Vasi foci

2014.07.24. 13:25

Második lett a Sárvár FC a labdarúgó Mitropa Kupán

Második helyen végzett a Sárvár FC NB III-as labdarúgócsapata az ausztriai Mitropa Kupán.

Két magyar megyei I-es bajnok – a Sárvár FC és a Győrszemere – a nyugat-szlovákiai területi bajnok TJ Druzstevnik Vrakun, valamint a házigazda osztrák negyedosztály régiós bajnoka, Parndorf részvételével rendezték meg a hagyományos Mitropa Kupát. A 2x30 perces elődöntőben a Sárvár Klauzer, Szabó és Csernák góljával meggyőző játékkal 3-0-ra verte a Győrszemerét. A 2x35 perces fináléban a házigazda osztrák Parndorf ellen Osvald Márió és Szemes találatával már 2-0-ra elhúztak a vasiak, ám a fiatalokból álló, agilis osztrákok egyenlítettek. A büntetőpárbajt 4-3-ra nyerték a parndorfiak, így a házigazdák mögött a sárvári együttes a második helyen zárt. Harmadik a Vrakun, negyedik a Győrszemere lett.

A szűk kerettel pályára lépő sárváriak a második helyen végeztek az ausztriai viadalon. Fotó: Bors László

– Nagyon jól szervezett torna volt, a döntőben például az osztrák és a magyar himnuszt is eljátszották – mondta Németh József, a Sárvár FC szakmai igazgatója. – Az első mérkőzésen sokkal jobban játszottunk ellenfelünknél, ám a másodikon kiütközött, hogy szűk kerettel utaztunk, a 35 fokos hőségben elfáradtunk a hajrára.

A sárváriak augusztus 17-én a Győri ETO II. otthonában kezdik a 2014/2015-ös bajnokságot. Az őszi szezon november 22-én fejeződik be, a tavaszi február 28-án kezdődik a bajnokság június 7-én zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!