Vasi foci

2014.07.22. 14:55

Megyei II.: Már készülnek a csapatok a rajtra

Átalakult az őszi szezonra a megyei II. osztály Sárvári csoportja, érkező és távozó csapatok is voltak a divízióban.

Kelemen Attila

Az osztályból kieső nem volt, mivel a megyei III. bajnoka, az Egyházashetye nem vállalta a megyei II-t, így elvileg sok változásra nem számíthattak a klubok a csoportban. Ennek ellenére az Arborétum-Herény és a Tanakajd visszatért a Szombathelyi csoportba, helyükre a Rábahídvég és Püspökmolnári érkezett – utóbbi csapat fellebbezett a döntés ellen.

A sárgamezes herényiek visszatértek a Szombathelyi csoportba míg a Rum maradt a Sárváriban. Fotó: Ohr Tibor

A csoport újdonsült bajnoka, a Gérce-Vásárosmiske alakulata a héten kezdte meg a munkát. Haraszti István tréner elárulta, hogy összesen öt felkészülési mérkőzést iktattak be az augusztusi szezonkezdésig:

Gérce

– Ebből kettő tisztán felkészülési jellegű, három pedig kupamérkőzés lesz - mondta az edző lapunknak. – A találkozók időzítésénél figyelembe kellett venni a szabadságolásokat, iskolai elfoglaltságokat. Jelenleg a csapat 40 százaléka Horvátországban nyaral, addig is szűkített kerettel edzünk. A tavalyi csapathoz képest két távozónk van, ők munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudják folytatni a labdarúgást. Érkező játékos jelen állás szerint nincs, igaz tárgyalásban állunk pár kiszemelttel. Az ifi keretünkből három játékost szeretnénk beépíteni a felnőtt csapatba, nekik a felkészülési mérkőzéseken lehetőséget adunk a játékra. Bízom benne, hogy a folyamatos foglalkoztatottsággal hamar a csapat meghatározó játékosai lesznek.

A tréner a bajnoki cím elnyerését követően leszögezte játékosainak, hogy nem szabad elbízniuk magukat. Mind fizikailag, mind pedig mentálisan is rá kell hangolódniuk a következő szezonra, ahol a cél az első négy-öt hely valamelyike.

Tavaly a Gérce legfőbb kihívója az az Ikervár volt, melynek tavasszal nem állt rendelkezésére a hazai pálya az átépítési munkálatok miatt. emiatt Pecölben játszották a találkozókat.

Ikervár

Komáromi Szabolcstól, a tavalyi edzőtől megtudtuk, hogy a az ikervári csapat felkészülését az új bajnoki rajtra már Schimmer Zoltán edző vezényli:

– Az elkészült ikervári pálya jelenleg még nem alkalmas felkészülési mérkőzések lebonyolítására, ezért vendégként készülünk a bajnoki rajtra. Várjuk az első hazai meccsünket, a bajnoki rajtra talán már megfelelő állapotban lesz a gyepszőnyeg, amire természetesen nagyon vigyázunk. A szép környezetben további felújításokat tervezünk, amivel igyekszik a vezetőség és az önkormányzat minél szebbé varázsolni az ikervári sporttelepet.

– Heti két edzéssel és felkészülési meccsekkel tervezte az új edző felépíteni a csapat programját – folytatta Komáromi Szabolcs. Voltak távozók: Viszkeleti Gergő Ausztriában, Sipos Dániel Rábapatyon folytatja. Sajnos Nagy Bálintra sem számíthat az új tréner, ő műtéti beavatkozásra vár. Németh Bálint pedig szeptember közepén csatlakozik a csapathoz amerikai útjáról hazatérve.

– Összesen öt új játékosunk van. Az érkezőkkel kiegészülve biztosan sok változás lesz a keretben, de ennek ellenére reméljük az eredmények nem maradnak el az új bajnokságban sem. Csapatunknak az első három hely valamelyikének megszerzése a kitűzött célja.

Rábahídvég

A tavalyi évet a sárvári csoportban töltő Tanakajd és Herény idén a szombathelyi csoportban folytatja. Az egyik megüresedett helyre az átcsoportosításokat követően Rábahídvég érkezik, míg a másik újonc alakulat a megyei III. Szombathely déli bajnoka, a Püspökmolnári lesz.

A Rábahídvégiek edzője, Horváth Ernő lapunknak elmondta, hogy az áthelyezés utazás szempontjából nem túl szerencsés:

– Csapatunk a Sárvári csoportba került, sajnos ez az utazásnál nagyon sok plusz kilométert jelent a számunkra. A szövetség döntését elfogadjuk és várjuk a bajnokság kezdetét. Heti két edzéssel és három edzőmérkőzéssel vágunk neki az őszi fordulóknak. Az átcsoportosítás miatt, sajnos, három játékosunk távozik. A távozókat egy érkezővel pótoljuk, valamint az ifiből töltjük fel a felnőtt csapatot. A vezetőség a 8-10. helyre várja az alakulatot, az ifit pedig egy dobogós helyre.

Püspökmolnári

A Püspökmolnári csapat elnöke, Jákfalvi Zoltán jelezte, ha muszáj, akkor vállalják a szereplést a sárvári csoportban, bár a szombathelyi sorsolás utazás szempontjából kedvezőbb lett volna:

– Az elnökségünk összeült a csoportbeosztások kihirdetését követően, és úgy határoztunk, hogy fellebbezünk. Ám mindenképpen magasabb osztályban szeretnénk szerepelni, így ha a kérelmünk elutasításra kerül, kénytelenek leszünk vállalni a kihívást. A felkészülést már javában elkezdtük. Múlt hétvégén négyes tornát rendeztünk Püspökmolnáriban, ahol Vasvár, Zalabaksa és Szarvaskend voltak a meghívott csapatok. A Vasvár mögött a második helyen zártuk a kis tornát. Most hétvégén a másik újonc Rábahídvéggel melegítünk be az új szezonra. Két távozónk van, ők biztos, hogy Ausztriában folytatják. Érkezőkről egyelőre nincs hír, de pár szombathelyi játékossal tárgyalunk még.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!