Vasi foci

2014.09.04. 15:15

A hétvégén ismét pályára lép a teljes amatőr mezőny a megyei bajnokságokban

A hétvégén nem csupán a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban folytatódnak a küzdelmek, hanem a megyei II. osztály Szombathelyi-, Körmendi- és Sárvári-csoportjában is a 4. játéknapot rendezik.

Török Tibor

Megyei I.

 

A forduló rangadóját Vépen rendezik, a hazaiak a Tápláni KSK-t fogadják. A vendéglátók jöttek ki jobban az előző fordulóból, Körmenden nyertek 3-2-re, míg a vendégek hazai pályán kaptak ki a Királytól (0-3). A két szomszédos település csapatai mindig nagy csatát vívtak egymással most is jó meccsre van kilátás.

- Jól kezdtünk Körmenden - tért vissza az előző heti találkozóra Garics György, a Vép trénere - , utána erősen visszaestünk, a vége viszont lehetett volna simább is. A Táplán elleni meccs igazi helyi derbi, korábban évekig voltam a Vép edzője, tisztában vagyok, hogy különleges találkozó lesz. Két hónapja készítem fel a csapatot, a fiúk fogényok az elvárásokra. Igyekszünk fejlődni, lassan lépegetünk is, bízom abban, győzelemmel folytatjuk a sorozatunkat.

- Mi kihagytuk a tiszta ziccereket, az ellenfél pedig berúgta - emlékezett vissza a Király elleni vereségre Borbás János, a táplániak edzője. Nekünk újoncként nincsenek könnyű meccseink, azonban megpróbálunk támadó futballt játszani, nem állunk be védekezni. A vépieket ismerem, ha nem követjük el a védekezésbeli hibáinkat, akkor nem tudnak meglepni bennünket. Végre mindenki egészséges, így teljes csapattal utazunk a rangadóra.

4. forduló, szombat 17:00: Celldömölk -Jánosháza (Vass I.), Tabak1- Szentgotthárd- Répcelak (Derdák), Bük- Körmend (Hittaller), Király -Kőszeg (Horváth P.). Vasárnap 17:00: Csepreg- Kemenesmagasi (Takács R.), Kemenesalja -Vasvár (Kovács B.), Vép- Tápláni KSK (Gaál), Uraiújfalu- Rábapaty (Tuczai).

A Megyei I. osztály legutóbbi fordulójában az alábbi játékosok nyújtottak kiemelkedő teljesítményt (Grafika: Kelemen Attila)

Megyei II.

 

A Szombathelyi-csoportban az eddig hibátlan Lukácsháza a Jákot fogadja, a papírforma a házigazda győzelmét, további menetelését ígéri. A jó erőt képviselő Táplán a Vasszécsenyt fogadja. Bár a Szécseny nem kapta el túl a rajtot, ütőképes csapat, amely komoly terveket szövöget. Érdekes találkozó lesz a Spari Sé derbi, ugyanis mind a két gárda jó formában van, jól kezdte a szezont.

A Szombathelyi-csoport 4. fordulójának a menetrendje, szombat, 17.00: Schott Lukácsháza -Ják (Sipos). Vasárnap, 17.00: Szentpéterfa- Balogunyom (Kovács), Söpte- Újperint (Egyed), Táplánszentkereszt -Vasszécseny (Bereczky), Elektromol-Spari- Honvéd-Sé (Fülöp), Herény-Alfavill -Torony (Sipos), Felsőcsatár -Zanat (Mónos), Tanakajd- Gyöngyöshermán-Szentkirály (Gergye).

A Körmendi-csoportban a Szakonyfalu Magyarszecsőd derbi lesz a 4. játéknap rangadója. A házigazda tavaly bronzéremmel zárt, és az idén is megcélozta a dobogót. A vendég tavaly még a megyei I-ben szerepelt, és bár átalakult a kerete, igen eredményesen kezdte a szezont. Izgalmas meccsnek ígérkezik a Téglagyár Bajánsenye mérkőzés is. A bajnoki címvédő egy jó formában lévő Bajánsenyét lát vendégül.

A Körmendi-csoport 4. fordulójának a menetrendje, vasárnap, 17.00: Szakonyfalu -Magyarszecsőd (Sály), Ivánc -Rábagyarmat (Szabó III. Z.), Őriszentpéter -Tuti Textil-Körmend VSE (Boda), Körmendi Téglagyár Sport 36- Bajánsenye (Mórocz), Csörötnek -Nádasd (Tóth R.), Viszák- Egyházasrádóc (dr. Szabó), Autó Egyed Vasalja -Csákánydoroszló (Süle), Szarvaskend- Rábatótfalu (Kondor).

A Sárvári-csoport 4. fordulójában a jelenlegi tabellaállás szerint a Jákfa-Pecöl találkozó ígérkezik a legizgalmasabbnak: a harmadik helyezett otthonában vendégszerepel a listavezető. Tavaly nem igazán voltak ezek az alakulatok a rangadók főszereplői, ám idén remek formában kezdték a szezont, így méltán lehet azt mondani, hogy az ő derbijükre fókuszál a csoport.

A Jákfa elnöke, Téttry Péter leszögezte, hogy ugyan jól kezdték a bajnokságot (három mérkőzésen 7 pontot gyűjtöttek), viszont a most következő Pecöl az eddigi legerősebb ellenfelük:

- Reméljük az eddigi meccseken, különösen a kupameccsen tapasztalt akarat, és lelkesedés még hosszú ideig kitart. Sérült, eltiltott játékosunk nincs, viszont munkahelyi elfoglaltság miatt 2-3 játékosunkra nem számíthatunk. Minimális elvárás az 1 pont megszerzése, de a csapat úgy lép pályára, hogy begyűjtse a három pontot.

A Pecöl másodedzője, Nagy István elmondta, hogy a keretük hiánytalan, így minden játékosára számíthat a hétvégi mérkőzésen:

- Az előző mérkőzésen kicsit leült a társaság az eredmény ellenére (a Sitkét verték odahaza 5-2-re), az ilyen hibákat a későbbiekben nem engedhetjük meg magunknak. A Jákfa ellen is a saját játékunkat akarjuk játszani, ahol egyértelműen a három pont megszerzése a célunk.

Nagy István azt is elárulta, hogy minek köszönhetik remek szezoneleji formájukat (3 mérkőzés, 3 győzelem):

- Remek felkészülési és edzőmérkőzéseket játszottunk augusztusban, de az 1-2 érkező játékos is stabilabbá tudta tenni az együttest.

A Sárvári-csoport 4. fordulójának menetrendje, szombat, 17 óra: Püspökmolnári -Rum. Vasárnap, 16 óra: Simaság -Gérce-Vásárosmiske, 17 óra: Ölbő I-kervár, Mersevát -Szergény, Rábahídvég- Szeleste-Pósfa, Jákfa- Pecöl, Sitke -Csénye.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!