Vasi foci

2015.03.29. 18:49

Megyei I.: Vépi négyes, celldömölki ötös

Vas megye - Újabb döntetlen játszott a Király, ezúttal a Kemenesaljával nem bírt a szombathelyi csapat, a Bük nagy csatában nyert a Vépet verő Táplán ellen. A 20. forduló összefoglalója.

Török Tibor

Király SZE–Kemenesalja 3-3 (2-1)

Király Sportlétesítmény, 100 néző, vezette: Szabó III.

Gól: Barcza 11.p., Németh P.18., Pálfi 76. illetve Horváth Zs. 2 (43., 68.), Kovács Kristóf 78.

Király: Neczpál – Kiss K., Kiss B., Bagó, Kovács R. – Barcza (László D.), SÁSDI, RÁCZ (Nagy G.), Tóth Milán (Fazekas) – Németh P. (Koncz), Pálfi. Edző: Horváth Levente.

Kemenesalja: SZÍJÁRTÓ – Iker (Dobson), Kóbor, Veszprémi Á., Németh P. – HORVÁTH ZS., Ruzsa, Kovács Krisztán (Palotai), KOVÁCS KRISTÓF – BARANYAI, Németh R. (Regős). Edző: Haraszti Zsolt.

Király-fölénnyel kezdődött a mérkőzés, a helyzetek után jöttek a gólok. Előbb Pálfi ugrott ki, a vendégek kapusán nem tudott kifogni, de kipattanó labdát a támadást kísérő Barcza belőtte. Utána Németh P. használta ki, hogy nem kérte a 9 métert a szabadrúgásánál, és amíg a látogatók hálóőre a sorfal állítgatásával van elfoglalva,addig a csatár a kapuba emelt.

A hazaiak ezt követően padlóra is küldhették volna a Kemenesalját, ehelyett a vönöckiek szépítettek, ám utána is hazai ziccerek következtek. A fordulás után az egyre bátrabb Kemenesalja egyenlített, majd a vendégek helyzetéből fordult le a Király, és Pálfi góljával ismét vezetett, de a vendégeknek erre is volt válaszuk, a hazaiak viszont már nem találtak a kapuba.

A 17 meccsen 11 gólt kapó hazai csapat ezúttal nagyon rosszul sáfárkodott a lehetőségeivel, komoly védelmi hibákat vétett, így meg kellett elégednie a döntetlennel.

 

Szentgotthárd–Csepreg 4-0 (1-0)

Szentgotthárd, 100 néző, vezette: Németh T.

Szentgotthárd: Tóth A. – Kovács G. (Csákvári), HORVÁTH GY., BELLOVICS, HERCZEG – Kovács T., HORVÁTH R. (Balázs), KOCSIS (Merkli) – Düh (Muszka), VASS G. , Nyári (Bugán). Edző: Heiter László.

Csepreg: CSONTOS – Kis-Nemes Milán, SASS G., KIS-NEMES MÁTÉ, Büki – Széles (Baranyai), Ravadich, Varga, Oláh – Farkas (Horváth B.), Pócza (Kovács B.). Edző: Sass Dezső.

A nagy szélben az első húsz percben kiegyenlített játék zajlott a pályán, de aztán fokozatosan fölénybe került a Szentgotthárd, és már az első félidőben megszerezte a vezetést. A vendégek főleg pontrúgásokból igyekeztek veszélyeztetni, különösebb eredmény nélkül.

A szünet után aztán már egyértelmű volt a szentgotthárdi fölény, gyakorlatilag egykapuzott a hazai csapat, és ahogy fáradtak a vendégek, úgy jöttek a szentgotthárdi gólok. Ami nem jött össze múlt héten a hazaiaknak a a Répcelakon, az most szinte minden sikerült.

A hazai győzelem ebben az arányban is teljesen megérdemelt.

 

Uraiújfalu–Körmend 0-3 (0-1)

Uraiújfalu, 100 néző, vezette: Hittaller.

Gól: Török (5.), Sipos (87.), Makai (91.).

Uraiújfalu: Bakos – Belegrai, Verasztó, GÖNCZÖL, Princzes (Varga) – Páli, Döbrönte, Gallen, Kiss – Lónai (Tóth), Vánkos (Sándor). Edző: Dobány Gábor.

Körmend: Berke – Kurucz, KÓSIK, Takács M. (Horváth), BALIKÓ – Tar (Kondor), Török, MAKAI, Burka (Osvald) – TAKÁCS Á. (Wágner), Sipos (Cser). Edző: ifj. olnár Károly.

Az 5. percben a vendégcsapat egy távoli lövéssel vezetést szerzett. Ezt követően kiegyenlített mezőnyjáték folyt a pályán, a hazaiak támadtak folyamatosan az egyenlítésért, de erőfeszítéseiket nem koronázta siker. A taktikusan futballozó vendégek tartották az előnyüket, aztán a 87. percben és a 91. percben szerzett újabb gólokkal a vendégcsapat megérdemelten gyűjtötte be mindhárom pontot.

 

Vép–Kőszeg 4-0 (1-0)

Vép, 150 néző, vezette: Gaál.

Gól: Versegi 3 (53., 56., 87. – a másodikat tizenegyesből), Vajda (14.).

Vép: Bezdi – Mester (Hóbor), Joó, Balikó, Vermes (Szemes) – Dancs, TAKÁCS CS. (Beke P.), Vajda, ILLÉS (Egyed) – Kiricsi (Beke K.), VERSEGI. Edző: Garics György.

Kőszeg: Táncsics – Bigner (Korényi), Őry (Marti R.), Pongrácz, Brieber – Kovács P. (Tompek), Molnár Cs., Sándor, Koroknai – Kovács Sz. (Marti Ch.), Györe. Edző: Táncsics András.

A mérkőzés elejétől kezdve a hazaiak támadtak, és sorozatban alakították ki jobbnál-jobb helyzeteiket a múlt héten a Király ellen döntetlent játszó Kőszeg ellen, de ekkor nem tudták bevenni a vendégek kapuját.

Aztán szűk negyedóra elteltével szép góllal megszerezték a vezetést. Továbbra is maradt a vépi fölény, a Kőszeg jobbára csak a védekezésre koncentrált, azonban újabb találat már nem született.

Szünet után sem változott sokat a koreográfia, a Kőszeg próbálta kibekkelni a meccset. Ám a hazaiak nem álltak le, egy formás támadás után Versegi megszerezte a második találatot, három perc elteltével pedig egy jogos tizenegyesből szerzett góllal már hárommal mentek a hazaiak, teljesen egyértelművé téve a vépi fölényt.

A vendégek bánatára lefújás előtt Versegi megszerezte harmadik gólját, állította be a 4-0-s végeredményt., így a a hazaiak magabiztosan hozták az összecsapást.

 

Vasvár–Jánosháza 2-1 (0-0)

Illés Akadémia, 50 néző, vezette: Magyar P.

Gól: Tausz 80., Robán 85. illetve Szabó M. 70.

Vasvár: Smolczer – BÍRÓ SCHERMANN, MOLNÁR – ROBÁN, Horváth (Réfi) – Tausz, Zsigmond, Csövek (Osvald) – Birkás (Unger). Játékos-edző: Smlcozer Róbert.

Jánosháza: Tóth A. – Tóth L. (Balhási Sz.), Molnár, Megyesi, SZABÓ M. – Velencei, Orosz, HORVÁTH A., FENYŐ (Süle) – Vágusz, Balhási Á. (Keresztes). Edző: Kelemen Kornél.

Az első félidő jó iramú, küzdelmes játékot hozott, a Jánosházának akadt több helyzete, sőt a kapufát is eltalálták a vendégek, azonban a többi tavaszi meccsükhöz hasonlóan, ezúttal is hadilábon álltak a gólszerzéssel.

A második félidőben aztán a látogatók megszerezték a vezetést, egy szöglet után lecsorgó labdát Szabó varrt be a léc alá. A hajrában aztán a a Vasvár fordított, előbb Tausz csavart szabadrúgásból a sorfal felett a kapuba, majd pedig jött Robán, aki egy megszerzett labdát a kezdőkörből ívelt a kint álló kapus felett a vendégek hálójába.

Döntetlenszínezetű mérkőzésen a ritkaságszámbamenő, szépségdíjas döntő találat miatt a Vasvár megérdemelte a győzelmet.

 

Bük–Tápláni KSK 1-0 (0-0)

Bük, 80 néző, vezette: Kovács B.

Gól: Horváth B. 77.

Bük: BERÉNYI – Kovács D., Kocsis, NÉMETH, Somlai – Sárközi (Laki, Horváth B.), HORVÁTH M. (Plajszer), Wágner D., Kovács R. – Ligeti (Tóth B.), Bogdán (Szőke). Edző: Kiss István.

Tápláni KSK: Matyi – Varga, BADICS, Bene, Balázs – Hujber (Muzsai), SZILÁGYI – Schimmer, BORBÁS, Baranyai (Czirók) – Rajzinger. Játékos-edző: Borbás János.

Az első negyedórában a hazaiak kezdeményeztek többet, de aztán fokozatosan feljött a Táplán. A vendégek Szilágyi veszélyes lövésével és Borbás kiugrásával jártak közel a gólhoz.

A második félidőben is a táplániak támadtak többet, előbb Czirók lövését védte Berényi, majd egy szöglet utáni kavarodás után Horváth M. mentett a gólvonalon. Jó húsz perc elteltével a Büknek akadtak lehetőségei, aztán a kiugró Borbás hibázott ziccertben. A Bük a 77. percben szerezte ameg a győztes találatot: a 16 éves, saját nevelésű Tóth Bence indította Horváth Balázst, akinek a lövése a kapuson felperdülve került a vendégek hálójába.A gól után akadt mindkét oldalon akadt még lehetőség, az utolsó percben Czirók kiegyenlíthetett volna, azonban a kapu mellé belsőzte a labdát.

Összeségében a közepes színvonalú meccsen, hazaiak, ha némi szerencsével is. de megszerezték a győzelmet.

 

Nem volt pardon, sem kifogás

Celldömölki VSE–Répcelaki SE 5-0 (1-0)

Celldömölk 300 néző, vezette: Gaál Á.

CVSE: Heiner – Vajda, Bodor, Varga J., Györkös – Boda (VIRÁG). Szuh (Enyingi Márk), MANGANELLI ( Mógor ), ENYINGI MARCELL – NÉMETH J.(Szép), Pungor N. (Piri). Edző: Koman Vladimír

Répcelak: Horváth B. – Németh G., Balassa (Varga), Fazekas, Tóth D. – Csordás, Balogh T. (Takács), Tamási, Baranyai – Horváth M. (Dombi, Kovács), Pungor P. (Nyári). Edző: Balassa Péter

Szép számú közönség előtt kezdődött a megyei rangadó. A hazaiak hamar tudtára adták ellenfelüknek, hogy ki az úr a házban, hisz nagy elánnal kezdték a mérkőzést, már a második percben gólt szerezhettek volna, de Manganelli lövését a felső léc „hárította". Továbbra is támadásban maradt a Cell, a vendégek nem tudták megtartani a labdát, ezért a sokat mozgó hazaiak többször is gólhelyzetet tudtak kialakítani a vendégek kapuja előtt.

Jellemző volt a mérkőzés képére, hogy a vendégeknek az is nehezen sikerült, hogy átjussanak a hazai térfélre. A gól azonban mégis nehezen született meg, hisz az utolsó passzokba mindig valami hiba csúszott.

A 43. percben aztán megtört a jég: egy átadást Németh J. remekül csavart a hosszú sarokba. A második félidőben hamar jött a második gól, ami láthatóan még jobban megfogta a Répcelakot, így a hazaiak felszabadultan futballozva sorozatban alakíthatták ki a gólhelyzeteket. Különösen a félidőben beálló Virág Martin volt elemében. Lőtt két szép gólt, különösen a második találata volt élményszámba menő, amikor kiporolta a labda a kapu jobb felső sarkát. Bántó volt a celli fölény , szinte percenként alakult ki gólhelyzet a vendég kapu előtt, de sokszor túlcifrázták a játékot a hazai támadók. Még a végére is maradt azonban gól, Piri Balázs két csellel három védőt elfektetve higgadtan gurított a kapuba. Összességében remek játékvezetés mellett a mérkőzést végig a kezükben tartó Celldömölk nagyon jó, néhol közönségszórakoztató játékkal biztosan tartotta otthon a három pontot. A mérkőzés végén a nézők vastapsal köszöntötték a levonuló játékosokat.

Koman Vladimir: – Az első perctől uraltuk a mérkőzést. Már az első félidőben is több góllal kellett volna vezetnünk, de ami akkor nem sikerült a második félidőben bepótoltuk.

Balassa Péter: – A futballban nincs kifogás. Celldömölk felnőtt–Répcelak ifi 5-0.

 

21. forduló, április 4., szombat, 16:00: Kőszeg–Bük, Király–Vép. Április 05. vasárnap, 16:00: Kemenesalja–Jánosháza, Csepreg–Celldömölk, Tápláni KSK.Uraiújfalu, Vasvár–Répcelak, Rábapaty–Tabak1 Szentgotthárd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!