Vasi foci

2014.09.15. 14:50

Megyei II. - Közbeszólt az eső, sok meccs elmaradt

Az esős időjárás, a felázott pályák miatt igencsak hiányosra sikeredett az 5. forduló a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság Szombathelyi- és Körmendi-csoportjában

Tóth Gábor

Szombathely

 

A Szombathelyi-csoportban katasztrofális körülmények, felázott pályák, víz alatt lévő játékterek fogadták a csapatokat, a játékvezetőket. Több csapat már napokkal a mérkőzés előtt jelezte, hogy használhatatlan a pályája. Ennek megfelelően elmaradt a Torony- Spari, a Sé -Táplánszentkereszt, a Ják -Tanakajd, a Balogunyom -Lukácsháza és a Szentpéterfa -Újperint találkozó. Mindössze három meccset játszottak le a csoportban. Az újonc Zanat ismét nyert (és ezzel felkapaszkodott a tabella második helyére), a Hermán legyőzte a Felsőcstárt, a Söpte pedig Vasszécsenyből hozta el a három pontot.

Gyöngyöshermán-Szentkirály -Felsőcsatár 2 -1 (0- 1). Szombathely, 50 néző, vezette: Bereczky Cs.

Gól: Nagy Zoltán (50), Németh Szabolcs (71), ill. Sásdi István (11),

Gyöngyöshermán: Káldi Geosits P., Szabó A., Dénes G. (Németh R.), Horváth T. Kis Z. (Dénes T.), Király B., Marton Zs., Hegedűs D. (Fazekas J.) Nagy Z. (Tóth J.), Németh Sz.

Felsőcsatár: Gerencsér Gy. Csoknyai T., Osztrosits Á., Kopácsi G., Németh V. Sásdi I., Schmalzl G. (Cseri B.), Böhm Á., Taschler T. Kiss M. (Cobzaru R.), Neubauer A.

A meccset végig a hazaiak uralták, de az első félidőben még kihagyták a helyzeteikez. A Csatár beállt védekezni, kontrákra rendezkedett be, és az egyik ellentámadást góllal zárta. Fordulás után is a Hermán irányított, és végül megfordította a meccset annak ellenére is hogy több komoly ziccert elpuskázott. Megérdemelt hazai győzelem született.

Vasszécseny -Söpte 0 -2 (0 -0). Vasszécseny, 130 néző, vezette: Kovács Zs.

Gól: Szakály Dániel 2 (77, 90).

Vasszécseny: KOVÁCS T. Vinze K. (Kovács Sz.), Boda G., HORVÁTH G. Papp T. (Bori G.), Szakács D., KŐMŰVES M., Pető K. (Rauch Zs.), Szalai D. (Gombkötő S.), Balázs Á., Viszked P.

Söpte: Németh L. Kiss B., Pusker Z. (Udvardi L.), KOVÁCS E. Varga P. (Molnár Cs), Varga A. , Pereszteghy A., SZAKÁLY D. Szakács N., Dejcsics Gy.(Takács K.), KOVÁCS ZS.

A jobban motivált vendégek a felázott talajon sorra hagyták ki a helyzeteiket és már a félidőben gólokkal vezethettek volna, ha nem véd szenzációsan a hazai kapus. A második félidő elején úgy tűnt, hogy a szécsenyiek talán élni tudnak a lehetőségeikkel, de a hajrában Szakály kitűnő egyéni teljesítménnyel a védelmi hibákat kihasználva bebiztosította a vendégsikert, A mérkőzés után a hazai csapat edzői (Seper Ákos, Neczpál Nándor) lemondtak.

Zanati -Herény-Alfavill 3- 1 (3 -0). Szombathely, 30 néző, vezette: Gergye I.

Gól: Kámán Csongor 2 (9, 30), Guttmann Tamás (27), ill Keresztényi Zénó (83).

Zanat: SZALAY Kovács G. (Lakatos Zs.), ÁCS, HORVÁTH P., KÓNYA KÁMÁN, GUTTMANN, Fekete, Putz (Bakonyi) Farkas (Szabó Z.), Janek (Szabó B.).

Herény: Szabó Ch. Könye (Rába), Kiss, Első (Iker), Szendi Tompa, Grubick (Lancsák), Tomor Á. (Vishalveer), KERESZTÉNYI Iszak, Tomor B. (Szalay B.).

A labdát többet birtokló, mezőnyben jól futballozó vendégek ellen veszélyes kontrákat vezetett a hazai csapat és már az első félidőben eldöntötte a mérkőzés sorsát.

Körmend

 

A Körmendi-csoportban sem volt jobb a helyzet, itt is öt mérkőzést mosott el az eső. Elmaradt a Bajánsenye -Őriszentpéter, a Körmend- Ivánc, a Magyarszecsőd- Szarvaskend, a Vasalja- Rábatótfalu és az Egyházasrádóc- Csörötnek derbi. A három maradék találkozón viszont potyogtak a gólok, A Rábagyarmat, a Téglagyár és a Viszák is négy gólt rúgott ellenfelének utóbbi kettő ráadásul idegenben.

Rábagyarmat -Szakonyfalu 4- 2 (2 -2). Rábagyarmat, 150 vezette: Makai I.

Gól: Esztergályos Richárd (13), Tóth Tamás (25), Siklér Péter 2 (57, 70), ill. Stájer Norbert (3), Simon Tamás (9).

Rábagyarmat: Falb Z. Németh D., Gyécsek M., Esztergályos R., Tóth T. Siklér P., Nyári J. (Csirkovics G.), Kovács T., Kovács B. Anderkó G., Farkas A. (Esztergályos I.).

Szakonyfalu: Sömenek R Gáspár J, Herczeg P, Bartakovics F (Szűcs D, Salamon Sz Nemes R, Vajda R, Simon T (Meskó A), Németh B Dömötör T, Stájer N (Klujber D.).

A hazai csapat a második félidőben kerekedett ellenfele fölé. Magabiztos, megérdemelt rábagyarmati győzelem született.

Nádasd -Körmendi Téglagyári Sport36 2 -4 (1- 0). Nádasd, 150 néző, vezette: Boda Gy.

Gól: Takács Máté (22), Zsoldos András (86), ill. Szekeres József (58), Horváth Dániel 2 (65, 74), Nagy Milán (72).

Nádasd: Esztergályos Cs. Csenterics T., Podlaviczki G., Azanger A., Kalamár Z. Cservék L. (Szabó D.), Mesterházi A., Kovács Zs. (Horváth D.), Zsoldos A. Takács M., Pesti G. (Szakály Á.).

Téglagyár: Németh G. Sárközi R. (Kiss Á.), Horváth D., Horváth J., Horváth D. NAGY M., Horváth Á. (Horváth S.), Gerencsér A., Doktor I. (Horváth R.) Szekeres J., HORVÁTH D.

A Nádasd helyzetkihasználása továbbra is katasztrofális. A hazai csapat már az első félidőben eldönthette volna a mérkőzést, ehelyett a másodikban 16 perc alatt kapott négy gólt a jól játszó vendégektől.

Csákánydoroszló -Viszák 1- 4 (0 -3). Csákánydoroszló, 60néző, vezette: Fülöp L.

Gól: Biczó Gábor, ill Horváth József 2, Seres László, Agg András.

Csákánydoroszló: Biczó J. Dienes T., Gersli G., Gérnyi P., Leibinger Zs. Tóth A., Biczó G., Horváth M., Dékány K. (Görbei G.) Simon M., Dancs M.

Viszák: Gergály Á. (Pethő B.) Agg M., Kránicz R., Horváth T., Seres L. (Pásztor T.) Horváth J., Agg A., Varga B. (Toplak P.), Tóth G. Agg R., Benkő A.

A hazai csapat csak egy félidőt futballozott jól, de ekkor sem volt eredményes, gólveszélyes a játéka. A csákánydoroszlói együttes gratulál a Viszák megérdemelt győzelméhez, nagy kár viszont, hogy a vendégek a diadalt nem tudták sportszerűen kezelni.

Pótlás

 

- A megyei I. osztálytól kezdve a megyei III-ig bezárólag, az ifjúsági meccsekkel együtt összesen 32 mérkőzés maradt el az eső, a felázott pályák miatt a hétvégén - árulta el Gerencsér Tibor, az Magyar Labdarúgó Szövetség Vas Megyei Igazgatóság versenybizottságának az elnöke. A tervek szerint az elmaradt mérkőzéseket október 24-én pénteken pótolnánk ekkor az október 23-i hosszú ünnep miatt nincs munkanap. Arra kérem a csapatvezetőket, hogy időben jelezzék, ha most hétvégén is játékra alkalmatlan egy-egy pálya. Ha időben beérkeznek hozzánk a jelentések, akkor a pályaválsztói jog felcserélésével meg tudjuk oldani a problémát. Az utolsó pillanatban viszont sokat már nem tehetünk: kimegy a játékvezető, és ő dönt arról, hogy lehet-e játszani a pályán. Elvileg az utolsó, 15. forduló után, november 30-án, vasárnap még van egy szabad hétvégénk, de nem tudjuk, hogy akkor milyen lesz az időjárás. Vagyis nem lenne szerencsés az utolsó pillantra hagyni a pótlást. Márpedig a meccseket az idén le kell játszani, nekünk ugyanis őszi végeredményt kell adnunk az MLSZ felé. Várjuk tehát a csapatvezetők tájékoztatását. És természetesen bízunk abban, hogy a hétvégére jobbra fordul az időjárás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!