Vasi foci

2014.03.05. 14:23

Balhé volt Jákon

Ják - Az első tavaszi forduló nem várt izgalmakat hozott: atrocitás érte a játékvezetőket Jákon, sok volt a kiállítás a megyei I. és megyei II. (Szombathely) osztályban.

Tóth Gábor

Mint azt Gerencsér Tibortól, az MLSZ Vas Megyei Igazgatóság versenybizottságának elnökétől – egyben a játékvezetők által készített kiegészítő jegyzőkönyv alapján – megtudtuk, a játékvezetői hármas már éppen elhagyta a jáki öltözőt, amikor az U21-es meccset levezető játékvezetőt támadást érte, egy futballista megütötte. Egy személy pedig sörösüveggel hadonászva támadt rá a bírói trióra – a közelben tartózkodók abban megakadályozták, hogy oda is érjen a játékvezetőkhöz. A játékvezetők feljelentést tettek a rendőrségen.

– Sokat nem kívánok foglalkozni az üggyel, egyelőre ugyanis nem látunk tisztán – fogalmazott Gerencsér Tibor. – A fegyelmi bizottság a jáki klub vezetőit, az ügyben érintetteket beidézte fegyelmi tárgyalásra. És majd e fegyelmi tárgyalás után, vélhetően jövő csütörtökön hoz döntést e roppant kellemetlen ügyben.

Az U21-es meccset 4-1-re nyerte a vendég Táplánszentkereszti FC. A jáki csapatból két játékos lett kiállítva.

Egyébként meglepően sok kiállítás történt a 16. játéknapon a felnőtt mezőnyben is. A megyei I. osztály nyolc meccsén hatszor villant a piros lap – a Kemenesalja két kiállítást gyűjtött be Kőszegen. A megyei II. osztályban a Szombathelyi-csoportban szikrázóan kemény meccseket rendeztek, legalábbis erről tanúskodik a hét piros lap. Igaz, négy kiállítás a Gyöngyöshermán–Sé derbin történt (1/3 elosztásban). A Körmendi- és a Sárvári-csoportban egyik meccsen sem kellett piros lappal fegyelmezni.

Kapcsolódó cikkek:

Gólgazdag nyitány a megye II-ben

Megye II.: Ismét pályán a focicsapatok

Megye I.: Sárváron nyert a Répcelak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!