Vasi foci

2015.05.31. 09:01

Bronzéremmel zárt a Haladás VSE

Győr - Az NB I-es futsalbajnokság felsőházi rájátszásának utolsó, 10. fordulójában a bajnok Győr vendégeként szenvedett papírforma vereséget a bronzérmes Swietelsky-Haladás VSE.

Tóth Gábor

Rába ETO–Swietelsky-Haladás VSE 7-3 (3-1).

Győr, 300 néző, NB I-es futsalmérkőzés, felsőházi rájátszás, vezette: Kovács G., Puskás (Janitz).

Győr: Tóth Gy. – Sergio, Lódi, Dróth, Bognár. Csere: Balázs (kapus), Rodriguez, Da Silva, Pardo, moreno, Püspök, Sáhó, Farkas. Edző: Illa Sole Jordi.

HVSE: Tyukász – Gyurcsányi, Öreglaki, Hegyesi, Hajmási. Csere: Matyi (kapus), Horváth P., Németh P., Vidák, Borsi, Rácz, Vlasics. Edző: Marcos Angulo.

Gól: Dróth (3.), Rodriguez (12.), Pardo 2 (14., 23.), Sergio (23.), Lódi (24.), Sáhó (39.), illetve Hajmási (3.), Hegyesi (22.), Horváth P. (38.).

Tét nélküli mérkőzést vívtak a felek, hiszen az ETO már hetekkel ezelőtt begyűjtötte a bajnoki címet, a HVSE pedig a bronzérmet. Ennek ellenére jó hangulatú, jó iramú volt a meccs, mindenki élvezte a játékot.

Öreglaki Norbert az egész szezonban remekül futballozott, 29 találatával az NB I. gólkirálya lett. Fotó: Unger Tamás

Gyors gólváltással kezdődött a találkozó (3. perc: 1-1), majd három komoly helyzetet hagyott ki a szombathelyi gárda. Jól küzdött, jól játszott a HVSE, meglepte ellenfelét. De a minőségi légiósokat, válogatott játékosokat felvonultató Győr lassan rendezte a sorait, átvette az irányítást és a vezetést. Fordulás után ismét ráijesztett a vendéglátóra a Haladás (22. perc: 3-2), ám a folytatásban már az történt a pályán, amit az ETO akart. A házigazda megnyomta a tempót, beszorította ellenfelét, és hibátlan helyzetkihasználással gyorsan eldöntötte a mérkőzés sorsát (24. perc: 6-2). A végén még belefért egy gól ide, egy oda – de ez már nem számított. Egyébként Marcos mester a mérkőzésen minden játékosának adott bőven lehetőséget, akkor is, amikor szoros volt az állás.

Marcos Angulo: – A szezont zártuk le ezzel a tét nélküli mérkőzéssel, a játékosok mégis komolyan vették a feladatukat, jól futballoztak. Főleg az első félidei teljesítménnyel voltam elégedett, a második nagy részében már a Győr diktálta a tempót, kihasználta a hibáinkat, megérdemelten nyert.

A találkozó után a Magyar Labdarúgó Szövetség illetékesei hivatalosan is kiosztották az érmeket – a győrieknek az aranyat, a szombathelyieknek a bronzot. Bár 29 találatával Öreglaki Norbert lett az NB I. gólkirálya (24 találatot az alapszakaszban, ötöt a felsőházban jegyzett), nem kapott különdíjat a Haladás játékosa – talán majd később javítja a hibáját az MLSZ.

A héten edzőtáborba vonul, készül a székely válogatott elleni barátságos mérkőzésre a magyar futsalválogatott. A keretbe ismét meghívót kapott Öreglaki Norbert és – első alkalommal – Hajmási Milán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!