Vasi foci

2014.12.02. 15:50

Nem tudott mérkőzést nyerni a Vas megyei amatőr labdarúgó válogatott

Nem volt szerencséje, mind a négy mérkőzését elveszítette a Vas megyei amatőr labdarúgó-válogatott a regionális torna csoportkörében.

Tóth Gábor

Az elmúlt hétvégén szerte az országban megrendezték az amatőr megyei labdarúgó-válogatottak országos nagypályás tornájának csoportmérkőzéseit. A csoportokat regionális alapon jelölték ki. A vasi együttes Győr, Veszprém, Komárom és Zala legjobbjaival küzdött az országos fináléba jutást érő csoportgyőzelemért – mindenki játszott mindenkivel. A csoportmérkőzéseknek Lipót adott otthont, a csapatok műfüvön meccseltek, a játékidő 2x25 perc volt, a torna két napig tartott.

A Vas megyei amatőr, megyei I. osztályú futballistákat felvonultató válogatott. Nem játszott rosszul a csapat, de nem volt sikeres. Fotó: MLSZ Vas Megyei Igazgatóság

Veszprém–Vas 1–0 (1–0). Lipót, 1. mérkőzés, vezette: Péter G.

Gól: Simon D. (12).

Vas: Nagy G. – Vajda L., Őry G., Bodor T., Balogh T. – Sásdi D., Horváth T., Kovács T., Virág M. – Pálfi D., Versegi V. Edző: Takács Gábor. Másodedző, technikai vezető: Táncsics András.

Vas–Zala 0–1 (0–1). Lipót, 2. mérkőzés, vezette: Juhász D.

Gól: Tóth L. (5.).

Vas: Marton Z. – Vajda L., Sásdi D., Bodor T., Virág M. – Horváth T., Pálfi D., Versegi V., Tamási R. – Tóth M., Sipos G. (Őry G.).

Győr-Moson-Sopron–Vas 4–2 (3–1). Lipót, 3. mérkőzés, vezette: Papp Á.

Gól: Cserháti B. 2 (8., 15.), Nagy R. (23.), Rigó D. (32.), ill. Versegi V. (24.), Balogh T. (49.).

Vas: Nagy G. (Marton Z.) – Tamási R., Varga J., Őry G. (Sásdi D.), Balogh T. – Horváth T., Tóth M., Sipos G., Molnár Cs. (Balikó M.) – Pálfi D., Versegi V.

Vas–Komárom-Esztergom 0–4 (0–3). Lipót, 4. mérkőzés, vezette: Nedvesi R.

Gól: Sándor P. (16.), Simigla A. (18.), Kuzma A. (23.), Bódi Á. (47.).

Vas: Marton Z. (Nagy G.) – Tamási R., Varga J., Balikó M., Balogh T. – Sásdi D., Horváth T., Tóth M., Molnár Cs. – Pálfi D., Versegi V.

További eredmények: Győr-Moson-Sopron–Komárom-Esztergom 1-0, Zala–Győr-Moson-Sopron 0-1, Komárom-Esztergom–Veszprém 1-2, Győr-Moson-Sopron–Veszprém 3-0, Komárom-Esztergom–Zala 1-2, Zala–Veszprém 1-1.

A csoport végeredménye: 1. Győr-Moson-Sopron 12 pont, 2. Veszprém 7 pont, 3. Komárom-Esztergom 6 pont, 4. Zala 4 pont, 5. Vas 0 pont.

– A keretünk zömét a három élcsapat játékosai adták, és a góllövőlista élmezőnyének a tagjait is behívtam. Körmendről nem tudtam válogatni, mivel elmaradt meccset pótoltak – fogalmazott Takács Gábor, a vasi válogatott edzője. – Az első napon nagyon jól futballoztunk. De sajnos nem volt szerencsénk, a játék képe alapján gólokkal kellett volna nyernünk, ehelyett Veszprémtől és Zalától is kikaptunk 1-0-ra. Második nap már kijött a társaságon a fáradtság, ami nem is csoda, hiszen fárasztó őszi idény van a játékosok mögött. Ráadásul több sérülés is történt, az utolsó mérkőzésünket például tíz emberrel fejeztük be. A Győr kimagaslott a mezőnyből, erős csapatuk volt, ráadásul két hétig készültek a tornára - meg is nyerték. Sajnos mi nem tudtunk együtt tréningezni, és műfűre is régen léptek a játékosok. Ebből a szempontból ellenfeleink előnyben voltak. Ettől függetlenül a srácok hozzáállásával elégedett vagyok, főleg az idősebb futballistáknak jár a dicséret. Kicsi szomorúság azért van bennem, mert kis szerencsével azért jóval jobb eredménnyel térhettünk volna haza. Egyébkén profi szervezés fogadott minket Lipóton. az ellátás, a szállás is minden igényt kielégített. Igyekeztünk méltóképpen képviselni Vas megye labdarúgását, és úgy gondolom, hogy a szerény eredmények ellenére ez sikerült is.

A játékoskeret: Nagy Gergő (Király), Marton Zoltán (Répcelak) kapusok, Vajda László (CVSE), Őri Gábor (Kőszeg), Bodor Tibor (CVSE), Varga Jenő (CVSE), Balogh Tamás (Répcelak), Sásdi Dávid (Király), Horváth Tamás (Répcelak), Kovács Tamás (Szentgotthárd), Balikó Martin (Vép), Virág Martin (CVSE), Pálfi Dávid (Király), Versegi Vajk (Vép), Tamási Roland (Répcelak), Molnár Csaba (Kőszeg), Tóth Milán (Király), Sipos Gábor (Szentgotthárd) mezőnyjátékosok. Szakmai stáb: Takács Gábor edző, Táncsics András másodedző, technikai vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!