Vasi foci

2014.04.13. 18:45

Megye I.: az éllovasok magabiztosan hozták a kötelező mérkőzéseket

Két meccsen 23 gól született az osztályban, a Sárvár és a Celldömölk is megszórta ellenfelét.

Vép–Vasvár 0-2 (0-0)

Vép, 150 néző, vezette: Boda.

Gól: Hajas 53., Birkás 66.

Vép: Bezdi – Beke P., Wágner, ILLÉS, Gombos (Balázs) – DANCS, BALIKÓ – Pintér (Beke K.), Szalai, Szemes – Czeglédi. Edző: Marton Róbert.

Vasvár: SMOLCZER – BÍRÓ, Danka, Hajas (Bősze), ROBÁN – Schermann, Horváth B. (Kaposi), Döbör, Pasics (Birkás) – Bertók, Osvald (Unger). Edző: Konrád Péter.

A hazai csapat támadott többet az első félidőben, emellett nem hagyta kibontakozni az ellenfelét. Sok helyzet nem alakult egyik oldalon sem, a hazaiak viszont nagyon közel jártak a gólszerzéshez, Smolczer bravúrja azonban megakadályozta a vépi vezetést.

Hasonló módon folytatódott a második félidő, a házigazda nyomult előre, aztán az 53. percben váratlanul gólt kapott: egy távolról kapura ívelt szabadrúgás – jókora hiba után – került a hazai hálóba a labda. Ez megzavarta a Vépet, ráadásul bő tíz perc múlva újabb felívelés egy csúsztatást követően már kettővel vezettek a vendégek. A hazaiak ezután erőlködtek, helyzetük is akadt, de kapuba nem tudtak betalálni.

Két hasonló képességű csapat csatájában a hazaiak megnyerték a meccset a Vasvárnak – a szerencsésebb együttes győzött.

Bük–Sárvár 0-14 (0-4)

Bük, 100 néző, vezette: Kártyás K.

Gól: Sinka 7 (2., 20., 50., 63., 72., 80., 88.), Osvald Márió 3 (14., 52., 54.), Nagy A. 2 (73., 85.), Nagy D. (40.), Szabó P. (78.p.)

Bük: Fabsitz – Kovács R., Toldi, Varga D. (Sárközi), Somogyi (Csonka A.) – Csonka R., Horváth M., Sándor T., Sárdy – Kiss G., Györe R. Edző: Kovács Zoltán.

Sárvár: Osvald Márkó – Csákvári (Fülöp), Varga J., Horváth J. (Csernák), PUPP – Szabó P. (Likaj), Nagy D. (Szemes), MÁTHÉ, Ambrus – SINKA, OSVALD MÁRIÓ. Edző: Németh József.

Már a 2. percben vezettek a nagy kedvvel játszó vendégek, és a szünetig négygólos előnyt szereztek.

A hazai csapat a második játékrészben fejben fel is adta a mérkőzést, a vendégek egyszerűen lefocizták a pályáról a Büköt, csak a gólarány volt kérdéses.

(Érdekesség, hogy a büki kapus 12-0 után nem bírta tovább, egyszerűen levonult a pályáról.) A rengeteg találat mellett a Sárvárnak számos lehetősége akadt még, azonban így is gólfesztivált rendezett.

Szentgotthárd Tabak1–Kemenesalja 0-0

Szentgotthárd, 150 néző, vezette: Takács R.

Szentgotthárd: Tóth A. – Polly, BELLOVICS, Horváth Gy., HERCEZGH – NÁRICZA, Kovács G. – Bouti (Muszka), Sipos, Támis – Vass. Edző: Kovács Csaba.

Kemenesalja: LAMPÉRT – NÉMETH P., Erdélyi, VESZPRÉMI Á., Princzes – Horváth T., KÓBOR, DÉNES, KOVÁCS K. – Iker (Károly M.), Sebestyén Sz. (Németh R.). Edző: Haraszti Zsolt.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, egy-egy nagyobb helyzettel mindkát oldalon, azonban egyik csapat sem tudott betalálni. A második félidőt a Kemenesalja kezdte jobban, a vendégek kétszer is kapufát találták el. A hazai csapatnak is adódtak lehetőségei, azonban a látogatók kapusa bravúrral hárított. A hajtós mérkőzésen igazságos döntetlen született.

Rábapaty–Jánosháza 2-0 (0-0)

Rábapaty, 120 néző, vezette: Tuczai.

Gól: Piros, Bíró.

Kiállítva: Orosz (második sárga után), Balhási Sz. (játékvezető megsértéséért) mindkettő Jánosháza, a 38. percben.

Rábapaty: Varga - Dovánszki, Horváth, Bíró Cs. (Szalay), TOLDI - GOSZTOLYA (Nagy), DR. TAR, Tőke, PIROS (Fehér) - Király (Bíró O.), Németh K. Edző: Ádám Endre.

Jánosháza: Tóth A. - Mészáros, Smidéliusz, Orosz, Szabó - Horváth A. (Ruzsa, Kiss), Vad, Pintér (Fenyő), Balhási Á. - Vánkos (Balhási Sz.), Vágusz. Edző: Kelemen Kornél.

Lendületes játékkal kezdődött az első félidő, a vendégcsapat többet birtokolta a labdát, egy nagy helyzetet ki alakított, azonban az kimaradt. A másik oldalon a hazai kontrák az elrontott utolsó passzok nem sikerültek. A játékrész végén kettős emberelőnybe került a hazai csapat.

A második 45 perc hazai mezőnyfölénnyel indult, és ezt gólokra is váltotta a Rábapaty. A vendégek kilenc emberrel is vezettek néhány, kimondottan gólveszélyes támadást. Összeségében a hazaiaknak az emberhátrányban is elszántan küzdő ellenfelet sikerült legyőznie.

Uraiújfalu–Répcelak 0-4 (0-2)

Uraiújfalu, 300 néző, vezette: Derdák.

Gól: Balhási öngól, Varga G. öngól, Pungor P., Csordás

Kiállítva: Széles – második sárga lap után.

Uraiújfalu: Pap – BALHÁSI, Sándor, GÖNCZÖL, Kiss T. (Varga P.) – Varga G., Gallen I., Gallen A., Széles – Keszei, Tóth Zs. (Lónai). Edző: Csákvári Zsolt

Répcelak: Kovács V. – Baranyau, Koncz, Balassa, Pados – TÓTH D., KOVÁCS ZS. – Tamási (Horváth), CSORDÁS, Pungor N. (Dulicz) – PUNGOR P. (Devecsery). Játékos-edző: Balassa Péter.

Sokan voltak kíváncsiak a Répcelak vendégjátékára, a listavezetőnek a Sárvár szombati büki sikere után kötelező volt a győzelem.

A gyenge színvonalú találkozón a vendégek domináltak, a góljaikat kivétel nélkül rögzített szituációk után érték el – Csordás szögletei és szabadrúgásai ellen nem volt orvosságuk a vendéglátóknak, ráadásul két találat során hazai játékosról került a kapuba.

Az Uraiújfalunak szórványos ellentámadásokra futotta csak, a vendégek gyakorlatilag helyzet nélkül nyerték meg a találkozót.

A mérkőzést az egyik vendégjátékos magánszáma színesítette: már a meccs során is összetűzésbe került a nézőkkel, akik a lefújás után a játékoskijárónál verbálisan viszonozták a hasonló kedvességeket.

Magyarszecsőd-Király SZE 1-2 (1-1)

Magyarszecsőd, 150 néző, vezette: Szabó III.

Gól: Takács M. illetve Pungor D., Pálfi.

Kiállítva: Pálfi, Sásdi - mindkettő második sárga lap után.

Magyarszecsőd: Marton Z. - Vass D., Sátori, TAKÁCS Á., Horváth M. – NAGY B., Hegedűs (Heigl), SZAKÁLY, Boldizsát, TAKÁCS M. – Vass R. Játékos-edző: Sátori Barnabás.

Király: Táncsics P. - Soós, KISS B., LŐDI, NÉMETH B. - Sásdi, Hajmási - PUNGOR D., TÓTH MILÁN, Pusker (TÓTH MARTIN) - Pálfi. Edző: Horváth Levente.

Magyarszecsődön a vendég Király gyűjtötte be a három pontot, a hazai csapat már hetek óta nem tud mérkőzést nyerni
Fotó: Szendi Péter

A vendégek szerezték meg a vezetést egy bedobás utáni kavarodást követően, a Magyarszecsőd szép, egyéni akcióból egyenlített, az eredmény megfelelt a játék képének.

A folytatásban a Király büntetőből ismét előnyt szerzett, a hazai ziccer viszont kimaradt. A végén a kilenc főre fogyatkozott vendégeket beszorította a Magyarszecsőd, azonban egyenlíteni már nem tudott.

Kemenesmagasi–Celldömölk 0-9 (0-5)

Kemenesmagasi, 150 néző, vezette: Hegedűs.

Gól: Klauzer 3, Györkös 2, Németh J. 2, Virág, Baranyai

Kemenesmagasi: Bíró T. – Kalmár Zs., Csiszlér, Dobány, Molnár Zs. – Fodor, Kovács B., Döbrönte (Kalmár Cs.), Velencezei – Birkás, Őri Á. Játékos-edző: Dobány Gábor.

Celldömölk: Heiner – Vajda (Lendvai), BODOR, GYÖRKÖS, VIRÁG (Mógor) – Enyingi Márk, Manganelli (Megyesi), Szuh (Enyingi Marcell), BARANYAI – KLAUZER, Boda (NÉMETH J.). Edző: Hegyi László.

Öten is hiányoztak az erősen tartalékos hazai csapatból, így aztán tovább csökkentek az amúgy sem túl magas hazai esélyek. A vendégek hamar megszerezték a vezetést és már az első félidőben eldöntötték a találkozót.

A folytatásban sem változott a felállás: az erőben és technikában abszolút fölényben játszó vendégek további gólokat lőttek.

Kapaszkodik felfele a Haladás

Haladás VSE–Kőszeg

2-0 (1-0). Szombathely, 50 néző, vezette: Gaál Á.

Gól: Szalay 2 (28., 88.p)

Haladás: Horváth B. – BALOGH T., NÉMETH G., RÓZSA, Baranyai D. – BALIKÓ (Töreki), SZALAY CS., KUN (Campos) – BARANYAI M, Fritz, Ódor (Takács P.). Edző: Takács Gábor.

Kőszeg: Táncsics – Kovács A. , FEHÉR, ŐRY (Korényi), Keresztes – Pop (Bigner), Molnár Cs. (Szűcs), Horváth Á. (Réti), Marti Ch. – Hock Sirson, Varga B. Edző: Neudl Gábor

A tavalyi bajnokság ezüst-érmese és első helyezettje találkozott a Városligeti-pályán – ám az átalakult gárdák már nem a dobogóért vannak versenyben, hanem a kiesés ellen küzdenek. A mérkőzés első félidejében a hazaiak jutottak előnyhöz, a megítélt büntetőt Szalay értekesítette. A vezetés után visszaállt a Haladás, átadta a területet, és próbált kontrákra játszani, azonban újabb gólt nem tudott szerezni.

A második félidőben is mezőnyjáték folyt, a szombathelyiek többször elrontották az utolsó passzokat emberelőnyös helyzetben, így sokáig nem akadt helyzetük. A Kőszeg a pontrúgásokra és a jól fejelő játékosaira apellált, de nem tudta veszélyeztetni a hazai kaput. A meccset Szalay erőteljes lövése döntötte el, a középpályás találatára már nem érkezett válasz a túloldalról.

A hazaiak nagyon akarták a sikert és megérdemelten nyertek, a Haladásnál mindenki az átlag felett teljesített. A Kőszeg a hazai győzelem után ismét alulmaradt idegenben, ráadásul – ahogy arról már múlt héten beszámoltunk – az egyesület és labdarúgó-szakosztály között ellentétek feszülnek. Neudl Gábor edző múlt héten tiltakozásul nem is ült le a kispadra, most arról számolt be lapunknak, ígéretet kapott arra, hogy keddig megoldódnak a vitás kérdések. Amennyiben mégsem, úgy a tréner lemond a posztjáról.

Takács Gábor: – Nem játszottunk olyan jól, mint Sárváron, ahol külső körülmények miatt veszítettünk. Most nagyon akarta a csapat a győzelmet, egységesek voltunk és megérdemelten nyertünk.

Neudl Gábor: – A Haladás jobban küzdött és többet tett a sikerért. Helyzet nélkül pedig nem lehet gólt rúgni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!