Vasi foci

2014.11.16. 18:05

MEGYEI I. - Kőszegen nyert a Csepreg, Gotthárdon győzött a Magasi, megverte a Vép a Jánosházát

A Magasi és a Csepreg is idegenben nyert rangadót, a Király Répcelakon szerzett pontot.

Török Tibor

Tabak1 Szentgotthárd -Kemenesmagasi 0-2 (0-1). Szentgotthárd, 80 néző, vezette: Hittaller.

Gól: Dobány G. 3, Páli 79.

Szentgotthárd: Tóth Csákvári (Bouti), Horváth Gy., Bellovics, Herczeg Kovács T., Balázs Düh, Sipos (Muszka), Támis (Sütő) Vass G. Edző: Kovács Csaba.

Kemenesmagasi: BÍRÓ T. CSISZLÉR, VERASZTÓ, OROVECZ, Pinczes (Molnár Zs.) Rosta, DÖBRÖNTE, Belegrai, Páli Baranov (Kovács B.), Dobány. Játékos-edző: Dobány Gábor.

A hazai csapat benn ragadt az öltözőben, ugyanis a 3. percben egy szabadrúgás után Dobány G. az eléje lekészített labdát fordulatból vágta a gotthárdi kapuba. A vezetés ugyan felébresztette a vendéglátókat, azonban a próbálkozásaik nem sikerültek a masszívan és taktikusan futballozó Kemenesmagasi ellen.

A fordulás után a hazaiak mindent egy lapra téve rohamoztak az egyenlítésért, ám gólt a vendégek értek el: egy kontratámadás végén találtak a hálóba. A hazaiaknak büntetőből sem sikerült szépíteni, a tizenegyest Bíró kapus hárította. Megérdemelt vendégsiker született az enerváltan játszó Szentgotthárd ellen.

Dobány Gábort, a vendégek első góljának szerzőjét (középen) köszöntik a csapattársak a Szentgotthárd- Kemenesmagasi (0-2) mérkőzésen.

Kőszeg- Csepreg 0-1 (0-0). Kőszeg, 150 néző, vezette: Derdák.

Gól: Sass G. 75.

Kőszeg: TÁNCSICS Toldi, Pónácz, ŐRY, PONGRÁCZ ZS. (Bigner) SÁRDY, Molnár Cs., Sándor T., Weltler (Réfi), KOVÁCS A. Korényi (Horváth Á.). Játékos-edzők: Táncsics András, Őry Gábor.

Csepreg: Pikács KINCSE, Illés, SASS G., Büki (Kis-Nemes Milán) MOLNÁR B., Ravadich, Kis-Nemes Máté, Oláh Varga Zs. (Pócza), Gönczöl (Farkas A.). Edző: Sass Dezső.

Öt hiányzója volt a Kőszegnek, azonban a hazai csapat így is győzelemre játszott, Korényi mellé Molnár és Weltler is fellépett a támadásokhoz. A házigazdának pontrúgásokból és bedobásokból akadtak lehetőségei, azonban az utolsó passzok nem sikerültek. A Csepreg kétszer is megszerezhette volna a vezetést, Táncsics mindkét ziccert hárította: a másodiknál labdával fejbe lőtték, szünetben orvost kellett hozzá hívni, a második 45 percet saját felelősségére védte végig.

A kőszegi lendület jó 70 percig tartott, aztán a bal oldalról befele cselező csepregi támadót a tizenhatoson belül sikerült megállítani a játékvezető szerint szabálytalanul, a vendégek pedig értékesítették a büntetőt. A hazaiak többet tettek a győzelemért, a szerencsésebb csapat győzött a találkozón.

Bük- Vasvár 0-11 (0-6). Bük, 30 néző, vezette: Bazsó.

Gól: Bíró 8. , Schermann 3 (16., 27., 86.), Robán 2 (28., 35.), Tausz 2( 31., 48.), Pasics (51., 79.), Smolczer (74.).

Bük: Bogdán Vadász, Somogyi, Pereznyák, Németh Kovács, Horváth T. (Tóth Zs.), Sárközi, Roznár Babos, Molnár (Erdélyi). Megbízott edző: Nagy József.

Vasvár: Smolczer Vincze, Bíró, SCHERMANN, Molnár Réfi (Unger), HORVÁTH Tausz, OSVALD, ROBÁN Pasics. Játékos-edzők: Smolczer Róbert, Bíró Zoltán.

A hazai csapatnak nem volt szerencséje a pontrúgásokkal, a vasváriak könyörtelenül kihasználták a lehetőségeiket a szögleteknél. A hamar bekapott gólt aztán meg is határozta a mérkőzés képet, a vendégek szünetben már hat találattal vezettek. A második játékrész ott folytatódott ahol az első abbamaradt, a jobb erőkből álló Vasvár további gólokkal tette teljesen egyértelművé a győzelmét.

Körmend -Kemenesalja 7-0 (3-0). Körmend, 70 néző, vezette: Magyar.

Gól:

Kiállítva: Cser 48. utolsó emberként szabálytalankodott.

Körmend: Berke Kurucz, Balikó, Takács, Cser Wágner (BURKA), TÖRÖK, Makai, Kondor (Födő) Sipos, Osvald. Edző: Molnár Károly.

Kemenesalja: SZÍJÁRTÓ Palotai, Erdélyi, Veszprémi, Regős Horváth Zs., Kóbor (Károly), Dénes, KISZLINGER IKER, Németh R. (KISS G.) Edző: Haraszti Zsolt.

Mindkét csapat nyílt sisakkal kezdte a mérkőzést, így aztán itt is, ott is akadtak helyzetek. A félidő közepén vezetést szerzett a Körmend, ezután fölénybe került a házigazda és a szünetig még kétszer betalált a Kemenesalja kapujába.

A második játékrész elején egy teljesen ártalmatlan szituációban Cser feleslegesen rántotta le ellenfelét, a megfogyatkozott hazaiak ellen mezőnyfölénybe kerültek a vendégek. A Körmend fiataljai azonban jól éltek a kontrák lehetőségeivel, és még négy alkalommal mattolták a vönöcki védelmet. A Körmend teljesen megérdemelt győzelmet aratott.

Celldömölki VSE- Uraiújfalu 8-1 ( 5-0 ). Celldömölk, 150 néző, vezette: Tóth R.

Gól: Szuh (3.), Enyingi Marcell 2 (9., 34.), Pungor 2 (14., 59.), Virág (38.), Németh (52.), Hajas (90.), illetve Tóth (80.).

CVSE: Zseli Vajda, Bodor ( Lendvai ), Varga J., Györkös (Németh J.) Enyingi Marcell (Hajas), Enyingi Márk, Szuh ( Szakál ), Virág (Horváth D.) Piri B. , Pungor. Edző: Koman Vladimír

Uraiújfalu SE: PAP Z. Nagy, Sándor, GALLEN A., Keszei Gallen I., Kiss, Sarang, MOLNÁR I. Szabó, Tóth. Edző: Csákvári Zsolt

A Celldömölk hamar döntésre akarta vinni a mérkőzés sorsát, és a a hazaiak már az első negyedóra végén három nullára vezettek. Meggyőző volt a celliek játéka, letámadták, nem engedték kibontakozni a vendégeket, a támadásaik pedig mindig magukban hordozták a gól lehetőségét. A vendégek szerencséjére a hazaiak csak öt gólig jutottak.

A második félidőben sem változott a játék képe, a házigazdák könnyedén alakítottak ki gólhelyzeteket, ám három kivételével azok ki is maradtak. Ugyanakkor a vendégek is bátrabbak voltak és kihasználva a hazaiak lazább védekezését többször jutottak el a hazai kapuig, és megszerezték szépítő találatukat.

Összegezve, a Celldömölk teljesen megérdemelt győzelmet aratott ilyen arányban is, a végeredmény a vendégekre nézve hízelgő.

Rábapaty- Tápláni KSK 2-0 (2.0). Rábapaty, 100 néző, vezette: Ábrahám.

Gól: Fehér M. 42., Király Zs. 45.

Rábapaty: Varga D. Szabó (Németh Á.), TŐKE, Horváth Gy. (Fehér Z.), Enzsöl KIRÁLY ZS., Piros (Likaj), TOLDI, Király L. (Sipos) Dugovics, FEHÉR M. (Bíró). Megbízott edző: Enzsöl Gábor.

Táplán: Somogyi Hujber, Badics, Schimmer, Szabó (Balázs) Káldi (Mikovics), Zséder, Szilágyi, Schindler Rajzinger (Muzsai), Németh B. Edző: Borbás János.

Az első félidő nagy hazai rohamokkal indult, azonban a vendégek kapuja előtt rendre hiba csúszott az utolsó passzokba, így a többgólos rábapatyi vezetés helyett sokáig maradt a döntetlen. Továbbra is a házigazda irányította a mérkőzést, a Táplán csak szórványosan próbálkozott támadásokkal. A fölényből aztán a félidő végén két gól is született. A második játékrészben a Rábapaty taktikusan visszaállt, kontrákra épített, a helyzetek meg is voltak, azonban mind kimaradtak, A várva várt hazai győzelem végül így is megszületett, a vendéglátók a helyzetek és a meccs összképe alapján megérdemelten nyertek.

Jánosháza- Vép 1-3 (1-2). Jánosháza, 150 néző, vezette: Boda.

Gól: Horváth A. 25. illetve Versegi 2 (10., 17.), Illés 84.

Jánosháza: Tóth A. Mészáros (Smidéliusz), Süle (Fenyő), Megyesi, Simon HORVÁTH A., Pintér, Orosz, Balhási Á. VÁNKOS, Vágusz (Balhási Sz.). Edző: Kelemen Kornél.

Vép: Bezdi Mester, WÁGNER, Balikó, VERMES Kányási, Hóbor (Beke), Szalai, ILLÉS (Kiricsi), Vajda (Szemes) VERSEGI. Edző: Garics György.

A frászt hozták a vendégek a Jánosházára a mérkőzés elején, az első két támadásból gólhelyzetet alakított ki a Vép, a középen kilépő Versegi mindkét alkalommal bevette a hazai kaput. Utána mezőnyjáték folyt a pályán, a csapatok nagyon fegyelmezetten futballoztak, a vendégek az előny birtokoában jól zárták le területeket. A hazaiak szabadrúgásból szépítettek, Horváth kapura tekert labdája megpattant a kapus előtt és a hálóba került.

A második félidőben rohamozott az egyenlítésért a hazai csapat, egy alapvonalközeli szabadrúgás után Bezdi ütött a kapufára a labdát, amit aztán többen is a kapuba sodortak, ám az asszisztens jelzésére Boda játékvezető érvénytelenítette a találatot les címén. A fordulat elmaradt, a találkozó végén aztán a Vép még egyszer betalált a jánosházi kapuba.

A rendkívül taktikusan futballozó vendégcsapat ezen a délutánon jobban akarta a győzelmet, és végén el is tudta vinni a három pontot.

Répcelak- Király SZE 0-0. Répcelak, 200 néző, vezette: Takács R.

Kiállítva: Horváth M. 88. ütésért, Csordás 92. második sárga lap után.

Répcelak: Marton Németh G., Balassa, Koncz, Fazekas TÓTH DOMINIK, HORVÁTH T. Tamási, Csordás, Balogh (Horváth M.) Pungor (Nyári B.). Játékos-edző: Balassa Péter.

Király: Nagy G. Kiss K., Kiss B., SÁSDI, KOVÁCS R. LÁSZLÓ (Tóth Martin), Németh B. (Hajmási) Barcza, VAD, Tóth Milán PÁLFI.Edző: Horváth Levente.

A mérkőzést megtekintette a magyar válogatott kapusa Király Gábor is a finnek elleni, pénteki győzelem után szabadnapot kapó hálóőrt édesapja, Király Ferenc is elkísérte Répcelakra.

A két dobogós találkozója kiegyenlített küzdelmet és jó iramot hozott, mindkét csapat megnyerhette volna a mérkőzést. A Király jól alkalmazta a kontrákat, míg a hazaiak pontrúgásokból veszélyeztettek, illetve a széleken igyekeztek megbontani a taktikusan, éretten játszó vendégek védelmét. A második félidőben is folytatódott a jó iramú küzdelem, a kapuk felváltva forogtak veszélyben, de gól végül nem született a rangadón, noha a feleknek megvolt a lehetőségük, hogy eldöntsék a mérkőzést.

Balassa Péter: - Király hétvége volt, gratulálok Király Gábornak és a válogatottnak a győzelemhez, a siker reményt adhat a magyar futballnak. Ami a meccsünket illeti, igazságos döntetlen született, fiatal csapatom jól teljesített az erősebb kerettel rendelkező Király ellen.

Horváth Levente: - A rutinos játékosokból álló Répcelak ellen jól felkészültünk és felpörögtünk. Az őszi idény legjobb mérkőzését játszottuk, az egy pontra, rászolgáltunk, de úgy gondolom, a helyzeteink alapján közelebb álltunk a győzelemhez.

Az alsó képen Király Gábor, a válogatott kapusa, aki szombaton a finnek elleni, péntek esti összecsapás után a helyszínen tekintette meg a Répcelak Király SZE találkozót édesapjával együtt. A jó iramú mérkőzésen, a dobogósok csatájában nem született gól

1. Celldömölk 14 11 2 1 62 - 11 35

2. Répcelak 14 10 3 1 52 - 9 33

3. Király SZE. 14 9 4 1 29 - 8 31

4. Körmend 13 8 2 3 59 - 13 26

5. Vép 14 7 4 3 27 - 20 25

6. Kemenesm. 14 8 2 4 37 - 24 23

7. Kőszeg 14 5 4 5 16 - 18 19

8. Csepreg 14 5 4 5 19 - 25 19

9. Vasvár 14 5 2 7 27 - 24 17

10. Jánosháza 14 5 2 7 20 - 21 17

11. Szentgotth. 14 5 2 7 17 - 24 17

12. Tápláni Ksk 14 5 1 8 30 - 37 16

13. Kemenesa. 14 4 1 9 18 - 33 13

14. Rábapaty. 14 3 4 7 20 - 30 13

15. Uraiújfalu 13 1 3 9 17 - 39 6

16. Büki Tk 14 0 0 14 6 - 120 0




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!