Vasi foci

2015.03.22. 19:45

MEGYEI I.: Nagy csata volt Jánosházán, megverte a Táplán a Vépet, győzött a Rábapaty

Nagy csatákat hozott a rangadók fordulója, a Király ikszelt Kőszegen, egy góllal nyert a Celldömölk.

Török Tibor

Jánosháza- Celldömölk 2-3 (1-1). Jánosháza, 250 néző, vezette: Vass I.

Gól: Szabó M. 30., Velencei 51. illetve Pungor 23., Boda 47., Enyingi Marcell 66.

Jánosháza: Tóth A. Tóth L. (Mészáros), Molnár, Megyei,SZABÓ VELENCEI (Balhási Sz.), Orosz, Horváth A. (Szép Á.), Pintér, FENYŐ (Keresztes) Vágusz A. Edző: Kelemen Kornél.

Celldömölk: Heiner Vajda, Boda, VARGA J., Györkös Enyingi Marcell, Szuh (Mógor), Manganelli Zs., BODA (Szép D.) Németh J. (Piri), Pungor N. (Horváth D.). Edző: Koman Vladimir.

Ahogy az várható volt, nagy küzdelemmel kezdődött a helyi rangadó, főleg a mezőnyben harcoltak a csapatok, a szervezett játék miatt a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. A vendégek pontrúgásokból veszélyeztettek, egy ilyen után Pungor maradt üresen az ötösön, levette a labdát és a kapuba lőtt. A hazaiak hamar egyenlítettek, hasonló góllal, Szabóra nem jutott ember egy szöglet után, a hátvéd pedig nem hibázott.

A második félidőt pocsékul kezdte a Jánosháza, egy hazai kornert követően kontráztak a vendégek, a mélységből induló Boda végigvitte a pályán a labdát és újra megszerezte a vezetést a Cellnek. A válasz szabadrúgásból érkezett: Velencei csavart kapura bal oldalról, a lövés pedig utat talált a kapuba. Továbbra is nagy iramban futballoztak a csapatok, helyzet nélkül, aztán egy felesleges szabálytalanság után tizenegyeshez jutott a Celldömölk. Györkös büntetőjét Tóth hárította, a kipattanót Enyingi belőtte.

Jó iramú, pörgős meccsen a döntetlen reálisabb lett volna, nem látszott a két csapat közötti 15 pontos különbség, de a futball örök igazsága, hogy az nyer, aki több gólt lő, mint az ellenfele. (Kelemen Kornél)

Répcelak -Tabak1 Szentgotthárd 3-1 (2-1). Répcelak, 200 néző, vezette: Szabó II.

Gól: Csordás 2 (28.,44.), Kovács Z. 87. illetve Düh 11.

Répcelak: Németh M. Németh G.(Baranyai), Horváth M., Balassa, Fazekas Horváth T., TÓTH DOMINIK Tamási (Takács), CSORDÁS, BALOGH T. Pungor P. (Kovács Z.). Játékos-edző: Balassa Péter

Szentgotthárd: Fábián Csákvári (Balázs, Herczeg), Bellovics, Horváth Gy. KOVÁCS G. HORVÁTH R. (Bugán), Kovács T., Kocsis, NYÁRI (Muszka) DÜH, Vass G. (Merkli). Edző: Heiter László.

Az első tíz percet megnyomta a Répcelak, akadtak is lehetőségei, azonban ezek kimaradtak. Aztán jött a hidegzuhany, egy vendégakció végén Düh nagy gólt lőtt a felső sarokba. Ez jó negyedórára padlóra küldte a hazaiakat, de aztán Csordás rutinja visszahozta a meccsbe a vendéglátókat. A középpályás előbb kiharcolt egy büntetőt aztán be is lőtte, majd pedig rúgótechnikáját kihasználva, egy távoli szabadrúgással a szünet előtt előnyhöz juttatta a házigazdát.

A második félidőben a jól felkészített, fizikailag nagyon erős vendégek szinte végig próbálkoztak, a hazai védelem és középpálya azonban jól szűrte az akciókat. A nagy mezőnyjáték közepette a lefújás előtt aztán el is dőlt minden kérdés, a csereként beállt Kovács kényszerítőzött Csordással, majd a visszakapott labdával kapura tört, és beállította a végeredményt. (Balassa Péter)

Körmend- Büki TK 3-0 (2-0). Körmend, 50 néző, vezette: Bazsó.

Gól: Sipos 24., Burka 42.,Takács Á. 48.

Körmend: Berke Kurucz, BALIKÓ, KÓSIK, HORVÁTH D. (Osvald) Tar, MAKAI (Kondor), Török, Burka (Wágner B.) Takács Á., Sipos. Edző: ifj. Molnár Károly.

Bük: BERÉNYI Kovács D., Kocsis, Németh, Somlai Bogdán (Sárközi), Horváth M. (Plajszer), Wágner D., Kovács R. (Horváth B.) Ligeti, Horváth F. (Laki). Edző: Kiss István.

Hazai rohamokkal kezdődött a mérkőzés, de a lehetőségek kimaradtak, a túloldalon viszont Horváth F. lőtt kapufát szabadrúgásból. Aztán megtört a jég, a szünetig két szép körmendi akcióból Sipos és Burka volt eredményes. A fordulás után Takács Á. hamar növelte a hazai előnyt, majd rengeteg körmendi helyzet következett, újabb gól nélkül. A házigazda megérdemelt győzelmet aratott a szervezett és lelkes vendégek ellen. (Szabó Tibor)

Rábapaty -Uraiújfalu 3-1 (2-1). Rábapaty, 200 néző, vezette: Hegedűs.
Gól: Vadász 24., Gosztolya 2 (34., 59.) illetve Döbrönte 10.

Rábapaty: KIRÁLY ZS: DOVÁNSZKI, CSUPOR, TŐKE, ENZSÖL GOSZTOLYA (BÍRÓ O.), VADÁSZ (FEHÉR Z.), TOLDI, KIRÁLY L. (PIROS) NÉMETH K. (BAKSAY), FEHÉR M. (ZEKE), Játékos-edző: Enzsöl Gábor.

Uraiújfalu: Bakos Belegrai, Sándor, Gönczöl, Princzes (Varga Pál) Döbrönte Verasztó, Gallen (Dobány), Kiss (Tóth Zs.) Vánkos (Lónai), Baranov. Játékos-edző: Dobány Gábor.

A széltől támogatott vendégek kezdtek jobban, egy bedobás után lefejelt labdát Döbrönte vágott a léc alá. Ezután a Rábapaty mezőnyfölénybe került, és a félidő közepén egy oldalról belőtt szabadrúgást Vadász belsőzött a kapuba. Támadásban maradt a hazai csapat, egy újabb pontrúgás után a védők fölött átszálló labdát Gosztolya lőtte a hosszú sarokba. A félidő hátralévő része mezőnyjátékkal telt. A második játékrészben a széllel hátban játszó hazaiak visszahúzódtak, és kontrákra építettek, az egyik ellentámadás végén a kapus csak oldalra tudta ütni az erős lövést, Gosztolya pedig jókor érkezett. Nagy küzdelemben megérdemelt hazai siker született, a Rábapatyban mindenki jól teljesített. (Dani Lajos)

Tápláni KSK- Vép 4-2 (2-1). Táplánszentkereszt, 250 néző, vezette: Szvorda.

Gól: Hujber 4., Szilágyi 24., Borbás 56., Rajzinger 76. illetve Illés 13., Szalai 55.

Kiállítva: Németh B. 61. illetve Wágner 56.

Gyors tápláni góllal kezdődött a mérkőzés, egy szöglet utáni kavarodás után Hujber talált be. A vendégek szintén sarokrúgás után egyenlítettek, Illés egész egyszerűen a hosszú sarokba ívelt. Aztán megint a hazaiak következtek, a Badics fejese után kipattanó labdát Szilágyi vágta a kapuba. A vendégek ügyesen járatták a labdát, de ezúttal mintha hiányzott volna az átütőerő a támadásaikból.

A második félidőben hamar egyenlített a Vép, egy hazai labdavesztés után a középre tett labdát Szalai szépen lőtte a bal felső sarokba. A tápláni válasz sem késett, egy beívelés után a fejelni készülő Némethet ellökték, a játékvezető kiállította vendégek hátvédjét és tizenegyest adott (a vépiek vitatták a döntést), a büntetőt Borbás belőtte. A Táplán is 10 főre fogyatkozott, a vendégek pedig mindent megtettek az egyenlítésért, de közben fellazultak, így a házigazda kedvére kontrázhatott. Egy ilyen akciónál Rajzinger emelte át a labdát a kifutó kapus felett. A vépieknek is akadt helyzetük, de az eredmény nem változott.

A helyzetek alapján a Táplán megérdemelt győzelmet aratott a mezőnyben jól futballozó Vép ellen. A hazai csapat a sikert a 70. születésnapját jövő héten ünneplő egykori elnökének, Hajmási Ernőnek ajánlja. (Borbás János)

Vasvár- Kemenesalja 5-2 (3-1). Szombathely, 50 néző, vezette: Boda.

Gól: Tausz 2 (13., 29.), Czövek 73., Zsigmond 2 (41., 66.) illetve Kovács Kristóf 27., Horváth Zs. 60.

Vasvár: Smolczer (Sály) Bíró, SCHERMANN, Vincze (Nagy), Molnár Robán, Réfi (Osvald) Pasics (Unger), ZSIGMOND, Czövek Tausz, Játékos-edző: Smolczer Róbert.

Kemenesalja: Szijártó Veszprémi Á., Erdélyi (Ruzsa), Kóbor (Sebestyén), Németh P. Horváth Zs., IKER, KOVÁCS KRISZTIÁN, Kovács Kristóf Baranyai, Németh R. (Dobson). Edző: Haraszti Zsolt.

A Vasvár szerzett vezetést, majd egyenlítettek a vendégek, ezután azonban a pályaválasztó két felívelt szabadrúgást is gólra váltott, így megnyugtató előnnyel fordulhatott a második játékrészre.

A Kemenesalja nem adta fel, a második félidőben igyekezett közelebb férkőzni a Vasvárhoz, sikerült is felzárkóznia. A házigazda azonban taktikusan futballozott ezen a napon, visszahúzódott és klasszikus kontratámadásokat vezetve növelte az előnyét. Bár a vendégeknek is akadtak lehetőségeik, nagyobb helyzeteket a Vasvár dolgozta ki, akár több gólt is szerezhetett volna a Kemenesalja ellen. Végül öt találatig jutott a vasvári együttes, és ügyesen játszva biztosan győzött. (Szijj László)

Kőszeg- Király SZE 1-1 (0-0). Kőszeg, 200 néző, vezette: Derdák.

Gól: Sándor 73. illetve Pálfi 85.

Kőszeg: TÁNCSICS BIGNER (MARTI CH.), ŐRY, MOLNÁR CS., PONGRÁCZ ZS. SZŰCS (RÉTI), SÁNDOR, TOLDI, BRIEBER, KOVÁCS SZ. (KORÉNYI) GYÖRE (MARTI R.). Játékos-edző: Táncsics András.

Király: Neczpál Kiss K., Kiss B., Bagó, KOVÁCS R. LÁSZLÓ (Nagy G.), Barcza (Fazekas), Tóth Milán, Rácz (Hajmási) Németh P., Pálfi. Edző: Horváth Levente.

Kényszerűségből három helyen is változtatni kellett a múlt heti csapaton a hazaiak edzőjének, több fiatal játékos kapott lehetőséget a Király elleni találkozón. A meccs elején a vendéggárda igyekezett ráerőltetni az akaratát a hazaiakra, a vendéglátók azonban felkészülten állták a rohamokat. Negyedóra után a Kőszeg kijött a szorításból, és kontratámadásokkal jelezte, számolni kell vele. A vendégek főleg nagyvonalúan befújt szabadrúgásokkal veszélyeztettek, az egyik után Németh P. vette célba a hosszú felső sarkot, de Táncsics kiütötte a labdát. A Kőszegnek is akadt lehetősége, Györe küldött meg lehulló labdát 30-35 méterről, Neczpálnak kapaszkodnia kellett, hogy hárítsa az alsó sarok fele csapódó lövést.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első, jó húsz percen keresztül gyűrték-gyömöszölték egymást a csapatok, aztán Sándor T. félfordulatból hatalmas gólt lőtt a felső sarokba (1-0), és nem érdemtelenül vezetett. A Kőszeg a hajrára újabb ifjúsági korú játékosokat vetett be, a házigazda az utolsó 10 percben hősiesen küzdve állta a Király rohamait. A vendégek edzője ekkor csatárként pályára küldte a felkészülés során kéztörést szenvedő kapust, Nagy Gergőt. A támadó a tizenhatos vonalán cselezett, amikor szabályosan szerelte a hazai védő Derdák játékvezető azonban másképp látta, befújta a büntetőt, amit Pálfi fittyet hányva a tüntető hazai közönségre értékesített (1-1).

A forduló egyik rangadóján a kőszegi barlangban a hazaiak szívvel-lélekkel és taktikusan futballoztak. A döntetlen a látottak alapján reális, azonban a játékvezető döntése miatt nem derülhetett ki, hogy a kőszegiek meg tudták volna-e őrizni az előnyüket.

Táncsics András: -Becsülettel felkészültünk az ellenfélből, gólt szereztünk, amivel gyakorlatilag megnyertük a meccset ám ezt valaki másképp gondolta, remélem, utoljára. Gratulálok a csapatoknak az egy-egy ponthoz.

Horváth Levente: -Nem tudom elmarasztalni a csapatomat, mindent megtett a győzelemért. A rossz talajú pályán nem tudtunk gyors játékot játszani, nem volt extra teljesítmény nálunk, ezért meg kell elégednünk az egy ponttal.

1. Celldömölk 17 13 3 1 70 - 13 42

2. Király SZE 17 11 5 1 36 - 11 38

3. Répcelak 16 11 3 2 53 - 10 36

4. Körmend 17 10 4 3 76 - 14 34

5. Vép 17 9 4 4 32 - 25 31

6. Szentgotthárd 17 8 2 7 26 - 27 26

7. Kőszeg 17 7 4 6 20 - 21 25

8. Jánosháza 16 6 2 8 33 - 26 20

9. Tápláni Ksk 17 6 2 9 31 - 41 20

10. Csepreg 16 5 4 7 19 - 26 19

11. Vasvár 17 5 3 9 33 - 34 18

12. Rábapaty. 17 4 5 8 26 - 35 17

13. Kemenesalja 17 4 2 11 21 - 41 14

14. Uraiújfalu 17 2 4 11 23 - 60 6

15. Büki Tk 17 1 1 15 11 - 126 4

16. Kemenesmagasi




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!