Vasi foci

2015.04.20. 18:34

Futsal: kilencet rúgott a HVSE

Magabiztos idegenbeli győzelemmel folytatta az NB I-es futsalbajnokság felsőházi rájátszását a Swietelsky-Haladás VSE.

Tóth Gábor

Dunaferr DF Renaplin FC - Swietelsky-Haladás VSE 3-9 (0-3)

Dunaújváros, 300 néző, NB I-es futsalmérkőzés, felsőházi rájátszás, vezette: Viczián, Flinta (Csatári).

Dunaferr: Rigó Szente, Schrancz, Nagy R., Aradi. Csere: Gábor, Safar, Ivacs, Cosmin, Huber, Szabó. Edző: Baranyai Pál.

HVSE: Tyukász Gyurcsányi, Hegyesi, Vidák, Öreglaki. Csere: Matyi (kapus), Vlasics, Borsi, Horváth P., Németh P., Hajmási, Biró.Edző: Marcos Angulo.

Gólszerzők: Safar 2 (30., 35.), Ivacs (40.), ill. Gyurcsányi (7.), Horváth P. 2 (8., 36.), Vidák 2 (15., 25.), Hegyesi (21.), Németh P. (25.), Öreglaki (39.), Hajmási (39.).

A papírformának megfelelően a Haladás rögtön magához ragadta az irányítást. Egységesen, szervezetten, csapatként játszottak a zöld-fehérek, gyorsan meg is szerezték a vezetést. A házigazda kontrákra rendezkedett be, de nem tudott ellentámadásokat vezetni, mivel alig, alig volt nála a labda. A Haladás viszont könnyedén került helyzetbe, és könnyedén növelte előnyét 3-0-ra. A félidő hajrájában kijött a szorításból a Dunaferr, vezetett néhány támadást, akadt már védenivalója Tyukásznak is ám ekkor kedvére kontrázhatott a HVSE, csak elpuskázta a lehetőségeit. Fordulás után sem lassítottak a zöld-fehérek: gyors, pontos, szemre is tetszetős futballal rukkoltak elő, és gyorsan eldöntötték a mérkőzés sorsát (25. perc: 0-6). A folytatásban megpróbált kozmetikázni az eredményen a házigazda, vészkapusra váltott, betalált ugyan a kapuba (35. perc: 2-6), de a Haladás rendre góllal büntette a hazaiak hibáit, labdavesztéseit. Simán, ilyen arányban is megérdemelten nyert a szombathelyi csapat és lépett fel a dobogó harmadik fokára.

Marcos Angulo: Maximálisan meg vagyok elégedve a fiúkkal! Az játszottuk, amit elterveztünk, úgy játszottunk, ahogyan kell és gyorsan kijött a két csapat közötti különbség. Most fáj csak igazán, a múlt heti pontvesztés. Mindenki jól teljesített, ma nem volt gyenge pontunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!