Vasi foci

2015.03.03. 11:45

Megyei II.: Kiegyenlítődik a középmezőny a sárvári csoportban?

Vas megye - A megyei II. osztály Sárvári-csoportjában az éllovasok és a sereghajtók után a középmezőny csapatai házatáján is körülnéztünk: ki hogyan tudott felkészülni a tavaszi szezonra?

Unger Tamás

5. Ikervár

Az ötödik helyezett Ikervár trénerétől, Horváth Józseftől megtudtuk, hogy három edzőmérkőzést tudtak játszani, műfüvön is. Télen hérom játékos érkezett a csapathoz, akik lényegében visszatértek korábbi kenyéradójukhoz. Mind csatár poszton, mind középpályás és hátvéd pozícióba sikerült így egy-egy fővel gazdagítaniuk a keretet. A csapat célkitűzése így szól tavaszra: fegyelem terén (kevesebb sárga- és piros lap) mindenképpen javulni kell, masszívabb csapatképet kell kialakítani. Ha ez sikerül, akkor akár már az eredményeken is jelentkezhetnek az előrelépés jelei.

Az Ikervárnál elsődleges cél egy masszív csapat kialakítása. Ha ez sikerül, akkor az eredmények is jöhetnek, és akár a Gércét is megelőzhetik a tabellán. A képen balra Kosztolánczi Richárd (Ikervár) és Kovács Tamás (Gérce-Vásárosmiske). Fotó: Unger Tamás

6. Szeleste-Pósfa

Sikeres felkészülésen van túl a Szelste-Pósfa gárdája - tudtuk meg Rozmán Róbert szakosztályvezetőtől Erőnlétben és fizikálisan készen várják a tavaszi rajtot. Nem kevesebb, mint öt mérkőzésen tudtak alapozni, nekik is volt alkalmuk műfüves pályán edzőmeccset játszani. Legutóbb a Püspökmolnári ellen léptek pályára. Az őszi csatárhiányukat két visszavont centerrel tudták pótolni. A felnőtt csapatot az első hat hely valamelyikére, az U21-es gárdájukat viszont a dobogóra, de leginkább az első helyre várják.

7. Jákfa

– Csapatunk a téli felkészülést január végén kezde, előszőr teremben, majd a szabadban folytatódtak az edzések – kezdte a beszámolóját Téttry Péter elnök. – Több felkészülési meccset is járszottunk, szerencsére a pályánk állapota jónak mondható. Nem volt nagy játékosmozgás, egy játékosunk távozott Ausztriába, kettő érkezett. Horváth Tibor NB I-s múltal is rendelkezik, és Nagy Tibor, aki Uraiújfaliból érkezett. Velük a hárvédsorunk stabilizálódott. Célunk az 5. hely megszerzése.

8. Csénye

Nem túl jó felkészülésről számolt be Géczi Tamás elnök. Legfőképp az időjárás nehezítette meg a dolgukat. Szerencsére sérülés nem hátráltatja őket. Két meghatározó ember visszatért a keretbe, mindemellett plusz egy játékost tudtak igazolni, igaz egy távozó is volt. A céljuk tavaszra mindenképpen az előre lépés, leginkább az 5. hely megkaparintása.

9. Mersevát

A Mersevát együttese négyszer tudott pályára lépni a felkészülési időszakban. Nekik is sikerült műfüves pályán alapozniuk. Már amikor éppen nem tizedelte meg a keretet az influenza járvány. Így összességében 70 százalékosra tudta megállapítani a felkészültségük állapotát Nagy Csaba tréner. Mindhárom poszton tudtak igazolni egy-egy játékost. Közülük is a csatár érkezése volt létfontosságú. Továbbra is legalább a 9. helyen szeretnének maradni tavasszal.

10. Ölbő

Varga László elnökségi tag, aki játékos is egyben, elégedetten konstatálta, hogy több mérkőzést is tudtak játszani. A tél folyamán 2-3 távozójuk volt, helyükre egy csatár és egy középpályás érkezett. A csapat így összeállt, szerencsére sérülés nem hátráltatja őket.

11. Püspökmolnári

Sziffer István edzőtől megtudtuk, hogy négy edzőmérkőzésen is túl van a Molnári. A felnőtt keretük egy védővel gyarapodott, a télen inkább a fiatal csapatukat erősítették több új játékossal. Az alapozás során közel fél csapatra nem számíthatott a tréner az influenza-járvány miatt, ráadásul több sérülés is problémát okoz egy kezdőcsapat összeállítása során. Ám ami vigaszt jelent: az első fordulóban szabadnaposak lesznek, így – ha minimálisan is, de – lesz idejük rendezni a soraikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!