Vasi foci

2014.10.19. 21:05

Megyei I. - Idegenben győzött a Csepreg, négyet lőtt a Vasvár, vépi pontmentés a végén

Megyei körkép - Döntetlent hozott a forduló rangadója, nem bírt egymással a Jánosháza a és Körmend csapata.

Munkatársunktól

Uraiújfalu–Bük 4-1 (2-1).

Uraiújfalu, 80 néző, vezette: Bazsó.

Gól: Szabó 2 (30., 72.), Sarang 2 (42., 81.), illetve Tóth A. (18., 11-esből).

Uraiújfalu: Csontos – Varga P., Sándor, Varga G., Nagy – MOLNÁR (Kiss), Gallen, Keszei (Pető), Széles – SARANG, SZABÓ (Szár). Edző: Csákvári Zsolt.

Bük: Ligeti – Kondor, Kocsis, B. SZABÓ, BOGDÁN – Sárközi, BÁRDOS, Kovács (Dani), Németh – Tóth A., Horváth (Ádám). Edző: Stieber József.

Gyenge színvonalú mérkőzésen a vendégcsapat egy tizenegyessel szerzett vezetést. Ettől kezdve azonban a hazaiak uralták a meccset, és gólokat szerezve megérdemelten nyertek.

A Megyei I. osztály legutóbbi fordulójában az alábbi játékosok nyújtottak kiemelkedő teljesítményt. Grafika: Kelemen Attila

Celldömölk–Kőszeg 1-0 (1-0).

Celldömölk, 100 néző, vezette: Szvorda.

Gól: Bodor (12.).

Celldömölk: Heiner – Vajda, Varga J., Bodor, Györkös – Horváth D. (Lőrincz), Enyingi, Szuh – Virág (Szakály), Piri (Németh), Pungor (Lendvai). Edző: Koman Vladimir.

Kőszeg: Táncsics – Toldi (Szűcs), ŐRY, FEHÉR, Pongrácz – KERESZTES, SÁNDOR, MOLNÁR Z., Horváth Á. (Pónácz) – Molnár Cs., Kovács A. Edző: Táncsics András.

Álmosan kezdtek a csapatok, de így is hamar gólt szerzett a Celldömölk. A kőszegiek átadták a területet ellenfelüknek, a védekezésre összpontosítottak. Szünet után egy jóval bátrabb vendéggárda lépett pályára, a celldömölkiek meglehetősen alacsony „fordulatszámon" pörögtek. Az utolsó negyedórában a kőszegiek mindent egy lapra feltéve rohamoztak, és adódott is egy-két lehetőségük az egyenlítésre. A Celldömölk az idény eddigi leggyengébb játékával nyert. Az első félidő a hazaiaké, a második a vendégeké volt.

Kemenesalja–Csepreg 0-1 (0-0).

Vönöck, 100 néző, vezette: Tuczai.

Gól: Kovács B. (74.).

Kemenesalja: Szíjártó – Erdélyi, Veszprémi, HORVÁTH, Regős (Károly) – Kóbor (Dobson), Kovács Kristóf, Dénes, Kovács Krisztián (Iker) – Kiss, Kiszlinger (Németh). Edző: Haraszti Zsolt.

Csepreg: PIKÁCS - SASS, Illés, Kincse, Kisnemes – Büki, Varga (Ravadich), Molnár, KOVÁCS B. – Farkas (Györe) Oláh (Horváth F.). Edző: Sass Dezső.

A mérkőzés elejétől kezdve a hazaiak domináltak, többnyire a csepregi térfélen folyt a játék, ám komoly helyzet nem alakult ki. Szünet után is mezőnyfölényben futballozott a Kemenesalja, és ekkor már több lehetősége is akadt. A 74. percben viszont egy előrevágott labda után Kovács kihasználta csapata egyetlen lehetőségét – ez három pontot ért.

A harmadik vasvári gólt jegyző Birkás Richárd (jobbról) igyekszik a tápláni Szabó J. és Badics közé szorult labdát elővarázsolni. Fotó: Szendi Péter

Vasvár–Tápláni KSK 4-1 (1-0).

Püspökmolnár, 70 néző, vezette: Takács R.

Gól: Tausz 33., Smolczer 50., Birkás 60., Rumi 84. illetve Németh B. 52.

Vasvár: SMOLCZER – Robán, SCHERMANN, HAJAS, VINCZE B. – ZSIGMOND, Réfi, HORVÁTH B., Pasics (Birkás) – Tausz, Osvald, Rumi. Játékos-edzők: Smolczer Róbert, Bíró Zoltán.

Tápláni KSK: Somogyi – Zséder, Badics, Hujber, Szabó (Jobbágyi) – Schimmer, Szilágyi – Muzsai (Balázs), Németh B., Schindler – Rajzinger. Edző: Borbás János.

Kiegyenlített játékot hozott az első félidő a találkozón, a vendégek kétszer a vasváriak egyszer találták a kapufát, a pályaválasztó emellett egy gólt szerzett, így előnnyel fordulhatott. A második játékrész gyors gólváltással kezdődött, a Vasvár büntetőből talált be, erre gyorsan érkezett a vendégek válasza. A hazai csapat ezután átvette a játék irányítását és labdaszerzésekből gyors ellentámadásokat vezetett, a két gól mellett még háromszor a kapufát is tesztelte. A találkozón a 16 éves Vincze Balázs élete első felnőttmeccsét játszva szélsőhátvédként két gólpasszt jegyzett. A küzdelmes, hajtós mérkőzésen, jó játékvezetés mellett a Vasvár a második félidei teljesítménye alapján megérdemelten gyűjtötte be a három pontot.

Répcelak–Rábapaty 6-1 (3-0).

Répcelak, 200 néző, vezette: Magyar P.

Gól: Tamási 11., Balogh 13., Nyári B. 2 (24., 72.), Tóth Dávid 84., Takács 90.

Répcelak: Marton – NÉMETH G., Koncz, Balassa (Orbán, Pungor), FAZEKAS – Tamási, CSORDÁS, Tóth Dominik, Horváth T., Balogh (Tóth Dávid), NYÁRI (Takács). Játékos-edző: Balassa Péter.

Rábapaty: KIRÁLY ZS. – Németh Á. (Dugovics), Tőke, Toldi, DOVÁNSZKI – Fehér M., KIRÁLY L., BÍRÓ O., Németh K. (Ádám E.), Sipos (Szabó) – Likaj. Játékos-edző: Ádám Endre.

A hazai csapat parádésan kezdte a találkozót, bő húsz perc után már három góllal vezetett a Balassa-legénység, és úgy tűnt, kétszámjegyű vereséget mér az ellenfélre. A folytatásban kimaradtak a lehetőségek, több találat már nem esett a szünetig.

A fordulás után is zárva maradt a répcelaki gólgyár, ezt kihasználva a vendégek betaláltak a hazai kapuba, ami azért okozott némi zavart a vendéglátók soraiban. A nagyjából negyedórás rövidzárlat végére a Répcelak összekapta magát, és az utolsó húsz percet megnyomva fölényes győzelmet aratott az öt gólpasszt kiosztó Csordás vezérletével. A siker ellenére a helyzetkihasználás ezúttal meglehetősen gyengére sikerült.

Tabak1 Szentgotthárd–Király SZE 0-1 (0-0).

Szentgotthárd, 150 néző, vezette: Hittaller.

Gól: Vad 49.

Kiállítva: Csákvári 70.

Szentgotthárd: Tóth A. – Csákvári, BELLOVICS, TÁMIS, Herczeg – Horváth R. (Bouti), Sipos (Bugán), Kovács G., Nyári – Düh (Muszka), Vass. Edző: Kovács Csaba.

Király: NAGY G. – KISS K., KISS B., SÁSDI, Kovács R. (Németh B.) – LÁSZLÓ (Hajmási), Rácz – Pungor D. (Barcza), VAD, Tóth Milán – Pálfi. Edző: Horváth Levente

A Király birtokolta többet a labdát az első félidő elején, azonban a fölénye meddő bizonyult, nem jutottak el helyzetekig a szombathelyiek. A játékrész második felében aztán feljött a Szentgotthárd, akadtak is lehetőségei, azonban csak a kapufát találták el a hazaiak.

A második félidő óriási gotthárdi lehetőséggel indult, háromszor is bevehette volna a házigazda a Király kapuját, de a helyzet kimaradt. A vendégek ezután szép akcióból megszerezték a vezetést, Vad lőtt a hálóba. A Szentgotthárd nem adta fel, hozta a szokásos hajtós játékát, azonban a vendégek életveszélyesen kontráztak. Gól azonban már egyik oldalon sem esett, így a vendégek elvitték a három pontot.

Kemenesmagasi–Vép 1-1 (1-0).

Kemenesmagasi, 100 néző, vezette: Kovács B.

Gól: Páli 32. illetve Illés 92.

Kemenesmagasi: Bíró T. – Belegrai (Dobány), Orovecz, Verasztó, Princzes – Páli (Molnár Zs.), DÖBRÖNTE, KOVÁCS B., Kalmár, Velencei – Baranov. Játékos-edző: Dobány Gábor.

Vép: Bezdi – Mester (Szemes), JOÓ, BALIKÓ, Vermes – Kányási (Beke P.), Szalai (Hóbor), DANCS, Vajda (Kiricsi) – Versegi, ILLÉS. Edző: Garics György.

Felkészült a hazai csapat a vendégek csatáraiból, a vépi támadókat igyekezték kivenni a játékból a magasi védők. A játék főleg mezőnyben folyt, a vendéglátó a félidő derekán szerezte meg a vezetést akcióból. A fordulás után több sérülés is sújtotta a házigazdát, a Kemenesmagasi nem tudta megtartani a labdát, a vendégek pedig folyamatosan nyomás tartották a hazaiakat. A lefújás előtt a pályaválasztó kapufát lőtt, azonban az utolsó vendégszögletet nem tudta kivédekezni: Illés közvetlen közelről fejelt a léc alá, így a remélt három pontból csak egy maradt. A hazaiak nem tudták megismételni múlt heti teljesítményüket.

Jánosháza–Körmend 2-2 (1-2).

Jánosháza, 200 néző, vezette: Vass I.

Gól: Vágusz A. 7., Orosz 59. illetve Kondor 2 (16., 39.).

Jánosháza: Tóth A. – Mészáros, MEGYESI, Tóth L., SZABÓ M. – Pintér, OROSZ, Horváth A., Balhási Á. – Vágusz, Vánkos (Fenyő). Edző: Kelemen Kornél.

Körmend: Berke – Kurucz, Takács, KÓSIK, Cser – Wágner (Osvald), TÖRÖK, Balikó, KONDOR (Burka) – MAKAI, Sipos. Edző: ifj. Molnár Károly.

A forduló rangadóján minden a hazaiak szája íze szerint alakult: a vendégeket már saját térfelükön megtámadták és hibázásra kényszerítették. A 7. percben Horváth tette a labdát a büntetőterületen belül álló Vágusz elé a labdát, aki kapura fordult és a hálóba lőtt. A találat a házigazdát zavarta meg, olyannyira, hogy rendre el is rontották a jánosháziak. A Körmend kedvére kontrázhatott, kétszer is belőtték a játékba belépő jobbhátvéd mögötti területre a labdát, így megfordították az állást.

A második játékrészben a vendégek továbbra is ellentámadásokra spekuláltak, és villámgyors embereik révén veszélyes szituációkat alakítottak ki, Megyesi többször is utolsó pillanatban akasztotta meg a körmendi kontrákat. Közben Orosz révén egyenlített a Jánosháza, a középpályás szabadrúgásból, bal oldalról, alapvonal közeléből jobbal csavarta a kapu hosszú oldalába a labdát. A végére igazi kik-ki meccs lett a találkozóból, a körmendiek kétszer mentettek a gólvonalról: Vágusz a 85. percben a kapust is kicselezte, a gólba tartó labdát a semmiből előkerülő vágta ki a kapu torkából. A veszélyesen játszó vendégek ellen igazságos eredmény született.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!