Vasi foci

2014.10.21. 13:35

Megyei II. - A Sárvári-csoportban a rumiak legyőzték az eddigi éllovas Pecölt

Körkép - A Megyei II. osztály Sárvári-csoportjának 10. fordulójában komoly rangadót rendeztek: a Rum Pecöl elleni győzelmével átvette a vezetést a tabella élén.

Kelemen Attila

Rábahídvég–Jákfa 5-2 (2-1).

Rábahídvég, 50 néző, vezette: Vámos Lehel.

Gól: Vass Péter (11., 31., 74.), Pintér Patrik (70.), Boda Gergő (87.), illetve Szabó Dániel (28., 76.).

Rábahídvég: GÓGER – NÉMETH, PAP, NAGY, VASS (HORVÁTH E.) – PINTÉR, BODA K., ROZNER, BODA G. – SINKÓ, HORVÁTH N. Edző: Horváth Ernő.

Jákfa: Seper – Kulcsár (Nagy), Balhási, Szabó A., Rövid – Böröndy, Gyürü (Bertha), Horváth, Fehér – SZABÓ D., Vörös. Edző: Horváth István.

Közepes színvonalú mérkőzésen jó játékvezetés mellet megérdemelt a hazai győzelem. A Rábahídvég csapatából mindenki jól teljesített.

Mersevát–Sitke 5-0 (3-0).

Mersevát, 70 néző, vezette: Újházi Zsolt.

Gól: Gáncs Péter (5., 19.), Csite Dániel (45.), Nagy Szabolcs (66.), Pethő Roland (81.).

Mersevát: Tóth (Szalai) – Györvári, Kövi, Orbán (Dénes), CSITE – Czigler (Nagy Sz.), GÁNCS, Molnár (Fűzfa), NAGY B. – Horváth, Nagy T. (Pethő). Edző: Nagy Csaba.

Sitke: Viczmándi – Toldi, Papp, Glavánovics (Kelemen D.), Gondos – MAGYAR, DÖBRÖNTEI, Kelemen B., Horváth – Pénzes, Szalai. Edző: Németh Attila.

A hazai csapat már az első félidőben tetszetős gólokkal 3:0-ás vezetést szerzett, félidőben hármas cserével frissítettek a hazaiak és a sok helyzetéből csak kétszer sikerült betalálni a kapuba, ezzel beállítva az 5:0-ás végeredményt. Sportszerű mérkőzésen megérdemelt a mersei csapat győzelme a mezőnyben ügyesen adogató vendégek ellen.

Gólöröm rumi módra. Az újdonsült listavezető ismét gólgazdag mérkőzésen diadalmaskodott. A kép előterében Székely Bálint (8-as mezszámmal), aki szintén góllal járult hozzá a Pecöl legyőzéséhez. Fotó: Unger Tamás

Rum–Pecöl 5-0 (2-0).

Rum, 200 néző, vezette: Tóth Róbert.

Gól: Horváth Gábor (16., 74.), Székely Bálint (26.), Molnár Richárd (53., 81.).

Rum: BUSI – Leitgeb, KORONCZAI, Rosta, KONTICS – Horváth R., Somogyi, Szalai, Molnár – Székely, HORVÁTH G. Edzők: Somogyi Gábor, Pup András.

Pecöl: Szabó – Séfer, Szemes Z., Pálfi, Czibók R. – Czibók A., Iszak, Horváth, Kovács – Nagy, Szemes D. Edző: Radolics Norbert. Tudósított: Nagy István.

Jobban kezdte a mérkőzést a hazai csapat. Kétgólos vezetésük után jött egy negyed órás rövidzárlat, amit Busi nagy védéseivel sikerült gól nélkül megúszni. A második félidőben végig irányítva szép, látványos akciókat vezetve, megérdemelten győzte le a Rum a listavezetőt és így helyet cseréltek a tabellán. Sikeres volt a hazai csapat felhívása is, és így támogatni tudták az emlőrák gyógyításáért alapítványt. Köszönik a nagy számban megjelent nézők támogatását.

Gérce-Vásárosmiske–Püspökmolnári 2-1

(2-1). Gérce, 100 néző, vezette: Elek Tibor.

Gól: Mórocz Ádám (10.), Sali Gábor (18.), illetve Horváth Árpád (22.).

Gérce-Vásárosmiske: Komáromi Z. – Komáromi A. (Nunkovics), TÓTH, NÉMETH, FARKAS – MÁTHÉ, Sali G. (Hompok), Mórocz, SALI Z. – KOVÁCS, Major. Edző: Haraszti István.

Püspökmolnári: Tóth – Kiss, VARGA, Berger, Horváth Á. – MIHÁLYDEÁKPÁL, HORVÁTH SZABOLCS I., SZIFFER I., Horváth Szabolcs II. – Sziffer K., Ország. Játékos-edző: Sziffer István.

Jól kezdett a hazai együttes, támadást támadásra halmozott, aminek meg is lett az eredménye: 20 perc elteltével már két gólos előnnyel rendelkeztek. Azonban a 22. percben egy buta faltot követően 11-es rúgásból szépített a Molnári, kiélezetté vált a mérkőzés. Az utolsó 20 percben feltámadt a Gérce, és támadást támadásra halmozott az ellenfelet a kapuja elé szorítva, ám a gól ezúttal elmaradt. Összességében egy felejthető mérkőzésen megérdemelten nyert Haraszti István legénysége.

Ikervár–Simaság 7-1 (3-0).

Ikervár, 120 néző, vezette: Németh Lajos.

Gól: Tóth László (1.), Schimmer Zoltán (28., 51.), Baumgartner Dániel (31., 71.), Pap István (76.), Németh Bálint (81.), illetve Varga Péter (47.).

Kiállítva: Naszádos Jácint (62.), illetve Németh István (75.), Mészáros Péter (86.).

Ikervár: Hegedüs – TÓTH G., Naszádos, Fülöp R. (Fülöp T.), Kovács – Vincze, KOSZTOLÁNCZI, TÓTH L., NÉMETH – Baumgartner, Schimmer. Edző: Horváth József.

Simaság: Mayer – Kovács (Mészáros Péter I.), Németh I., Puskás, Reseterics – Baranyai, Németh L., Varga P., Varga D. – Mészáros Péter II., Szabó. Edző: Szabó Sándor.

Szinte el sem végezték a kezdőrúgást, már vezetéshez is jutott az Ikervár. A félidőben már három gól volt a hazaiak előnye, nem volt kérdés a három pont sorsa. A győzelmet jobban akaró Ikervár jó helyzetkihasználásának köszönhetően ilyen arányban is megérdemelten diadalmaskodott.

Kenyeri–Csénye 1-0

(0-0). Kenyeri, 80 néző, vezette: Németh Tibor.

Gól: Horváth Bálint (90.).

Kiállítva: Pungor István (88.).

Kenyeri: Lakos – CSÁSZÁR, Tulok, VARGA, Németh A. – SZÁNTÓ, HORVÁTH, Kóbor G. (Kóbor I.), Németh M. (Pungor) – GÁBOR, Rajki (Szár). Játékos-edző: Pungor István.

Csénye: GAZDAG – Vajda, Szabó, Géczi, Pendli – Soós (Barkovics), Dénes, Birkás, Vass – Pankaczi (Marton), Tóbiás (Horváth). Edző: Pankaczi Zoltán.

A mérkőzés kezdete óta fölényben játszott a Kenyeri, rengeteg helyzetet ki is alakítottak, ám gólra nem sikerült váltani. Mindamellett, hogy több ziccer is kimaradt, még a szerencsével is hadilábon álltak a hazaiak: több kapufa is volt, ám rendre kifelé pattant a labda. Hozzá kell tenni a vendégek kapusa is remek napot fogott ki, ennek is köszönhető, hogy csak a véghajrában sikerült belőnie Pungor István alakulatának a győztes gólt. Végeredményben a kenyeriek győzelme megérdemelt.

A 10. forduló záró mérkőzését, az Ölbő-Szeleste-Pósfa találkozót október 24-én, pénteken 15 órakor rendezik meg.

A forduló válogatottja: Busi András (Rum) – Császár Imre (Kenyeri), Farkas Dániel (Gérce-Vásárosmiske), Csite Dániel (Mersevát), Vass Péter (Rábahídvég) – Sali Gábor (Gérce-Vásárosmiske), Gáncs Péter (Mersevát), Molnár Richárd (Rum), Horváth Gábor (Rum) – Schimmer Zoltán (Ikervár), Baumgartner Dániel (Ikervár) / Szabó Dániel (Jákfa).

A góllövő lista állása: 1. Nagy István (Pecöl) 19 gól, 2. Somogyi Gábor, Molnár Richárd (mindkettő Rum) 9 gól, 4. Szalai Gábor, Székely Bálint (mindkettő Rum) 7 gól.

A soron következő forduló ismételten nem múlhat el vérbeli rangadó nélkül: A 4. helyezett, a listavezetőtől csupán két ponttal lemaradó Gérce-Vásárosmiske azt a Kenyerit látja vendégül, akik pontazonossággal éppen előttük tanyáznak a tabellán. A találkozó így ismételten hatpontos mérkőzésnek mondható, hiszen a győztes akár a lista élére is ugorhat. Igaz, ebbe a Rumnak és a Pecölnek is lesz beleszólása.

A 11. forduló menetrendje, október 26., vasárnap, 15 óra: Csénye-Rum, Pecöl-Ölbő, Szeleste-Pósfa-Szergény, Jákfa-Mersevát, Sitke-Ikervár, Simaság-Püspökmolnári, Gérce-Vásárosmiske-Kenyeri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!