: Jánosháza -Kemenesalja (Németh T.), Tabak1 Szentgotthárd -Rábapaty (Boda Gy.), Bük Kőszeg (Bazsó), Répcelak-Vasvár (Takács R.), Celldömölk- Csepreg (Derdák). Szeptember 21. 16:30 Vép -Király (Kovács B.), Kemenesmagasi -Körmendi FC (Hittaller)m Uraiújfalu -Tápláni KSK (Szabó II.).

A góllövőlista állása: 9 gólos: Pungor Péter (Répcelak), Sipos Bálint (Körmend). 8 gólos: Pálfi Dávid (Király SZE). 6 gólos: Nyári Bálint (Répcelak), Wágner Bálint (Körmend). 5 gólos: Versegi Vajk (Vép). 4 gólos: Németh Balázs (Tápláni Ksk). 3 gólos: Osvald Milán (Körmend), Németh József (Celldömölk), Vágusz Arnold (Jánosháza), Pungor Norbert (Celldömölk), Széles Sándor (Uraiújfalu), Kiszlingr Balázs (Kemenesalja), Boda Péter (Celldömölk), Mészáros Dávid (Jánosháza), Páli Márk (Kemenesmagasi), Györe Roland (Csepreg), Németh Kevin Rábapaty), Vad József (Király).

Megyei II.

 

A Szombathelyi-csoportban az éllovas Táplánszentkereszt a gyengélkedő torony gárdáját fogadja a papírforma egyértelmű hazai sikert ígér. A forduló rangadóját Szombathelyen, az Építők pályán rendezik ahol a sporttelepe két lakója csap össze: a még veretlen Spari a szezont meglepően jól kezdő, a tabella második helyén álló újonc Zanatot fogadja. A Lukácsházára érdekesnek ígérkező tanakajdi kirándulás vár.

Szombathelyi-csoport, a 6. forduló menetrendje, szombat, 16.30: Táplánszentkereszt -Torony (Kovács Zs.). Vasárnap, 16.30: Újperint -Balogunyom (Bereczky Cs.), Szentpéterfa -Vasszécseny (Sály K.), Söpte -Honvéd-Sé (Süle Á.), Elektromol-Spari- Zanat (Vámos L.), Herény-Alfavill -Gyöngyöshermán-Szentkirály (Molnár J.), Felsőcsatár -Ják (Gergye I.), Tanakajd -Schott Lukácsháza (Szalay P.).

A Körmendi-csoportban több meccs is izgalmasnak tűnik, így például a Rábagyarmat Magyarszecsőd, vagy a Szakonyfalu Körmend VSE párosítás. A legnagyobb figyelem azonban vélhetően a Téglagyár Egyházasrádóc derbire irányul. Hiszen a bajnoki címvédő éllovas fogadja a dobogó harmadik fokán álló, még szintén veretlen ellenfelét.

Körmendi-csoport, a 6. forduló menetrendje, vasárnap, 16.30: Rábagyarmat- Magyarszecsőd (Újházi), Szakonyfalu Tuti Textil- Körmend VSE (Vass I.), Ivánc -Bajánsenye (Bognár I.), Őriszentpéter- Nádasd (Fülöp Z.), Körmendi Téglagyár Sport36- Egyházasrádóc (Horváth Á.), Csörötnek -Csákánydoroszló (Makai I.), Viszák -Rábatótfalu (Szabó III. Z.), Autó Egyed Vasalja- Szarvaskend (Horváth P.).

A Megyei I. osztály legutóbbi fordulójában az alábbi játékosok nyújtottak kiemelkedő teljesítményt (Grafika: Kelemen Attila)

A Sárvári-csoport hétvégi, 6. fordulójában ismét a Kenyeri jut főszerephez, ezúttal a 3. helyezett Ölbővel játszik odahaza. A Rumtól legutóbb ugyan vereséget szenvedő, de továbbra is az 5. helyen tanyázó kenyeriek játékos-edzője, Pungor István szerint a hétvége rangadóját mindenképpen győzelemmel kell zárniuk:

- A Rum ellen kikaptunk, amivel önmagában semmi baj nincs, hiszen egy jó csapattól nem szégyen a vereség. Ám csak akkor lehetünk elégedettek, ha az Ölbő elleni három ponttal ki tudjuk köszörülni a csorbát. Ami a csapatot illeti, jobban meg kell fegyelmezni a srácokat, főleg annak tekintetében, hogy az utóbbi időben az edzéslátogatottság eléggé gyér volt. Sárgalaposunk nincs, ám két játékosunkat így is mellőznünk kell munkahelyi elfoglaltság miatt.

Az Ölbő trénere, Lakner Péter is csupán munkahelyi elfoglaltság miatt kénytelen játékost mellőzni:

- Sárgalaposunk nincs, reméljük a múlt héten bokasérülést szenvedő Czitkovics felépül, így csaknem teljes kerettel várhatjuk a mérkőzést, melyen nem feltartott kézzel fogunk pályára lépni.

A Sárvári-csoport hétvégi menetrendje, szombat, 16:30, Kenyeri- Ölbő, Püspökmolnári -Szergény. Vasárnap, 16:30, Mersevát -Pecöl, Rábahídvég- Csénye, Jákfa -Gérce-Vásárosmiske, Sitke -Simaság, Szeleste-Pósfa Ikervár. Szabadnapos: Rum.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!