Vasi foci

2014.04.06. 18:35

Megyei I.: Legyőzte az Uraiújfalu a Királyt

Vas megye - Érdekes eseményeket hozott a 21. forduló: két helyen is az edzők játszották a főszerepet.

Török Tibor

Kőszeg–Rábapaty 3-0 (1-0)

Kőszeg, 100 néző, vezette: Hittaller.

Gól: Varga B. 3 (31., 63.73.)

Kiállítva: Csupor 71. (Rábapaty)

Kőszeg: Pfeiffer – PÓNÁCZ, Molnár Z., Őry – POP, Kovács Zs., MOLNÁR CS., Horváth Á., MARTI CH. – HOCK SIRSON (Réti), VARGA B. (Bigner). Edző: Neudl Gábor

Rábapaty: Derdák (Bíró Zs.) – Dovánszki, Csupor, Horváth, Enzsöl (Fehér) – Gosztolya, Tőke (Szalay), dr. tar, Toldi – Király (Piros), Németh K. (Bíró O.). Edző: Ádám Endre.

Különös közjátékkal kezdődött a találkozó: Neudl Gábor a kőszegiek mestere nem ült le a kispadra. A tréner a labdarúgó-szakosztály egyesületen belüli lehetetlen helyzetére kívánta felhívni a figyelmet az akcióval – a részletekre még visszatérünk (- a szerk.). Az első félidőben mindkét oldalon adódtak helyzetek, a hazaiak egy rábapatyi szöglet utáni kontrából szerezték meg a vezetést. A fordulás után a vendégek meddő mezőnyfölényben játszottak, a hazaiak pedig növelték az előnyüket. A találkozó a 73. percben dőlt el: ekkor az utolsó emberként szabálytalankodó Csuport kiállította a játékvezető, a szabadrúgást pedig a fiatal Varga Benjámin belőtte.

A Kőszeg a hazai pályán menekült a győzelembe, a sikert Neudl Gábor edzőnek ajánlja a csapat.

Jánosháza–Magyarszecsőd 1-0 (0-0)

Jánosháza, 200 néző, vezette: Derdák.

Gól: Balhási Á. 48.

Kiállítva: Horváth N. 93. (Magyarszecsőd)

Jánosháza: Tóth A. – Mészáros, Tóth L., Nagy (SMIDÉLIUSZ), Szabó – HORVÁTH A. (Ruzsa), OROSZ, PINTÉR, Balhási Á.(Kun) – Vágusz, Balhási SZ. (Vánkos) Edző: Kelemen Kornél.

Magyarszecsőd: MARTON Z. – Vass R., Sátori, BOLDIZSÁR, Horváth M. – Vass D., Nagy B., ZSIGMOND, Hegedűs (Szakály), TAKÁCS M. – Horváth N. Játékos-edző: Sátori Barnabás.

Mindkét csapat harcosan futballozott az első félidőben, a vendégek igyekeztek megakadályozni a hazaiakat a gólszerzésben, ennek ellenére kétszer is kapu torkában mentettek a látogatók.

A szünet után még jobban beszorította a Magyarszecsődöt a vendéglátó, és egy büntető után hamar előnyhöz jutott. A vendégek ezután pontrúgásokból próbáltak egyenlíteni, a hazai kontrákban azonban jobban benne volt a gól. A mérkőzés végig nyílt maradt, a látogatók az utolsó pillanatig küzdöttek, a Jánosháza végül megérdemelten gyűjtötte be a három pontot.

Celldömölk–Tabak 1 Szentgotthárd 0-0

Celldömölk 150 néző, vezette: Szabó II Zoltán

CVSE: Heiner – VAJDA , Bodor ( Megyesi ), Györkös , VIRÁG – ENYINGI MÁRK – SZUH, Manganelli ( Enyingi Marcell ) – Mógor (Németh J.) – Boda (Gaál Gy.) , KLAUZER. Edző: Hegyi László.

Szentgotthárd: Tóth A. – POLLY, HORVÁTH Gy. , BELLOVICS, HERCEGH – NÁRICZA , BALÁZS, Bouti ( Kovács G.), Támis – Sipos ( Csákvári ), Vass ( Muszka ).Edző: Kovács Csaba.

Jó iramban kezdődött a mérkőzés , a hazaiak kezdeményeztek, a vendégek jól megszervezték védekezésüket a mezőnyfölényt nem tudták gólra váltani. A vendégek a megszerzett labdákkal próbáltak kontratámadásokat vezetni.

A második félidő elején a hazai védelem ugyan összehozott két gólhelyzetet a Gotthárdnak, de aztán minden ott folytatódott ahol az első félidő abbamaradt, jobbára a vendégek térfelén folyt a játék. felpörgött a Celldömölk, helyzeteket is kialakított , ám ezek kimaradtak, így maradt a gólnélküli döntetlen. Bár a gól hiányzott , ennek ellenére a nézők pörgős jó iramú mérkőzést láthattak.

Sárvár–Haladás VSE 3-1 (0-1)

Sárvár, 200 néző, vezette: Tóth R.

Gól: Sinka 2 (44., 58.), Szabó P. 93. illetve Fritz 36.p.

Kiállítva: Farsang B. 6. (Haladás)

Sárvár: Galavics – Csákvári, HORVÁTH, VARGA, PUPP – Osvald Márió, Tancsics (Szemes), Máthé (Csernák), Ambrus (Szabó P.) – Nagy A. (Nagy D.), Sinka. Edző: Németh József.

Haladás: HORVÁTH B. – RÓZSA, NÉMETH, FARSANG, BALOGH – BALIKÓ, SZALAY (GÁSPÁR), KUN (CAMPOS) – BARANYI, FRITZ, ÓDOR. Edző: Takcás Gábor.

Már a 6. percben vezethetett volna a Sárvár: a kitörő Sinkát Farsang lerántotta, amiért a játékvezető kiállította a vendégek védőjét és büntetőt ítélt a hazaiaknak, a tizenegyest azonban a sértett kihagyta. A Haladás az emberhátrány ellenére ügyesen és taktikusan futballozott, a vezetést is megszerezte, azonban a házigazda még egyenlíteni tudott a szünet előtt.

A második félidőben maradt a koreográfia, egy felívelt labda után a Sárvár megszerezte a vezetést, a Haladás pedig ügyesen játszott. A hazaiak a győzelmet a lefújás előtt biztosítottál be egy szép támadás végén.

A lelkes zöld-fehér fiatalok játékára csak nehezen talált ellenszert a hazai csapat.

Répcalak–Kemenesmagasi 4-1 (0-1)

Répcelak, 200 néző, vezette: Nyerges.

Gól: Csordás 2 (52., 84.), Pungor P. 60., Baranyai 79. illetve Kovács B.

Répcelak: Kovács V. – Baranyai, Kovács Zs., Balassa, Fazekes D. – Tamási (Dulicz), TÓTH DOMINIK, Horváth M., PADOS (Tóth Dániel) – CSORDÁS, Devecsery (Pungor P.) Játékos-edző: Balassa Péter

Kemenesmagasi: Dobány G. – Kalmár Zs. (Őri Á.), VERASZTÓ, CSISZLÉR, Molnár Zs. – Birkás (Gyenge), Kalmár T., KOVÁCS B., DÖBRÖNTE, Rosta – Velencei. Játékos-edző: Dobány Gábor.

Elfogytak a kapuvédők a vendégcsapatnál, Bírót a Király elleni találkozón kiállították, a cserekapus szintén sérült, így a mezőnyjátékosként szereplő 49 éves játékos-edző, Dobány Gábor öltött kapusszerelést.

- Voltam már kapus – mondta a mérkőzés után lapunknak -, igaz, 14 évesen, utána úgy gondolták edzőim, a bátyám nyomán én is tudok gólokat rúgni és kivezényeltek a kapuból. Már a Király ellen is én álltam be, meg kell mondanom, idegileg nagyon fárasztó volt a poszt.

A mérkőzés a vendégek kedve szerint alakult, Kovács B. bombagólt lőtt felső sarokba . A Répcelak ezek után egy kapura játszott, de a helyzetekből nem tudott gólt szerezni – talán az zavarta meg a házigazdát, hogy tavasszal először talált be az ellenfél a kapujába.

A második félidőt egészen más felfogásban kezdte a hazai csapat, hamar jött az egyenlítés, egy kezezés utáni büntető értékesített Csordás. A támadásban maradt Répcelak még kétszer betalált, helyre billentve az erőviszonyokat. A slusszpoén is hazaiaké volt, Csordás másodszor is bevette a magasiak kapuját.

A második félidő alapján megérdemelten tartotta itthon a három bajnoki pontot a lelkesen és szimpatikusan futballozó vendégek ellen.

Kemenesalja–Vép 3-0 2-0)

Vönöck, 120 néző, vezette: Sándor.

Gól: Sebestyén 2, Veszprémi M.

Kiállítva: Belegrai (utolsó emberként szabálytalankodott) illetve Joó (durvaságért).

Kemenesalja: Lampért - Németh, ERDÉLYI, Belegrai, VESZPRÉMI Á. - Dénes, KÓBOR, HORVÁTH T. (VESZPRÉMI M.), Kovács - IKER, SEBESTYÉN (Károly M.). Edző: Haraszti Zsolt.

Vép: Bezdi - Beke P. (Balázs), Wágner, Joó, Gombos - Illés, Balikó - Kányási (Beke K.), Szalai, Szemes (Pintér) . Czeglédi. Edző: Marton Róbert.

Kiegyenlített játékkal kezdődött a mérkőzés, majd magára talált a hazai csapat és a sok lehetőség közül kettőt gólra váltott.

A második játékrészben a két tizenhatos között folyt a játék, majd Belegrai vállal leütközte kiugró ellenfelét - a játékvezető kiállította a hazai játékost. Ekkor a vendégek kijöttek a szorításból, azonban ők is 10 főre fogyatkoztak, a Kemenesalja pedig bebiztosította a győzelmet a jól küzdő Vép ellen.

Vasvár-Bük 3-3 (1-2)

Vasvár, 150 néző, vezette: Szabó III. Zoltán

Gól: Osvald 28., Bíró 52., Varga Á. 81 illetve Györe 3, Bíró 10. (öngól), Sárdy 58.p.

Vasvár: Smolczer, Bíró, Hajas, TAUSZ, ROBÁN - Varga Á., Horváth (Kaposi), Bertók (Birkás), Varga R. - Pasics (Döbör), Osvald (Schermann). Edző: Konrád Péter.

Bük: Antoni - Toldi, Csonka, Kovács, VARGA D. - Horváth M,., SÁNDOR :, Györe (Kovács A.), Sárközi - SÁRDY, Horváth Á. Edző: Kovács Zoltán.

Rosszul kezdett a hazai csapat, két góllal ajándékozta meg a vendégeket. A bükiek példát mutattak akaratból és alázatból, a hazaiak a kellő mennyiségű edzésmunka ellenére nem mutattak meggyőző formát.

Jól kontrázott az Uraiújfalu

Király SZE–Uraiújfalu 1-3 (0-1)

Király Sportcentrum, 150 néző, vezette: Magyar P.

Szabadrúgás a Király–Uraiújfalu meccsen: a vendégek taktikusan futballoztak és eredményes kontráiknak köszönhetően nyertek. Fotó: Szendi Péter

Gól: Pálfi illetve Tóth Zs. 2, Széles

Király: Táncsics P. – Soós (Simon), Németh M., Kiss B., Kiss K. – SÁSDI, HAJMÁSI – Pungor D., Tóth M., Németh B. (Pusker) – Pálfi.. Megbízott edző: ifj. Komláti István.

Uraiújfalu: PAP – VARGA PÁL, SÁNDOR, VARGA G., BALHÁSI I. (NAGY) – KISS T., SZÉLES, GALLEN A., KESZEI – GALLEN I., TÓTH ZS. Edző: Csákvári Zsolt

Már a mérkőzés elején látszott, hogy a vendégcsapat nem adja olcsó a bőrét, a vendégek keményen futballoztak, azonban helyzete a hazai csapatnak akadt, ám mindkét lehetőség kimaradt. A vendégek viszont nem hibáztak, a 23. percben Tóth Zsolt megszerezte a vezetést az Uraiújfalunak. Az előny megzavarta a Királyt, aztán ismét fölénybe került a vendéglátó, különösebb eredmény nélkül.

A második 45 percet jól kezdte a házigazda, megint helyzeteket dolgozott ki, azonban ezek kimaradtak. A vendégcsapat taktikusan futballozott, a hazai támadások közepette várt a lehetőségekre, és nem hiába: egy kontra végén Tóth Zsolt ismét betalált.

A végjáték roppant izgalmasra sikeredett: Hajmási szabadrúgása után Pálfi bevette a vendégek kapuját, innét kezdve a Király mindent egy lapra feltéve rohamozott az egyenlítésért. A fellazuló védelem azonban csak szabálytalanul tudta megállítani az egyik kontrát, a szabadrúgást Széles lőtte a hazai kapuba, ezzel végképp eldöntötte a három pont sorsát. A hazai csapat rengeteget támadott, a vendégek viszont jobban értékesítették a lehetőségeiket.

Komláti István: megbízott edző: – Nyugodtabb játék és jobb helyzetkihasználás kellett volna, a helyzetekkel jobban sáfárkodó vendégcsapat megérdemelten vitte el a három pontot. A sérült Balhási Imrének jobbulást kívánunk a csapat nevében.

Csákvári Zsolt: – Jó teljesítményt nyújtott a csapat, megszolgáltuk a győzelmet.

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

1. Répcelak 21 19 1 1 78 – 11 58
2. Sárvár 21 18 1 2 81 – 12 55
3. Celldömölk 21 16 2 3 49 – 22 50
4. Jánosháza 21 14 2 5 44 – 19 44
5. Király SZE 21 13 0 8 49 – 29 39
6. Uraiújfalu 21 11 2 8 38 – 35 35
7. Vasvár 21 8 6 7 39 – 36 30
8. Magyarsz. 21 8 3 10 31 – 32 27
9. Kemenesa. 21 8 1 12 37 – 47 25
10. Rábapaty 21 7 3 11 26 – 46 24
11. Vép 21 6 3 12 33 – 44 21
12. Kőszeg 21 5 3 13 17 – 57 18
13. Bük 21 5 2 14 28 – 71 17
14. Szentgott. 21 4 4 13 18 – 43 16
15. Haladás 21 4 2 15 23 – 48 14
16. Kemenesm. 21 1 7 13 18 – 57 10

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!