Vasi foci

2015.07.28. 11:27

Mitropa Kupa celliekkel - A Király SZE nyerte meg a Lukács Péter emléktornát

Csorna, Vép - Helyt állt, de csak negyedikként végzett a Mitropa Kupán a Vas megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság tavalyi aranyérmese, a Celldömölk. A Király nyerte a 11. Lukács Péter emléktornát.

Tóth Gábor

Az idei Mitropa Kupának – egyben dr. Rákli Kálmán emléktornának – Csorna adott otthont szombaton. Az osztrák, burgenlandi színeket Oberwart (Felsőőr) képviselte, Nyugat-Szlovákiából pedig a Slovan Galanta (Galánta) érkezett. A mezőnyt a két magyar csapat, a házigazda Csorna (Győr-Moson-Sopron megye) és Celldömölk (Vas megye) tette teljessé.

Celldömölki VSE–Galánta (szlovák) 1-4 (0-1)

Csorna, 200 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, elődöntő, vezette: Nagy.

CVSE: Heiner – Vajda, Győrvári, Györkös, Enyingi Marcell – Boda (Gorácz), Manganelli, Szuh, Enyingi Márk – Piri (Németh J.), Sinka ( Heim ). Edző: Koman Vladimír.

Gól: Enyingi Márk

Sokáig tartotta a lépést magasabb osztályú ellenfelével a sérülések és egyéb elfoglaltság miatt tartalékosan felálló CVSE , de a Galánta a hajrában kihasználta a celli hibákat.

Celldömölki VSE– Oberwart (osztrák) 0-3 (0-1)

Csorna 200 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, bronzmeccs.

CVSE: Heiner (Zseli) – Vajda, Győrvári, Györkös, Karavidaj – Boda (Gorácz), Manganelli, Enyingi Márk, Heim (Enyingi Marcell) – Sinka (Piri), Németh J. Edző: Koman Vladimír.

Pihenő nélkül lépett pályára a CVSE a jó képességű osztrák csapat ellen. Bár sokáig így is jól küzdött, de a hajrára elfáradt, nyert az Oberwart.

A döntőben a Galánta 3-2-re legyőzte a Csornát.

Mitropa Kupa 2015, végeredmény: 1. Slovan Galanta, 2. Csornai SE, 3. SV Oberwart, 4. Celldömölki VSE.

A rutinos Vajda László (szemből) a tőle megszokott megbízható játékkal rukkolt elő a Celldömölk két csornai edzőmérkőzésén. Fotó: Szendi Péter

Vépen már 11. alkalommal rendeztek labdarúgótornát Lukács Péter emlékére szombaton

A hagyományos erőpróbán a házigazda Vép (megyei I.) mellett a Király (megyei I.), a Balogunyom (megyei II.), valamint a Fertőszentmiklós (megyei I.) vett részt. Az első elődöntőben a Király biztosan verte 5-0-ra a Balogunyomot. A másik ágon a Vép és a Fertőszentmiklós 1-1-re végzett a rendes játékidőben, 11-esekkel viszont a Vép jutott a fináléba (5-4). A Balogunyom–Fetőszentmiklós bronzmeccs a nagy vihar miatt a szünetben, 1-0-s unyomi vezetésnél félebszakadt – a versenybizottság helyben hagyta az eredményt. A vihar elvonult, így le lehetett játszani a Vép–Király döntőt, amit az újperinti csapat 2-1 arányban nyert meg.

11. Lukács Péter emléktorna: 1. Király SZE, 2. Vép VSE, 3. Balogunyom SE, 4. Fertőszentmiklós SE.

Edzőmérkőzések, eredmények, gólok

Gőzerővel készülnek a csapatok a 2015/2016-os megyei labdarúgó bajnokságok rajtjára.

Érdekesebb eredmények: Rábapaty–Kapuvár 1-8, Répcelak–Jánosháza 6-1, Söpte–Bük 3-4, Lukácsháza–Csepreg 3-2, Uraiújfalu–Rábapaty 4-0, Répcelak–Kapuvár 3-2, Szentgotthárd–Zalalövő 2-3, Körmend–Nádasd 3-0, Szentgotthárd–Viszák 5-0, Söpte–Szakonyfalu 1-3, Kenyeri–Kemenesalja 2-4, Ostffyasszonyfa–Uraiújfalu 1-8..

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!