Vasi foci

2015.05.05. 12:13

Megyei II. Sárvári-csoport: Óriásit fordult a kocka Sitkén

Vas megye - A megyei II. osztály Sárvári-csoportjának 25. fordulójában az éllovas Rum és a közvetlenül őt üldöző Gérce-Vásárosmiske nem kegyelmezett, miközben a Kenyeri és a Pecöl lemaradni látszik: ám nagy csata van kibontakozóban a bronzéremért.

Kelemen Attila

Rangadót nyert otthon a Lukácsháza - A 25. fordulót rendezték a megyei II. osztályú bajnokság Szombathelyi- és Körmendi-csoportjában

 

Püspökmolnári–Gérce-Vásárosmiske 0–9 (0–5)

Püspökmolnári, 80 néző, vezette: Horváth Patrik.

Gól: Mórocz Ádám (12., 39., 47.), Major Márkus (19., 71.), Nunkovics Csaba (35., 55.), Tóth Richárd (42.), Komáromi Attila (82.).

Püspökmolnári: Molnár (Antal) – Kiss, Horváth Á. (Timár), Varga M., Sziffer I. – Németh, Varga Á., Pados, Horváth Sz. I. (Sziffer K.) – Horváth Sz. II., Mihálydeákpál. Játékos-edző: Sziffer István.

Gérce-Vásárosmiske: KOMÁROMI Z.– TÓTH, NÉMETH, FARKAS, MÁTHÉ (KOMÁROMI A.) – MAJOR (SALI G.), NUNKOVICS, SALI Z., MÓROCZ – RÁCZ (KOVÁCS), NASZÁDOS. Edző: Haraszti István.

A püspökmolnári kétnapos lakodalom igencsak rányomta a bélyegét a hazaiak játékára. Így nem csoda, hogy ezen a napon a két csapat között ég és föld volt a különbség. Még ilyen arányban is megérdemelt a Gérce győzelme, mely lassacskán egyedüli kihívója marad a bajnoki éllovas Rumnak.

 

Pecöl–Rum 1–3 (0–1)

Pecöl, 120 néző, vezette: Szabó Ii Zoltán.

Gól: Horváth Ádám (48.), illetve Molnár Richárd (20.), Varga Máté (68.), Szalai Gábor (86.).

Pecöl: Takács – Séfer, Pálfi (Szemes E.), Szemes Z., Czibók – Kovács, Horváth Á., Nagy I., Horváth B. – Nagy Sz., Horváth D. (Nyári). Edző: Rudolics Norbert. Tudosított: Nagy István.

Rum: Busi – Papp (Somogyi), KORONCZAI, OLÁH, Kontics – LEITGEB, SZALAI, Molnár, Rosta – SZALAY (Horváth R.), Horváth G. (VARGA). Edzők: Somogyi Gábor, Pup András.

Jobban kezdte a rangadót a pecöli csapat, helyzeteket alakított ki, de ezek rendre ki is maradtak. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, az első helyzetéből gólt szerzett a vendégcsapat, ami kissé meg is fogta a hazaiakat. Sőt, növelhette volna az előnyét a rumi gárda, de ott is kimaradtak a lehetőségek. Szinte ki sem értek a csapatok a második félidőre, máris döntetlen lett az állás. A félidő derekán egy sérülés miatt a játékvezető megállította a játékot, ám ezt követően a vendégek támadást indítottak góllal befelyezve, ahelyett, hogy visszaadták volna a labdát. Ezt követően nem tudott újítani a Pecöl, és a vége előtt pár perccel egy lecsorgó labdát értékesítve állították be a vendégek a végeredményt. Egy küzdelmes mérkőzésen nem érdemelt vereséget a jól játszó pecöli gárda.

 

Szeleste-Pósfa–Ölbő 2–1 (0–1)

Szeleste, 250 néző, vezette: Horváth Árpád.

Gól: Kovács Tibor (49.), Trittremmel Zsolt (76.), illetve Balázs Dávid (36.).

Szeleste-Pósfa: Simon – Mersich, TRITTREMMEL A., SZÁR (Vártok), Burkon (SZELE) – TRITTREMMEL Zs., NÉMETH, Rozmán, Barbalics Bence – Kovács, Barbalics Bálint. Szakosztályvezető: Rozmán Róbert.

Ölbő: Szentgyörgyvári – Tóth, Sipos, SZELE G., Szele Z. – Varga, ELEKES, Koksa, Vidos (Kokas) – PÉTER, BALÁZS. Játékos-edző: Varga László.

Szép számú közönség volt kíváncsi a szomszédvári rangadóra. Rögtön a mérkőzés elején mindkét térfélen adódott kék-két lehetőség a gólszerzésre, ám ezek kimaradtak. A szünetre az ölbőiek így is egy gólos előnyre tettek szert. A második játékrész elején a hazaiak egyenlítettek, majd fokozatosan átvették a kezdeményezést a végig teljesen nyílt, küzdelmes mérkőzésen. Húsz perc alatt öt kapufát is lőttek, amihez a vendégek kapusa is asszisztált bravúrjaival. A sportszerű mérkőzés utolsó tíz percében végül bebiztosította a győzelmet a Szeleste.

 

Csénye–Kenyeri 1–0 (1–0)

Csénye, 70 néző. vezette: Sipos Dániel.

Gól: Birkás György (1.).

Csénye: GAZDAG – SZITKAY, GÉCZI, SZABÓ K., VASS – VAJDA (SZABÓ B.), TAKÁCS, PENDLI R. (BARKOVICS), PENDLI P. – MÁHR, BIRKÁS. Edző: Pankaczi Zoltán.

Kenyeri: Lakos – Szár (Nemes), Császár, Tulok, Csiszár (Koronczai) – Németh (Pungor), Szántó, Kóbor, Varga – Gábor, Orbán. Játékos-edző: Pungor István.

A középkezdést, majd két labdaérintést követően – 45 másodperc elteltével – lényegében már be is állították a csapatok a végeredményt. A mérközés hátralévő részében mindkét oldalon jól zárt a védelem, több gól nem született. Eleve öt középpályással, taktikusan állt fel a Csénye; lényegében ennek is köszönhetik a győzelmüket. A vendégek is jó erőben voltak, ám a hazaiak három pontja végül nem forgott veszélyben.

 

Jákfa–Rábahídvég 2–1 (0–0)

Jákfa, 30 néző, vezette: Bagoly Gábor.

Gól: Böröndy Milán (76.), Szabó Dániel (10.), illetve Vass Péter (70.).

Kiállítva: Böröndy Adrián (56.) illetve Egyed Csaba (56.).

Jákfa: Varga B. – Horváth (Varga N.), Tamás (Böröndy A.), NAGY T., Gyürü – Vörös, NAGY M., SZABÓ D., Böröndy M. – Balhási, SZABÓ A. Edző: Horváth István.

Rábahídvég: RUMI – PAP, NAGY, EGYED, VASS – SMOLCZER, BODA K., RÁBA, BODA G. – HORVÁTH, GODA. Edző: Horváth Ernő.

Az első játékrészben a hazaiak nem kevesebb, mint tíz ziccert hagytak ki. A második játékrészben a vendégek egy kontrát követően előnyhöz jutottak, ám öt perc alatt fordított a Jákfa; és végül megérdemelten gyűjtötte be a három pontot. A mérkőzésen volt egy kettős kiállítás, ami miatt a hazaiak ezúton is elnézést kérnek a Hídvégiektől.

 

Sitke–Mersevát 4-2 (0-2)

Sitke, 90 néző, vezette: Hérincs Csaba.

Gól: Viszkeleti Gergő (58., 68., 76.), Pap István (73.), illetve Horváth Tamás (8.), Pethő Roland (21.).

Sitke: VICZMÁNDI – VISZKELETI, Magyar, Papp, PAP – PÉNZES (Molnár), Kelemen, Horváth, GLAVÁNOVICS (Fülöp) – NÉMETH, Szalai. Edző: Komáromi Szabolcs.

Mersevát: Tóth – Györvári, Kövi, Pethő (Kocsis), Horváth T. – Orbán (Gáncs), Csite, Molnár (Fűzfa), Sülecz (Dénes) – Nagy, Horváth A. Edző: Nagy Csaba.

A hazai csapat már az első perctől támadólag lépett fel, ám mégis a vendégek szereztek két gólos előnyt az első félidőben. Ami az első játékrészben nem sikerült a Sitkének, az a másodikban annál inkább: gólra tudták váltani a helyzeteiket. Csaknem negyed óra alatt meg is fordították a mérkőzést. Végül megérdemelten tartották otthon a három pontot a jól játszó mersevátiak ellen. Mindkét csapat játékosai, vezetőségi tagjai mielőbbi felépülést kívánnak a sitkei Glavánovics Istvánnak, aki súlyos vállsérülést szenvedett a találkozón.

 

Simaság–Ikervár 1–5 (0–2)

Simaság, 50 néző, vezette: Fülöp László.

Gól: Varga Péter (65.), illetve Tóth Gábor (25.), Taródi Kristóf (öngól) (39.), Varga Milán Tamás (47.), Tóth László (55.), Vincze Tamás (80.).

Simaság: Kiss – Varga D., SZABÓ (Halmosi), Horváth (Puskás), Németh L. – NÉMETH I., VARGA P., Taródi (Piros), Keszei (Hollósi) – Mészáros, Hancz (Sztojka). Edző: Szabó sándor.

Ikervár: Hegedüs – TÓTH L., NAGY, Varga B., TÓTH G. – HULLMANN, Vincze T., Vincze Z., Varga M. – NÉMETH (Vincze M.), Baumgartner (Taliszter). Edző: Horváth József.

A jobb erőnlétben lévő, jobb játékerőt képviselő Ikervár megérdemeleten nyert egy küzdelmes, pörgős mérkőzésen, ahol a hazaiak mindent megtettek, hogy tartsák a lépést a vendégekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!