Vasi foci

2015.04.19. 18:34

Megyei I.: Négy celldömölki gól Körmenden, a Répcelak Vönöckön győzött

Vas megye - A Celldömölk nyerte a forduló rangadóját, a Vasvár pedig hét gólig jutott a Rábapaty ellen.

Török Tibor

Körmend–Celldömölk 0-4 (0-2)

Körmend, 100 néző, vezette: Gaál.

Gól: Pungor (24.), Szuh (37.), Manganelli (77.), Piri (89.). Kiállítva: Cser (86.).

Körmend: Szukics – Kurucz, Balikó, Nagy P., Kósik, Cser – Tar, MAKAI, Török (Kondor), Burka (Osvald) – Sipos, Takács Á. Edző: ifjabb Molnár Károly.

Celldömölk: Heiner – VAJDA, VARGA J., Bodor, Virág (Horváth D.) – Enyingi Marcell (Heim), Szuh, MANGANELLI, Enyingi Márk (Boda) – NÉMETH J. (Lendvai), PUNGOR (Piri). Edző: Koman Vladimir.

A mérkőzés előtt a körmendieket hidegzuhanyként érte, hogy belső védőjük után kapusukat is nélkülözniük kellett. Így a 18 éves Szukics Máté személyében újoncot avattak a kapuban. Pörgősen kezdték a játékot a csapatok, de jobbára a középpályán folyt a küzdelem. A Körmendnek Sipos révén két nagy helyzete is akadt, a másodiknál a kapufán csattant a labda. Ahogy ilyenkor leni szokott, kapuralövés nélkül is gól született a másik oldalon. Egy felszabadítás után a tizenhatoson kívül álló Pungor térdére pattant a labda, onnan pedig a körmendi hálóba. A 37. percben egy kipattanó labda után Szuh újabb gólt szerzett. A második félidőben a hazaiak becsülettel próbálkoztak, de támadásaik meddőnek bizonyultak. A hajrában a celliek még kétszer betaláltak, így a gólarányt tekintve túlzott, de megérdemelt a vendégek sikere.

 

Vép–Bük 4-1 (1-1)

Vép, 150 néző, vezette: Takács.

Gól: Versegi 2 (27. – 11-esből, 87.), Joó (73.), Kiricsi, illetve Horváth F. (36.). Kiállítva: Kocsis (30.), Berényi (60.).

Vép: Bezdi – Mester (Beke), Wágner , Takács, Vermes (Balikó) – Dancs (Szalai), Joó, Vajda (Szemes), Illés (Őri) – Kiricsi, Versegi. Edző: Garics György.

Bük: Berényi – Kovács D. (Plajszer), Kocsis, Németh T., Somlai – Sárközi, Horváth M. (Laki), Wágner D., Kovács – Ligeti (Tóth B., Bogdán), Horváth F. (Horváth B.). Edző: Kiss István.

Langyosan, álmosan kezdett a hazai együttes, a 27. percben Versegi büntetőjével aztán megszerezte a vezetést. A gól és a pár perc múlva bekövetkezett büki kiállítás még kényelmesebbé tette a hazaiakat, a bükiek egy szöglet után váratlanul kiegyenlítettek. Szünet után a vépiek támadtak, a vendégek őrizték a döntetlent. A 60. percben a vendégkapus Berényi kiállítása miatt kilenc főre fogyatkozott a Bük, ráadásul mivel nem volt cserekapusa, egy mezőnyjátékosa állt a kapuba. A vépiek végül felőrölték ellenfelüket. Amíg a szimpatikusan küzdő bükiek azonos létszámban szerepeltek, méltó ellenfelei voltak a vépieknek. A meccsen történt egy sajnálatos sérülés is, a bükiek játékosának, Ligetinek eltörött az orra. Győzelmükkel a vépiek bejelentkeztek a dobogóra.

Vasvár–Rábapaty 7-2 (4-2)

Vasvár, 50 néző, vezette: Hittaller.

Gól: Zsigmond 2, Schermann, Tausz, Smolczer, Czövek, Réfi illetve Gosztolya, Baksay.

Vasvár: Smolczer (Sály) – Vincze B., HAJAS, BÍRÓ, Molnár B. – Schermann, Réfi (Birkás) – Robán (Unger), ZSIGMOND (Osvald), Czövek (Horváth B.) – TAUSZ. Játékos-edző: Smolczer Róbert.

Rábapaty: Varga D. – Dovánszki, Csupor, Tőke, Enzsöl (KOVÁCS T.) – GOSZTOLYA, Vadász, Király, Bíró – Németh K. (Zeke), Baksay (Dugovics). Játékos-edző: Enzsöl Gábor.

Nem spóroltak a gólokkal a csapatok az első félidőben, a vezetést a Rábapaty szerezte meg, aztán bő tíz perc alatt 3-1-re fordított a Vasvár. A vendégek nem hagytak annyiban a dolgot, és 3-2-re felzárkóztak, de erre is érkezett válasz a hazai oldalról, így szünetre már féltucat találatnál tartottak a felek.

A második félidőben aztán a Vasvári fiatalok vitték a prímet, újabb gólokat szereztek, így a vendéglátók magabiztosan nyerték meg a gólokban bővelkedő mérkőzést, bizonyítva, az utánpótlásban remek szakmai munka folyik.

Tápláni KSK–Tabak1 Szentgotthárd 1-2 (1-2)

Táplánszentkereszt, 100 néző, vezette: Szabó II.

Gól: Rajzinger 11. iletve Bugán 31., Vass 41.

Tápláni KSK: Molnár – Hujber (BALÁZS), Badics, BENE, Baranyai – Schimmer, Szilágyi, Borbás, Schindler – Muzsai (Czirók), Rajzinger. Játékos-edző: Borbás János.

Szentgotthárd: Fábián – Balázs (Csákvári, Merkli), BELLOVICS, HORVÁTH GY., Támis – KOVÁCS G., HORVÁTH R., Kovács T., Bugán – Vass G., Muszka (Bouti). Edző: Heiter László.

Hamar vezetést szerzett a Táplán, egy szabadrúgásból beívelt labdát Badics fejelt le Rajzinger elé, aki a hálóba kotorta a játékszert. A gól érdekes módon a hazaiakat fogta meg, a Szentgotthárd szép lassan átvette az irányítást és egyre veszélyesebb támadásokat vezetett. Az egyik attak végén egy balról érkező beadást Bugán vágott a kapuba. A házigazdának Rajzinger révén két helyzete is akadt, ezek azonban kimaradtak, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, a Gotthárd góllal büntetett.

A második játékrészre szerkezetet váltott a Táplán, de a hazaiak továbbra sem találták a játék ritmusát, a vendégek frissebben mozogtak és rendre megnyerték a párharcokat. Az utolsó húsz perce lett kiegyenlített a játék, ekkor a hazaiak felküldték két magas emberüket előre, és ívelésekkel próbálkoztak, de az adódó lehetőségeket jól hatástalanította a vendégek védelme.

Nem tett jót az egy hét kényszerpihenő a lendületben lévő hazai csapatnak, az idény leggyengébb játékával még az egy pontra sem szolgált rá a Táplán a lendületesen és céltudatosan futballozó Szentgotthárd ellen.

Csepreg–Jánosháza 1-3 (1-3)

Csepreg, 100 néző, vezette: Derdák.

Gól: Pócza 9. illetve Fenyő 2., Horváth A. 16., Vágusz 23.

Csepreg: Csontos – KINCSE, Illés, Sass G. (Ravadich), Horváth G. (Büki) – Széles, Varga Zs. (Németh M.), KIS-NEMES MÁTÉ, Oláh (Kovács B.) – PÓCZA, Molnár. Edző: Sass Dezső.

Jánosháza: Tóth A. – Tóth L. (Mészáros), Molnár Zs., Megyesi, Szabó M. – HORVÁTH A., Orosz, Pintér (Süle), Velencei (Balhási Á.) – VÁGUSZ (szép), FENYŐ (Balhási Sz.). Edző: Kelemen Kornél.

Alaposan elrontotta a Jánosháza a csepregi pályaátadó ünnepséget: az első támadás végén, egy beadást követően Fenyő vágta 11 méterről a léc alá a labdát. A hazaiak hamar egyenlítettek, Oláh húzta meg a bal oldalt, passzát Pócza váltotta gólra közelről. A vendégek azonban továbbra is veszélyesen játszottak, előbb Horváth A. lőtt 22 méterről a rövid felsőbe, majd Vágusz cselezett befele a tizenhatoson és hosszú sarokba ívelt – a négy góllal le is zárult az első félidő eseménytörténete.

A második játékrész már a küzdelemről szólt, a Jánosháza taktikus futballal tartotta az előnyét, a hazai próbálkozások pedig sorra elhaltak, így nagyobb helyzet nélkül tudták le a csapatok a második 45 percet. A nagyobb játékerőt képviselő vendégcsapat megérdemelten nyerte meg a találkozót.

Kemenesalja–Répcelak 1-2 (0-1)

Vönöck, 100 néző, vezette: Vass I.

Gól: Károly M. illetve Csordás, Iker – öngól.

Kemenesalja: Szíjártó – Iker, Erdélyi, KÓBOR, Németh P. – Kiszlinger, Kovács Krisztián, RUZSA (Károly M.), KOVÁCS KRISTÓF – Németh R. (Sebestyén), Baranyai. Edző: Haraszti Zsolt.

Répcelak: Marton – Varga D., NÉMETH G., FAZEKAS, Baranyai (Tóth Dávid) – Balogh T., Horváth T. TÓTH DOMINIK, Nyári (Takács P.) – CSORDÁS, Pungor. Játékos-edző: Balassa Péter.

A vendégek szereztek vezetést a mérkőzés elején, miután a játékvezető úgy ítélte meg, hogy a büntetőterületen belül cselező Pungor ellen a hazai kapus szabálytalankodott, a tizenegyes pedig Csordás biztosan értékesítette. A folytatásban inkább mezőnyjáték folyt a pályán, a kapuk nem igazán forogtak veszélyben.

A második félidőt is vendégek kezdték jobban, előbb Pungor veszélyeztetett egy fejessel, aztán egy hazai játékoson megpattanó labda után 2-0-ra vezetett a Répcelak. A Kemenesalja nem adta fel, egy oldalról érkező beadásra Károly rajtolt, és a kimozduló kapus felett a hálóba ívelt. A hazaiaknak volt idejük az egyenlítésre, de a támadásaikat jól rombolta a vendégek védelme, így maradt a minimális répcelaki előny, ami végül három pontot ért.

Hétperces horror a Királyban

Király–Uraiújfalu 1-2 (0-2)

Király Sportlétesítmény, 100 néző, vezette: Horváth P.

Gól: Németh P. 46. illetve Döbrönte 2 (6., 7.)

Király: Neczpál – Kiss K., Kiss B., Koncz (Simon), Kovács R. (Barcza) – Sásdi, LÁSZLÓ – Pálfi, Hajmási, Tóth Milán – Németh P. Edző: Horváth Levente.

Uraiújfalu: BAKOS – BELEGRAI, VERASZTÓ, CSISZLÉR, PRINCZES – PÁLFI, DÖBRÖNTE, GALLEN I., KISS – BARANOV, TÓTH ZS. (DOBÁNY G.). Játékos-edző: Dobány Gábor.

Mint egy rossz horrorfilm, úgy kezdődött a hazaiak számára a találkozó, Döbrönte előbb szöglet után fejjel, majd pedig labdaszerzés utáni kontra végén is bevette a Király kapuját. A kétgólos vezetés meg is adta az alaphangot a meccsnek, a vendégek visszahúzódtak, ügyesen és szervezetten védekeztek, és nem sok lehetőséget engedtek a házigazdának.

A vendéglátók egyetlen alkalommal veszélyeztették az Uraiújfalu kapuját, a ziccerben kilépő Németh P. lövését azonban Bakos hárította.

A második félidő elején aztán a csatár javított, Kiss B. védők mögé emelt passzát szépen átvette és a hosszú sarokba lőtt. A szépítéssel megvolt arra a sansz, hogy a Király egyenlítsen, vagy akár fordítson, azonban a vendégek továbbra is szervezetten és roppant lelkesen védekeztek. A Királynak akadtak lehetőségei, azonban az Uraiújfalu jól tartotta a labdát, igyekezett lassítani a hazaiakat – az eredmény már nem változott, a látogatók elvitték a három pontot.

A mérkőzés elején nehéz helyzetbe került a hazai csapat, azonban lett volna lehetősége a javításra, azonban a felállt védelmet ezúttal is nehezen tudta áttörni a Király.

Horváth Levente: – Rosszul kezdtük a mérkőzést, dupla előnyt adtunk az Uraiújfalunak. Második helyezettként 80 percünk volt arra, hogy korrigáljunk, de csak futottunk az eredmény után, az ellenfél pedig játszhatta saját játékát. Sajnos, nem először fordul elő, hogy nálunk gyengébb csapat ráérez ellenünk a pontszerzés lehetőségére, mi pedig nem tudunk nem tudunk fordítani az eredményen.

Dobány Gábor: – A két rúgott gól után a lelkesedésünk vitt előre bennünket, és az idei év legjobb játékával sikerült a bravúr a Király otthonában, csak gratulálni tudok érte a fiúknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!