Vasi foci

2014.08.24. 19:00

Megyei I.: Jánosháza Kemenesmagasin, a Körmendi FC Szombathelyen szenvedett vereséget

Vas megye - Emberhátrányban, 0-1-ről fordítva verte a Kemenesmagasi a Jánosházát a második fordulóban.

Török Tibor

Szentgotthárd–Vasvár 2-0 (0-0)

Szentgotthárd, 150 néző, vezette: Tóth R.

Gól: Kovács T. 49., Kovács G. 69.

Kiállítva: Bíró 35. (szövegért), Tausz 63. második sárga lap után

Szentgotthárd: Tóth A. – Csákvári (Vass), HORVÁTH GY., Domján, HERCEGH – KOVÁCS G. , Balázs – Horváth R. (Muszka), Kovács T. (Bouti), NYÁRI (Sütő) – Düh (Bugán). Edző: Kovács Csaba.

Vasvár: SMOLCZER – HAJAS, DANKA, ROBÁN, OSVALD – Réfi (Schermann), Zsigmond (Unger), HORVÁTH B. (Bősze), Tausz, Pasics (Bertók) – Bíró. Edző: Konrád Péter.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a kapuk azonban nem forogtak veszélyben. A legfőbb esemény a játékvezető nevéhez köthető, miután a 35. percben piros lappal leküldte a vendégek centerét. (A vasváriak nehezményezték a döntést, mondván a csatár ellenfelével szólalkozott össze.) A második játékrészt gyors góllal nyitotta a Gotthárd, a hazaiak büntetőből szereztek vezetést. A vendégek bő negyedóra után kilenc főre fogyatkoztak, ezúttal Tausz állt ki második sárga lappal. A házigazda egy szöglet után növelte az előnyét, ezzel el is dőlt a találkozó, hiába küzdöttek derekasan a megfogyatkozott látogatók.

 

Kőszeg–Tápláni Ksk 2-2 (0-1)

Kőszeg, 100 néző, vezette: Bazsó

Gól: Őry 56., Pongrácz Zs. 92 . illetve Badics 45 ., Németh B. 80.

Kőszeg: Táncsics – Keresztes, TOLDI, ŐRY, Pongrácz Zs. – Pongrácz E., Szűcs (Bigner), Sárdy – Horváth Á. (Molnár Z.), Kovács Sz., Hoch Sirson (Korényi Rudolf). Edző: Szenczi Imre.

Tápláni KSK: Somogyi – Zséder, BADICS, SCHIMMER, Balázs S. – SCHINDLER, SZILÁGYI – MUZSAI (Balázs T.), Németh B. (Fürdős), Jobbágyi (Horváth I.) – Rajzinger. Edző: Borbás János.

Az első félidőben a hazai igyekeztek dominálni, azonban a vendégcsapat átvette a játék irányítását és uralta a mérkőzést. A vezetést a játékrész vége előtt szerezte meg a Táplán, egy szabadrúgás után.

A második 45 percben aztán a hazaiak egyenlítettek, majd mindent megtettek a győzelemért, de a helyzetek kimaradtak. A vendégek a lefújás előtt megint előnybe kerültek, akadtak lehetőségeik, azonban a hosszabbításban egy szöglet utáni kavarodást követően egalizált a Kőszeg, sőt, ezt követően még egyszer a kapufát is eltalálták a hazaiak. A mérkőzést követően lemondott a kőszegiek edzője, Szenczi Imre, a tréner már korábban meghozta döntését, mivel úgy látta, elképzeléseire nem igazán fogékonyak a játékosok, tudtuk meg Kondics Sándortól, a kőszegiek szakosztály-vezetőjétől.

 

Kemenesmagasi–Jánosháza 2-1 (0-1)

Kemenesmagasi, 100 néző, vezette: Takács R.

Gól: Princzes 72., Döbrönte 82. illetve Mészáros 21.

Kiállítva: Orovecz 68. – második sárga után

Kemenesmagasi: BÍRÓ – CSISZLÉR, OROVECZ, BELEGRAI, VERASZTÓ – PRICZES, DÖBRÖNTE, DOBÁNY G. KOVÁCS B. PÁLI (HORVÁTH T.) – BARANOV. Játékos-edző: Dobány Gábor

Jánosháza: Tóth A. – MÉSZÁROS, Tóth L., Megyesi, SZABÓ M. – Ruzsa (Fenyő), Orosz, Pintér, Simon (Vágusz P.) – Vánkos (Balhási Sz.), Vágusz A. Edző: Kelemen Kornél.

Küzdelmes és feszült mérkőzést vívott a két csapat, a vendégek büntetőből szereztek vezetést az első félidőben. A második játékrészben emberhátrányba került a Magasi, a hazaiak nem omlottak össze, 10 emberrel megfordították a mérkőzést és megérdemelten nyerték meg a találkozót. A Jánosháza a két gyors gólra már nem tudott válaszolni.

 

Vép–Rábapaty 1-0 (1-0)

Vép, 150 néző, vezette: Szabó III.

Gól: Kiricsi 23.

Vép: Bezdi – Kányási (Mester), Joó, WÁGNER, Vermes (Balikó) – Beke K., Dancs, Szemes, ILLÉS (Szalai) – Versegi, KIRICSI (Czeglédi). Edző: Garics György

Rábapaty: KIRÁLY ZS. – DOVÁNSZKI, Horváth Gy., CSUPOR, Enzsöl – DUGOVICS, Tőke, Sipos, Király L. – Németh K., Likaj. Edző: Ádám Endre.

Az első perctől magához ragadta a kezdeményezést a hazai gárda és sorra alakította ki a helyzeteket, kétszer is eltalálták a kapufát a vépiek. Végül egy védelmi hiba után szerzett vezetést a házigazda. A második 45 perc kiegyenlített játékot hozott, mindkét oldalon akadtak lehetőségek, de gól nem született, így a hazai, minimális siker megérdemelt.

 

Kemenesalja–Celldömölk 1-3 (0-2)

Vönöck, 150 néző, vezette: Boda Gy.

Gól: Kiszlinger 58. illetve Bodor 3., Németh J. 45., Baranyai 47.

Kemenesalja: SZIJÁRTÓ – Erdélyi, Németh P., Veszprémi Á., HORVÁTH ZS. – Dobson (Kiss), DÉNES, Kóbor, Regős (Palotai) – Kiszlinger, Kovács K. (Porkoláb). Edző: Haraszti Zsolt.

Celldömölk: Heiner – Vajda, Bodor, Varga, Györkös – Szuh, Manganelli Piri), Baranyai (Lendvai) – Pungor N. (Hajas), Németh J. (Boda), Horváth D. (VIRÁG) Edző: Koman Vladimir.

Az első félidőben a Celldömölk jól használta ki a lehetőségeit. A fordulás után mindkét csapat nyílt sisakkal támadott, bár mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, a hazaiak nem tudtak közelebb kerülni ellenfelükhöz, így megérdemelt vendéggyőzelem született.

 

Csepreg–Büki TK 5-0 (3-0)

Csepreg, 150 néző, vezette: Horváth Patrik

Gól: Györe 3 (28., 34., 43.), Pócza 42., Sass G. 50.

Csepreg: Pikács – ILLÉS, Sass, Kis-Nemes, Kincse – GYÖRE (Horváth F.), Varga (Büki), Molnár B., Kovács R (Varsányi). – Kovács B. (Farkas), Pócza (Piros). Edző: Sass Dezső.

Bük: Antoni – Pereznyák,, Molnár A., B. Szabó (Kocsis), Somogyi T. – Simon, Kovács, Kondor, Bogdán – Horváth T., Sárközi T. Edző: Stieber József

Az első félidőben eldöntötte a mérkőzést a hazai csapat, azonban azonban a vendéglátók nem nyújtottak meggyőző teljesítményt.

A fordulás után növelték a csepregiek az előnyüket, azonban érthetlen módon leálltak és szétesett a játékuk, így az eredménnyel igen, az azonban a mutatott teljesítménnyel nem lehetnek elégedettek.

 

Uraiújfalu–Répcelak 0-4 (0-1)

Uraiújfalu, 200 néző, vezette: Szabó II.

Gól: Koncz, Tóth Dávid, Pungor, Nyári

Uraiújfalu: CSONTOS – NAGY, SÁNDOR, GÖNCZÖL, BALHÁSI – KISS, GALLEN A., SZÉLES, TÖMBÖLY (VARGA) – LÓNAI (PETŐ), TÓTH ZS. Edző: Csákvári Zsolt.

Répcelak: Marton – Baranyai, Koncz (Németh), Balassa (Orbán), FAZEKAS – TAMÁSI (Varga), TÓTH DOMINIK, Tóth Dávid, Horváth T. (Horváth M.) – Nyári, Pungor. Játékos-edző: Balassa Péter

Nem túl jó előjelekkel vágott neki a hazai csapat a Répcelak elleni helyi rangadónak, a hazaiak erősen létszámhiányosan várták a csatát, így nem ők voltak a találkozó esélyesei.

Ahogy az várható volt, a Répcelak ragadta magához a kezdeményezést, azonban a hazai ellentámadások veszélyesnek bizonyultak, kétszer is óriási ziccerben hibáztak a hazaiak. Ahogy az lenni szokott, az ellenfél erre góllal válaszolt, egy jogos büntetőből szerzett előnyt a vendégcsapat.

A fordulás után hamar betalált a Répcelak, egy szép lövés nyomán már 0-2 állt az eredményjelző. Ezután mezőnyjátékkal teltek a percek, majd még kétszer betalált a vendégcsapat a nagyot küzdő hazaiak ellen.

 

10 sárga lap és egyetlen gól

Király SZE–Körmendi FC 1-0 (0-0)

Király Sportcentrum, 150 néző, vezette: Gaál Á.

Gól: Pálfi 57.

Király: Nagy G – KISS K., KISS B., KOVÁCS R., NÉMETH B. – RÁCZ, HAJMÁSI – Pungor (Tóth Martin), Vad, Tóth Milán (Barcza) – Pálfi. Edző: Horváth Levente.

Körmend: Hajgató – KURUCZ, Takács, KÓSIK, Cser – Wágner, Makai, BALIKÓ, Osvald (Burka) – Sipos, Kondor. Edző: ifj. Molnár Károly.

Jól kezdte a mérkőzést a hazai csapat, meg is lepte ellenfelét, a lehetőségek azonban kimaradtak. Félóra elteltével igencsak paprikás lett a hangulat a pályán, a játékvezető sárga lapok kiosztásával igyekezett megfékezni az indulatokat – a kártyázás végső mérlege 7-3 Király javára. A hajrában a Körmend feljebb tolta az állásait, azonban nem jutott át a masszív hazai vonalakon.

A második játékrészben a vendégek irányították a játékot, azonban az 57. percben Hajmási passzát Pálfi értékesítette. A látogatóknak ezek után kockáztatniuk kellett, igyekeztek támadni, azonban a jól záró védelmen elakadtak a próbálkozások. A meddő körmendi fölény közepette a Király kontrái rendre veszélyesnek bizonyultak, több gól azonban már nem esett, így a hazai csapat megérdemelt győzelmet aratott.

Horváth Levente: – A jól felkészített és jó játékosokból álló Körmend ellen hozzáállásban és játékban is jelesre vizsgázott a csapat, megérdemelten nyertünk. Ezen az úton kell maradnunk és ott lehetünk az élmezőnyben.

Ifj. Molnár Károly: – Egyik csapat sem érdemelt győzelmet. A Király csapatától szokatlan, meglehetősen durva stílussal nem tudtunk mit kezdeni.

A megyei I. osztály első fordulójában az alábbi játékosok nyújtottak kiemelkedő teljesítményt. Grafika: Kelemen Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!