Vasi foci

2014.07.29. 10:50

Megyei II.: Próbáltak erősíteni az élcsapatok

Vas megye - Gőzerővel készülnek a csapatok a 2014/2015-ös rajtra a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság Szombathelyi-csoportjában.

Tóth Gábor

Jelentős változások történtek a Szombathelyi-csoportban. A bajnok Csepreg, valamint a másodikként záró Tápláni KSK feljebb lépett, az őszt már a megyei I. osztályban kezdi. A Kőszeg II. megszűnt, a Sárvári-csoportból pedig két „régi ismerős", a Tanakajd és az Arborétum-Herény tért vissza. Teljesen új csapat viszont a Zanat, amely létszámfeltöltés miatt a megyei III. Szombathely-Dél ezüstérmeseként kapott felkérést a megyei II. osztályra.

Kőszegi SK–Tápláni KSK, Kelemen Tamás (balról)–Muzsai Krisztián csata tavalyról. A Kőszeg megszűnt, a Táplán feljebb folytatja. Fotó: Ohr Tibor/Archív

Az erőviszonyokat most még nehéz meghatározni, ám az biztosnak tűnik, hogy a tavalyi bronzérmes Táplánszentkereszti FC ott lesz a legjobbak között.

– Erősödött a keretünk, ennek megfelelően a tavalyi eredménynél jobbat várok, minden téren szeretnénk előrébb lépni – fogalmazott Molnár Károly, a Táplánszentkereszti FC edzője. – Három új igazolásunk van: Niksz Tamás Ausztriából, Nagy I. Krisztián Jánosházáról, Marcz Márió pedig Tanakajdról érkezett hozzánk. Három távozóról is beszámolhatok, ugyanis Tamás László Ausztriában folytatja pályafutását, míg Lődör Tibor és Horváth László különböző problémák miatt felhagyott a futballal. Nagyon bízom benne, hogy lesz helyünk az élmezőnyben. A legnagyobb riválisnak talán a régóta a bajnoki címre pályázó Lukácsházát, a mindig erős Vasszécsenyt, valamint a remek tavaszt futó Sparit tartom. Továbbá a Tanakajd is okozhat meglepetést. Persze az erőviszonyok majd csak néhány forduló után rajzolódnak ki.

A Lukácsháza tavaly éppen lecsúszott a dobogóról, negyedik lett – idén viszont ennél jobb szereplés a cél.

– Nem titkolom, az éremszerzés reményében futunk neki az előttünk álló bajnokságnak – szögezte le Sántha Szilárd, a Lukácsháza trénere – Ennek megfelelően próbáltuk megerősíteni a keretünket, hat játékost igazoltunk. Lindtner Dénes, Gugcsó Péter és Slankovits Oszkár Kőszegről, Mészáros András Balogunyomból, Varga Dániel és Tar Bertalan pedig Gencsapátiból érkezett hozzánk. Alapember nem távozott. És éppen ezt tartom a legnagyobb erősítésnek, hogy sikerült együtt tartani a csapatunkat. A tavalyi szezon után elsősorban azon dolgozunk, hogy a védekezésünket rendbe rakjuk. Jó úton járunk, bizakodva várom a rajtot. Az nem vitás, hogy a csoport favoritja a Táplán. De szerintem a Spari, a Vasszécseny és az Újperint is beleszólhat a dobogós helyezések sorsába.

Tavaly a Vasszécseny sokáig harcban állt a bajnoki címért, de aztán elbukta a versenyfutást. Sőt, „csak" az ötödik helyre futott be.

– A tavalyi szezon végét már a Seper Ákos-Neczpál Gábor edzőkettős irányítása alatt fejeztük be. A vezetőség és a csapat is elégedett volt a munkájukkal, vagyis a maradnak a kispadon – árulta el Pammer István, a Vasszécseny elnöke. – Szerettük volna együtt tartani a csapatot, ám nem sikerült. Kontics Zoltán Ausztriába, Velekei László Egyházasrádócra, Horváth Dániel pedig Tanakajdra igazolt. Több kiszemelt játékossal is tárgyalásban állunk, de új igazolásról még nem számolhatok be. Egyébként a mi klubunk mindig is arra törekedett, hogy helyi, vagy vasszécsenyi kötődéssel bíró játékosok alkossák a keret zömét. Ennek megfelelően az ősszel több saját nevelésű fiatal kap majd lehetőséget a bizonyításara. Szeretnénk legalább az első ötben végezni, de igazán csak egy dobogós helyezéssel lennék elégedett.

A Zanat abszolút újonca az osztálynak, a csapat korábban mindig a megyei III-ban szerepelt, így most első megyei II-es idényére készül.

– Viszonylag fiatal egyesület a miénk, hiszen 2007-ban alakult meg a klub – mondta Putz Attila, a Zanat elnöke. – Korábban többször is nagyon közel voltunk a dobogóhoz, tavaly viszont összejött a szépen csillogó ezüstérem. Remek tavaszt produkáltunk 10 győztes meccsel és egy döntetlennel. A szövetség felkérése váratlanul ért minket, alaposan átrágtuk a dolgot, de végül elvállaltuk a megyei II. osztályt. Most még csak a biztos bentmaradás a célunk, idővel azonban szeretnénk stabil középcsapattá válni. A tavalyi alapcsapatunkat sikerült együtt tartanunk, sőt még erősíteni is tudtunk, így szerintem a keretünk alkalmas lesz a megyei II-re. Most Szombathelyen, az Építők pályán futballozunk, de a 2015/2016-os szezonban már szeretnénk saját pályánkon, Zanaton játszani. Bizakodóak vagyunk a jövőt illetően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!