Vasi foci

2015.03.26. 10:24

Megyei II.: Izgalmas meccsek a Körmendi-csoportban

Vas megye - A 20. fordulóval folytatódik a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság a Szombathelyi-, Körmendi- és Sárvári-csoportban.

Tóth Gábor

Szombathely

A Szombathelyi-csoportban az élmezőny tagjai közül a második Lukácsházra vár a legnehezebb feladat, ugyanis a jó formában lévő, a tabella ötödik helyére felkapaszkodó Balogunyomot fogadja.

– A múlt héten kikaptunk Jákon, a házigazda sajnos ismét megkapta a szokásos hazai pályát – fogalmazott Sántha Szilárd, a a Schott Lukácsháza SE trénere. – Ráadásul a vereség mellett két erősen vitathatóm kiállítással tértünk haza – ami a Balogunyom elleni mérkőzésre is kihatással lehet. Roppant bosszantó, de most már nem tudunk mit tenni. A Balogunyom jól összerakott csapat, biztos vagyok benne, hogy a végelszámolásnál ott lesz a dobogó közelében, igazi rangadó vár ránk. Ugyanakkor hazai pályán mi nem veszíthetünk pontot, mindenképpen győznünk kell. Sajnos a két kiállított játékosom mellett többen is hiányozni fognak majd, így azért akad problémám az összeállítással.

 

Körmend

A listavezető Egyázasrádócnak elvileg nem okozhat gondot a csörötneki kirándulás. A második Szakonyfalu viszont egy ütőképes Rábagyarmatot fogad, míg a harmadik Szarvaskend a negyedik Magyarszecsőd vendégeként lép pályára – e két mérkőzés bizony átrajzolhatja a tabella élmezőnyét.

– Az előző körben sajnos szerencsétlen körülmények között buktunk rangadót Magyarszecsődön, a döntetlen igazságosabb lett volna – árulta el Németh Zsolt, a Szakonyfalu elnöke. – Most tehát javítanunk, győznünk kell, bár tudjuk, hogy a Rábagyarmat jó kis csapat, nem lesz könnyű dolgunk. A mi sikerünk mellett abban is bízom benne, hogy a Szecsőd a Szarvaskendet is elkapja – így megerősítenénk helyünket a második helyen. Mindenképen a dobogón akarjuk zárni a szezont, de még a bajnoki címről sem tettünk le, ugyanis az Egyházasrádóc jön hozzánk. Ugyanakkor ha meg is nyernénk a bajnokságot, a feljutást nem vállalnánk, hiszen nincs utánpótlásunk.

 

Sárvár

Egyértelműen a Kenyeri rumi vendégszereplése lesz a slágermérkőzés. A tabella első két helyezettje csap össze a „hatpontos" találkozón. Amennyiben a Kenyerinek sikerül otthon tartania a három pontot, úgy nem csupán egy fontos fegyvertényt könyvelhet el az éllovas legyőzésével, hanem 9-re csökkentheti lemaradását. Ráadásul a Rumnak még lesz egy szabadnapos fordulója is. Ám ha vendéggyőzelem születik, akkor a rábapartiak tetemesnek mondható előnyre tesznek szert a tabella élén.

A Kenyeri játékos-edzője, Pungor István elmondta, hogy igyekeznek bepótolni az elmúlt két mérkőzésen elhullajtott pontokat: – Igazi rangadó lesz. Hazai pályán egyértelmű célunk a győzelem, amellyel még életben tudjuk tartani a reményünket arra, hogy pontban utolérjük a Rumot. Minden játékosunk száz százalékos, nincsenek sérültek, nincsenek eltiltások: így teljes kerettel tudunk kiállni. Úgy gondolom, hogy edzésben sikerült utolérnünk magunkat. És bízom a srácokban, akik mind fizikálisan, mind fejben felkészülten várják a derbit.

A Kenyerinek a Rum ellen is szüksége lesz Csiszár Zoltán (zöld mezben, jobbra) harciasságára a forduló rangadóján. Fotó: Timár Gergely

A listavezető Rum edzője, Somogyi Gábor nem rejtette véka alá, hogy nem játszik csúcsformában egyik csapat sem az utóbbi időben: – Igaz, mi valamennyi mérkőzésünket megnyertük tavasszal, ám a mutatott játékunk messze van az elvárttól. Mindez betudható a meghatározó játékosaink sérüléseinek is. Egyenlőre nem tudjuk, hogy milyen összeállításban kezdünk a forduló rangadóján. A bajnokság végkimenetelét döntően befolyásolja ez a mérkőzés. A Kenyeri erős kerettel rendelkezik, de az utóbbi időben nem jött ki nekik a lépés. Kemény, férfias küzdelemre számítunk, ahonnan minimum egy ponttal szeretnénk hazautazni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!