Vasi foci

2014.10.26. 18:55

Megyei I. - Legyőzte a Táplán a Jánosházát

A rangadók fordulójában ikszelt a Körmend a Répcelakkal, a Táplán megverte a Jánosházát

Török Tibor

Kőszeg -Vasvár 1-1 (1-0). Kőszeg, 100 néző, vezette: Vass I.

Gól: Kovács A. 36. illetve Keresztes 53. öngól.

Kiállítva: Zsigmond 23. durvaságért.

Kőszeg: Táncsics Keresztes, PÓNÁCZ, Molnár Z. (Toldi), Pongrácz Zs. Pongrácz E. (Szűcs), SÁNDOR T., Horváth Á. (Korényi) Molnár Cs. ŐRY, KOVÁCS A. Játékos-edzők: Táncics András, Őry Gábor.

Vasvár: Smolczer HAJAS, SCHERMANN, Robán, VINCZE Horváth (Bősze), Zsigmond, RUMI, Tausz (Birkás) RÉFI, Unger (Bertók). Játékos-edzők: Bíró Zoltán, Smloczer Róbert.

A három csatárral felálló hazai csapat végigtámadta az első félidőt, azonban a számos gólhelyzet ellenére, csak egygólos vezetéssel térhetett pihenő. A létszámban megfogyatkozott vendégek a második félidőben hamar egyenlítettek egy szögletből belőtt labdára Keresztes és Schermann mozdult, a jegyzőkönyvbe a hazai játékos került gólszerzőként. Ezután mindkét oldalon akadtak lehetőségek, gól nem esett, így maradt a Kőszeg számára a csalódást jelentő döntetlen, hiszen az első 45 percben eldönthette volna a vendéglátó a három pont sorsát.

Körmend -Répelak 2-2 (1-1). Körmend, 100 néző, vezette: Derdák.

Gól: Sipos 44., Wágner 55 illetve Tamási 2 (37., 78.).

Körmend: Hajgató Kurucz, Takács, KÓSIK, Cser WÁGNER, Balikó, Török, Kondor (Osvald) MAKAI, SIPOS. Edző: ifj, Molnár Károly.

Répcelak: MARTON Németh, Koncz (Tóth Dániel), Balassa, Fazekas Tóth Dominik, Horváth TAMÁSI, Csordás, Balogh (Orbán) Nyári (Takács). Játékos-edző: Balassa Péter.

A forduló egyik rangadóján az első perctől a hazaiak kezdeményeztek többet, végig a répcelaki térfélen pattogott a labda, a vendégek még elvétve sem jutottak el a körmendi kapuig. Ennek ellenére a látogatók első támadásukból gólt szereztek, azonban a házigazda még a szünet egyenlített. A fordulás után maradt a körmendi fölény, Wágner találatával a vezetést is megszerezte a hazai együttes. Utána több ziccert is elhibáztak ekkor végképp eldönthették volna a mérkőzést. Ahogy a futballban lenni szokott, a vendégek kihasználták a hazai védők figyelmetlenségét és egyenlítettek. A végét megnyomta a Körmend, több lehetősége is adódott, hogy kicsikarja a győzelmet, a helyzetek kimaradtak, így a Répcelak három kapura lövésből szerzett két góllal elvitt egy pontot.

Király -Celldömölk 1-1 (0-1). Király, 150 néző, vezette: Gaál Á.

Gól: Pálfi 85. illetve Enyingi Marcell 9.

Király: NAGY G. KISS K., KISS B., KOVÁCS R. (Fazekas), Németh B. (László D.) Rácz, HAJMÁSI Barcza (Pungor), Vad, TÓTH M. Pálfi. Edző: Horváth Levente.

Celldömölk: Heiner Vajda, Varga J., Enyingi Marcell (Mógor), Györkös Horváth D. (Lendvai), Enyingi Márk, Szuh Pungor (Bodor), Németh J. (Piri B.), Virág. Edző: Koman Vladimir.

Sokkal jobban kezdte a találkozót a Celldömölk a kishitűen futballozó hazaiak ellen, a Királyon érződött mély talajon lejátszott, szerdai mérkőzés hatása. A vendégek gyorsan vezetést szereztek, aztán elkapta a fonalat a házigazda, és a félidő második felében uralta is a játékot. A fordulás után folytatódott a hazai offenzíva, de a celliek veszélyesen kontráztak, és volt esélyük a korai döntésre, mert a 48. percben tizenegyeshez jutottak, amit elhibáztak. A hazaiak mentek előre, és a lefújás előtt öt perccel Pungor beadását Vad azért nem tudta fejjel a kapuba juttatni, mert szabálytalankodtak vele szemben. A tizenegyest Pálfi lőtte be, utána a vendégek beszorították a Királyt, azonban a hazaiaknak is volt lehetőségük a győztes gól megszerzésére.

Bük -Kemenesmagasi 0-11 (0-6). Bük, 30 vezette: Tóth R.

Gól: Döbrönte 2 (7., 70.), Páli 10., Rosta 33, Kovács B. 42., Velencei 4 (45., 58., 71., 79.), Horváth T. 46., Baranov 31.

Bük: Ligeti Kocsis, Somogyi (Roznár), Somogyi, Simon Sárközi, Kondor (Bujtor), Németh M., Kovács R. Bogdán, Horváth T. (Tóth A.). Edző: Stieber József.

Kemenesmagasi: Bíró T. (Király) Csiszlér, Verasztó, OROVECZ, Princzes Páli, Kovács B. (Horváth T.), DÖBRÖNTE, Rosta (Molnár) VELENCEI, Baranov (Dobány). Játékos-edző: Dobány Gábor.

Nem sok kérdés maradt nyitva az első félidő után: a letámadást jól alkalmazó vendégek már ekkor hat góllal szomorították a hazaiakat. A szünet után még ötször betaláltak a büki kapuba, és fölényes győzelmet arattak.

Tápláni KSK -Jánosháza 2-0 (1-0). Táplánszentkereszt, 120 néző, vezette: Németh.

Gól: Schindler 42., Németh B. 88.

Tápláni KSK: CSERKUTI ZSÉDER, BADICS, HUJBER, SCHIMMER MUZSAI (BALÁZS), SCHINDLER, SZILÁGYI, SZABÓ J. NÉMETH B., RAJZINGER (JOBBÁGYI). Játékos-edző: Borbás János.

Jánosháza: TÓTH A. Mészáros, Megyei, Smidéliusz (Fenyő), Szabó M. Horváth A. (Ruzsa), Orosz, Pintér, Balhási Á. (Simon) Vánkos (Balhási Sz.), Vágusz. Edző: Kelemen Kornél.

A hazai csapat elszántan és mindent egy lapra téve támadott, sorozatban alakította ki a helyzeket, de el is puskázta azokat. A vendégek közben veszélyes kontrákat vezettek, a 20. percben pedig büntetőt hibáztak. A szünet előtt aztán Schindler 20 méterről hatalmas gólt lőtt az alsó sarokba.

A fordulás után a Jánosháza feljebb tolta állásait, azonban a jól és szervezetten védekező hazaiak veszélyes kontrákat vezettek, többször is gólt lőhettek volna, ám csak egyszer találtak be, Németh B. révén. A megyei I. osztály színvonalát és iramát felülmúló találkozón a hatalmas lelkesedéssel futballozó tápláni csapat akár nagyobb arányban nyerhetett volna.

Vép Tabak1 -Szentgotthárd 1-2 (0-1). Vép, 100 néző, vezette: Szabó III.

Gól: Versegi 81. illetve Vass G. 2 (42., 55.).

Vép: Bezdi Mester, JOÓ, Balikó, Vermes (Wágner R.) Kányási (Vajda), Szalai, Dancs (Hóbor), Szemes (Kiricsi) Illés (Egyed), Versegi. Edző: Garics György.

Szentgotthárd: Tóth BALÁZS, BELLOVICS, TÁMIS, HERCZEG - Polly (Bouti), Kovács G. orváth R. (Muszka), Sipos (Kovács T.), NYÁRI VASS (Düh.). Edző: Kovács Csaba.

Szentgotthárdi lehetőséggel indult a találkozó, majd a két tizenhatos között folyt a játék, a csapatok ívelésekkel próbálkoztak a hazaiak lábában még benne volt a Király elleni találkozó. A Gotthárd szünet előtt szerzett vezetést, egy szabadrúgás után. A második félidő elejét megnyomta a vendégcsapat, egy újabb szabadrúgás után ismét Vass volt eredményes. Megint mezőnyjáték következett, aztán egy jogos büntetőből faragott hátrányából a Vép, de többre már nem futotta erejéből. A jobban küzdő Gotthárd megérdemelten nyert.

Rábapaty -Csepreg 0-0. Rábapaty, 120 néző, vezette: Bazsó.

Rábapaty: Király Zs. Dovánszli, HORVÁTH GY., TŐKE, ENZSÖL Gosztolya (Dugovics), Fehér M. (Bíró O.), TOLDI, KIRÁLY ZS. Likaj (Szabó), Németh K. Edző: Ádám Endre.

Csepreg: PIKÁCS Büki, ILLÉS, KIS-NEMES M., SASS - OLÁH, Molnár., Varga (Ravadich), KOVÁCS B: Farkas (Györe), Pócza (Gönczöl), Edző: Sass Dezső.

Hazai gólhelyzettel indult a találkozó, majd jó iramú mezőnyjátékkal folytatódott a meccs, nagyobb lehetőségek nélkül. A második félidőben ismét rábapatyi ziccer, utána kapufa következett. A vendégek védekeztek, és szórványos kontrákkal próbálkoztak A meccs összképe alapján a hazaiak győzelmet engedtek ki a kezükből.

Kemenesalja- Uraiújfalu 1-1 (1-0). Vönöck, 120 néző, vezette: Lukácsi.

Gól: Kiszlinger 39. illetve Szabó 50.

Kemenesalja: Szíjártó Erdélyi, VESZPRÉMI, HORVÁTH ZS., Regős(Károly) Kóbor, Kovács Kristóf, Dénes (Iker), KOVÁCS KRISZTIÁN Kiszlinger, Németh R. (Kiss). Edző: Haraszti Zsolt.

Uraiújfalu: CSONTOS - Varga P., VARGA G., Sándor, Nagy T. Gallen A., Kiss, Széles, SARANG Lónai, Szabó (Gallen I.), Edző: Csákvári Zsolt.

Kapufával és ziccerrel nyitott a hazai csapat, a többet támadó hazaiak a Kiszlinger buktatásért megítélt büntetőből szerzetek vezetést. A második félidőben a vendégek szöglet után egyenlítettek, ezután mindkét csapat nyílt sikkal rohamozott, felváltva alakultak ki helyzetek. Több gól nem esett, a hazaiakban maradt hiányérzet az első félidőben elszalasztott lehetőségek miatt.

Vép -Király 2-2 (0-1). Vép, 50 néző, vezette: Kovács B.

Gól: Joó 48., Versegi 56. illetve Pungor 45., Pálfi 67.

Vép: BEZDI Mester, JOÓ, Balikó, Vermes Kányási (Hóbor), SZALAI, Dancs, Vajda (Kiricsi) VERSEGI, Illés (Szemes). Edző: Garics György.

Király: Nagy G. KISS K., KISS B. (Hajmási), Sásdi, Németh B. László, RÁCZ PUNGOR (Fazekas), Vad, Tóth Milán Pálfi. Edző:Horváth Levente.

A múlt szerdai találkozón az eső miatt a vépi edzőpályán csapott össze a két együttes, a körülményekhez képest jó feltételek közepette. Az első helyzet a hazaiaké volt, utána viszont háromszor vihették a vendégek a vépi kapusra a labdát, Bezdi azonban hárította a ziccereket. A vendégek a félidő végén szereztek vezetést egy szöglet utáni kavarodásból. A szünet után a Király az öltözőben maradtak, Joó szép lökettel előbb egyenlített, majd Versegi eltört lövése került a vendégek hálójába. Majdnem a harmadik hazai gól is összejött, aztán a feleszmélő vendégek jogos büntetőből kiegyenlítettek, majd az utolsó tíz percben két ziccert is kihagytak. A körülmények ellenére mindkét csapat megpróbált játszani, a hősiesen küzdő hazai csapat megérdemelte a pontszerzést a jobb játékerőt képviselő Király ellen.

Tápláni KSK -Bük 9-1 (1-0). Táplánszentkereszt, 20 néző, vezette: Kovács B.

Gól: Németh B. 4 (43., 56., 65., 85.), Muzsai 3 (47., 58. 69.), Schindler 76., Szabó J. 86 illetve Horváth T. 80.

Táplán: Cserkuti Zséder, Badics, Hujber Balázs Szilágyi, SCHINDLER, Borbás (Jobbágyi), Szabó NÉMETH B., Rajzinger (MUZSAI). Játékos-edző: Borbás János

Bük: Bogdán Kondor, Sárközi, Kovács., Molnár, Németh, Horváth Roznár, Pereznyák, Karvalits Babos. Edző: Stieber József.

Ha nézőcsúcs nem is, de biztos hazai siker született a pénteki találkozón. A győzelemmel a tápláni csapat a 15 éve elhunyt vezetőjének, Kovács Lászlónak az emléke előtt tiszteleg.

Körmendről Szabó Tibor, Kőszegről Táncsics András, Szombathelyről Horváth Levente, Rábapatyról Dani Lajos, Bükről Stieber József, Táplánszentkeresztről Borbás János és Kelemen Kornél, Vépről Németh Attila, Vöncökről Lampért Tibor tudósított.

1. Répcelak 11 9 1 1 48 - 9 28

2. Celldömölk 11 8 2 1 31 - 10 26

3. Király 11 7 3 1 27 - 8 24

4. Vép 11 6 3 2 24 - 14 21

5. Körmend 10 5 2 3 46 - 13 17

6. Kemenesm. . 11 5 2 4 30 - 22 17

7. Jánosháza 11 5 2 4 19 - 16 17

8. Tápláni KSK 11 5 1 5 30 - 27 16

9. Kőszeg 11 4 3 4 15 - 17 15

10. Vasvár 11 4 1 6 16 - 23 13

11. Csepreg 11 3 4 4 14 - 21 13

12. Szentgotthárd 11 3 2 6 11 - 20 11

13. Kemenesalja 11 3 1 7 13 - 20 10

14. Rábapatyi 11 2 4 5 15 - 24 10

15. Uraiújfalu 10 1 3 6 14 - 26 6

16. Büki Tk 11 0 0 11 5 - 88 0

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!