Vasi foci

2015.06.24. 17:39

Csákánydoroszló: mínusz 22 pont

Csákánydoroszló - 11 meccsen érvényes játékengedély nélkül szerepelt a megyei II-es futballcsapat egyik játékosa, a klubtól 22 pontot vontak le

Török Tibor

Majdnem az utolsó helyen landolt a Csákánydoroszló a megyei II-es bajnokság Körmendi-csoportjában, mivel egyik játékosa, Takács Máté játékengedély nélkül, egészen pontosan a tavalyi bajnokságra szóló kártyával lépett pályára 11 találkozón. A jogosulatlan játék miatt az MLSZ megyei igazgatóságának fegyelmi bizottsága 22 pontot vont le az egyesülettől, emiatt 75 ezer forint bírságot is kirótt a csákányiakra. Az engedély meglétét a játékvezetőknek kellett volna ellenőrizniük a meccsek előtt, ám a bírák dolgát nem könnyítette meg, hogy a tavalyi és az idei kártya azonos színű volt. Ezzel együtt 11 ítész kapott 3 hónapos eltiltást, ám ennek végrehajtását 2015. december 31-ig felfüggesztették.

Hazai fejes a Csákánydoroszló-Őriszentpéter (4-2) találkozón Fotó: Szendi Péter

A csákányi csapat elnöke, Dénes Miklós nyilatkozott az esetről lapunknak:

- A játékos ősszel eltiltás miatt nem játszhatott, így nem volt engedélye, aztán mérsékelték a büntetését. Tavasszal pedig elképzelhető, hogy mi hibáztunk, azt gondoltuk, érvényes a kártyája. Mivel a pontlevonással sem kerültünk kieső helyre így elfogadtuk a döntést, egyedül a pénz büntetést sokalljuk, mivel 180 ezer forintot kapunk az önkormányzattól és már korábban sújtott bennünket szankció egy szerintünk vitatható eset miatt. Nem szeretnénk, ha emiatt korosztályos csapataink szenvedjenek hátrányt, 50-60 gyerek futballozik nálunk, az U15-ös gárda hatodik lett a csoportjában. A háttér tehát adott, most a felnőttcsapatunktól várunk jobb szereplést. Újjáformáljuk az együttest, új edző érkezett Nagy Krisztián személyében, aki a nádasdi utánpótlás-csapatot és a helyi korosztályos együtteseket vitte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!