Vasi foci

2015.05.25. 19:41

Megyei I.: Szoros mérkőzés a pótnapon

Megyei körkép – A szombati mérkőzések után hétfőn az elhalasztott, 16. fordulót pótolták a csapatok.

Török Tibor

A bajnok Cell megszenvedett Szentgotthárdon, de az ezüstéremre hajtó Körmendnek sem volt könnyű dolga Kőszegen.

Büki TK–Répcelak 1-3 (0-1),

Bük, 70 néző, vezette: Derdák Marcell.
Gól: Horváth F. 87., illetve Balogh T. 32., Pungor P. 2 (71., 78.). Büki TK: Berényi – Bogdán (Horváth), NÉMETH, Kocsis, Somlai (Karvalits) – Szőke, Kovács D., WÁGNER, Kovács R. (Plajszer) – Ligeti R., Sárközi. Edző: Kiss István.
Répcelak: Marton – Baranyai, Németh, Balassa, Fazekas – Balogh, Tóth, Horváth, Dombi (Varga D.) – CSORDÁS, Nyári (PUNGOR). Játékos-edző: Balassa Péter.

Kiegyenlítetten kezdődött a mérkőzés, mindkét oldalon adódtak gólszerzési lehetőségek. A 32. percben egy jobb oldali szabadrúgást követően ide-oda pattogott a labda, melyet aztán Balogh Tamás szelídített meg, és aztán a hálóba lőtt. A második játékrészben a hazaiak kezdtek jobban, ám mégis a vendégek szereztek ismételten gólt egy kontratámadás után. Percekkel később Pungor másodszor is betalált a büki kapuba. A házigazdának így sok választása nem maradt, a véghajrában a hazaiak mindent egy lapra téve támadtak. Egy szép támadás végén Horváth Ferenc fejesgóljával szépített a Bük. A játék összképe alapján megérdemelt vendégsiker született, a bükiek nem tudták átmenteni remek szombati formájukat.

Vép–Csepreg 4-1 (3-1).

Vép, 150 néző, vezette: Szabó III. Zoltán.Gól: Illés 7., Vermes 13., Joó 29, Szemes 74., illetve Molnár B. 26.
Vép: Pajor – Hóbor, Balikó, JOÓ, VERMES – Dancs, TAKÁCS (Beke K.), Őri, Vajda (Szemes) – Illés (Beke P.), Kiricsi (Egyed). Edző: Garics György.
Csepreg: Csontos – SASS (Saly), Oláh, Kis-Nemes Máté, Varga – Illés (Ravadich), Büki, Pócza, MOLNÁR – Kincse, Kovács (Baranyai). Edző: Sass Dezső.

A hetedik percben Kiricsi bedobását követően Illés Ádám a hosszúba fejelte a labdát, ezzel szerzett vezetést a Vép. Rá pár percre egy gyönyörű szögletből Vermes is fejjel vette be a hosszú sarkot. A kapuk ezt követően is veszélyben forogtak. A félidő derekán a vendégek vezettek egy formás támadást, melynek végén Molnár Bálint okos gólt szerzett: balról a hosszú sarkot vette célba. Az első játékrészben született még egy gól Joó Bálint révén, aki a rövid alsó sarokba lőtte a labdát. A második félidőben inkább a középpályán folyt a játék, egészen a 74. percig: egy bedobást követően Szemes Balázs beállította a végeredményt. Sportszerű mérkőzésen, lelkesen futballozó ellenféllel szemben megérdemelten tartotta otthon a három pontot a Vép.

Uraiújfalu–Jánosháza 3-3 (1-1).

– Uraiújfalu, 100 néző, vezette: Németh. Gól: Lónai (25.), Döbrönte (62.), Dobány (75.), illetve Vágusz P. (30.), Vágusz A. (92.), Balhási (55.). Kiállítva: Vágusz P. (72.).
Uraiújfalu: Bakos – Verrasztó, Gallen A., Princzes, Páli – Döbrönte, GALLEN I. (Dobány), BELEGRAI, Kiss – Tóth, Lónai (VÁNKOS). Játékos-edző: Dobány Gábor.
Jánosháza: Tóth A. – Simon (Szép), Tóth L., Megyesi, SZABÓ – OROSZ, PINTÉR (Fenyő), Mészáros (Vágusz A.), Horváth A. – Keresztes (BALHÁSI), Vágusz P. Edző: Kelemen Kornél.

Változatos, sportszerű mérkőzést vívott a két gárda. A hazaiak 1-0-ra vezettek, ám a jánosháziak 2-1-re fordítottak. Ezt követően kiegyenlítettek a hazaiak, majd a 72. percben egy kiállítás miatt tíz főre fogyatkoztak a vendégek. Az uraiújfaluiak újabb gólt szereztek, ismét náluk volt tehát az előny. A hazaiak ezután ziccert hibáztak, majd a hosszabbítás második percében a jánosházi együttes kiegyenlített, középkezdésre már nem is volt idő. Igazságos eredmény született.

Kemenesalja–Táplán 3-1 (1-0).

Vönöck, 150 vezette: Takács Á.Gól: Horváth Zs. (15.), Kiszlinger (63.), Németh R. (83.), illetve Rajzinger (67.).
Kemenesalja: Szíjártó – Németh P. (Iker), HUDÁK, ERDÉLYI, Veszprémi – HORVÁTH, KÓBOR (Németh R.), KOVÁCS KRISTÓF, Ruzsa (Károly) – Baranyai (Sebestyén), KISZLINGER. Edző: Haraszti Zsolt.
Táplán: Molnár D. – Bene, Schimmer, Badics, Muzsai – Koronczai, Borbás, Balázs, Schindler – Rajzinger, Czirók (Hajmási). Játékos-edző: Borbás János.

A hazai csapat végig úgy állt a mérkőzéshez, hogy bizonyítsa, a jövőben is a megyei I. osztályban szeretne futballozni. A lelkedéshez mind az első, mind a második félidőben jó teljesítmény párosult. Különösen játékban kerekedett ellenfele fölé a hazai csapat, és sikerült három gólt is szereznie. Mind a hazai csapat, mind a vönöcki nézők sokat bosszankodtak a rengeteg kihagyott gólhelyzet miatt.

Király SZE-Rábapaty 0-0.

Király Sportlétesítmény, 100 néző, vezette: Gaál.Király: NECZPÁL – Kiss K., Kiss B., Koncz, Barcza (Simon) – László, Kovács R. – Rácz, Hajmási, Tóth Milán – Pálfi. Edző: Horváth Levente.
Rábapaty: KIRÁLY ZS. – DOVÁNSZKI, CSUPOR, FEHÉR M., TOLDI – Bíró O., Kovács (Gyűrű), Baksay (Németh Á.), Németh K. – DUGOVICS, KIRÁLY L. Játékos-edző: Enzsöl Gábor.

Az első félidőben a hazaiak irányították a játékot, ám lassan, körülményesen és dinamika nélkül futballoztak. A vendégek szervezett és lelkes védekezésükkel hárították a nem túl hatékony próbálkozásokat, kontrákból és pontrúgásokból pedig veszélyes lehetőségeket alakítottak ki. A hazai csapat a 43. percben találta el először a vendégek kapuját (amit ismét a középpályás Király Zsolt védett), ekkor Pálfi lőtte telibe a keresztlécet 17 méterről.

A második félidőre aztán magasabb fokozatba kapcsolt a Király, sorra alakította a helyzeteket. A védekezés ekkor lekötötte a vendégcsapat erőit, támadásra nem maradt energia, ám lelkesen őrizték a gól nélküli döntetlent. A vendégcsapat végül elvitte az egyik pontot, a Királynak pedig a marad a futball örök tanulsága, a győzelemhez legalább egyszer be kell találni az ellenfél kapujába. 

Kőszeg-Körmendi FC 0-1 (0-0).

Kőszeg, 200 néző, vezette: Boda.Gól: Kondor M. 53.Kőszeg: Táncsics – Bigner, ŐRY, Pongrácz Zs. BRIEBER – Szűcs (Györe), Koroknai (Toldi), MOLNÁR Z., Kovács A. (Korényi), MARTI CH. – Réti. Játékos-edző: Táncsics András.
Körmend: Berke – Kurucz, KÓSIK, BALIKÓ, Cser – Födő (Toldi), OSVALD, TÖRÖK, László – Sipos (Bódis), KONDOR. Edző: ifj. Molnár Károly.

A szombati, a Répcelak ellen 1-0-ra elveszített meccs után maradt hiányérzet a hazaiakban, akik aztán feltüzelve kezdték a találkozók a második helyezett Körmend ellen. A mezőnyben folyt az első félidőben a játék, különösebb helyzet nélkül, egészen a 40. percig, ekkor egy előre ívelt labdát Réti vágott a vendégek hálójába, a játékvezető azonban a közben ollózni próbáló Őry mozdulatát veszélyes játéknak minősítette és érvénytelenítette a találatot. A fordulás után, az 53. percben szabadrúgáshoz jutottak a vendégek, a labdát Kondor a sorfal fölött mesterien csavart a kapuba. A Kőszeg frissített, a cseréktől felpezsdült a mérkőzés, a hazaiak mentek előre, emiatt aztán kinyílt a védelem, a gyors körmendi támadók éltek is lehetőséggel: előbb Sipos, majd Kondor ziccerét hárította Táncsics. A hajrát megnyomta a Kőszeg, egy előre ívelt labda Molnár Z. és ellenfele keze között pattogott a tizenhatoson belül, a hazai középpályás hiába lőtt a kapuba, a játékvezető kifele ítélt szabadrúgást. A végig motiváltan és szervezetten küzdő Kőszeg ellen szerencsés győzelmet aratott a dobogós helyezésért hajtó körmendi csapat. Magyar Kupa, 6. forduló.

Szerdán lejátszották a megyei Magyar Kupa hatodik körét. Az eredmények:

Szentgotthárd–Celldömölk 1-2 (1-2). Gól: Nyári 38. illetve Enyingi Marcell (31, 41). Szentgotthárd: Fábián – Támis, Bellovics, Horváth Gy., Herczeg – Horváth R. (Polly), Kovács G., Merkli (Domján) -, Csákvári (Bugán) Düh Károly (Muszka), Nyári.Celldömölk: Zseli – Vajda, Bodor, Lendvai (Horváth D.), Györkös – Enyingi Marcell, Szuh, Manganelli (Szép), Virág – Pungor N., Piri.Balogunyom–Vép 0-1 (0-0). Gól: Balikó 90. Balogunyom: Für – Völgyi, Hajós A., Farkas E., Varga R. – Farkas M., Homor M., Szén (HomorD.), Dávid – Kiss (Mészáros), Szép (Horváth I.).Vép: Bezdi – Mester (Hóbor), Wágner, Őri, Vermes (Czeglédi) – Beke P. (Beke K.), Dancs, Balikó, Szemes (Vajda) – Illés, Kiricsi (Egyed).

Last minute celli pontmentés

Tabak 1 Szentgotthárd – Celldömölk 2-2 (0-1).

Szentgotthárd, 100 néző, vezette: Takács R.
Gól: Bellovics 55., Vas G. 68. illetve Németh J. 26., Horváth D. 90.Szentgotthárd: FÁBIÁN – BALÁZS (CSÁKVÁRI), BELLOVICS, HORVÁTH GY., TÁMIS – MERKLI (POLLY), KOVÁCS G., KOVÁCS T. (BOUTI), HERCZEG (BUGÁN) – DÜH (VASS G.), NYÁRI. EDZŐ: HEITER LÁSZLÓ.
Celldömölk: Heiner – Vajda, BODOR, Györkös, Lendvai (Szép) – ENYINGI MÁRK, Manganelli (Piri), SZUH, Virág – NÉMETH J. (Horváth D.), BODA (Heim). Edző Koman Vladimir.

Egy héten belül másodszor találkozott Szentgotthárdon a két csapat, a szerdai kupameccs után ezúttal az első tavaszi mérkőzést pótolták a felek. A hazaiaknál pályára lépett az ellenfelével összefejelő Düh, aki több öltéssel a fejében vállalta a játékot. A találkozó nagy celldömölki helyzettel kezdődött, aztán fokozatosan felébredtek a gotthárdiak is, kiegyenlített lett a játék, mindkét oldalon akadtak lehetőségek. Hazai szempontból váratlanul jött a látogatók vezető gólja: egy beadás után röviden tisztáztak a védők, a labda Németh J. elé került, aki egy csel után a hosszú sarokba lőtt. A találattal a félidő eseménytörténete véget is ért, ezután főleg a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, különösebb említésre méltó helyzet nélkül. A második félidőre felpörgött Szentgotthárd játéka, egy indítás után Vass jó ütemben tolta meg a labdát ellenfele mellett, a védő pedig elütötte a támadót. A megítélt büntetőt Bellovics biztosan értékesítette. Támadásban maradt a házigazda, ismét Vass kapott jó átadást, és 14-15 méterről, kissé oldalról szépen zúzta be a labdát a hosszú sarokba.

A Gotthárd ezután kontrákra épített, a Celldömölk pedig nagyobb sebességre kapcsolt, nyomta is a lelkesen védekező hazaiakat, igazi helyzetet azonban nem tudott kidolgozni. Egészen a 90. percig, ekkor Enyingi szerzett labdát a középpályán, indította Heimet, aki az alapvonalról visszagurított, és az érkező Horváth D. kiegyenlített, elszomorítva a hazai híveket. Jó iramú, fordulatos mérkőzésen a hazai csapat a második félidei teljesítményével rászolgált a döntetlenre.

Címkék#megyei I

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!