Vasi foci

2014.04.13. 18:45

Viktória FC: pontszerzés a mumus ellen

Megszakadt a Viktória-Trend Optika FC női labdarúgócsapatának sikertelensége az Astra ellen, a szombathelyiek döntetlent értek el a fővárosiak ellen az NB I. felsőházi rájátszásában.

Horváth Erika

Viktória-Trend Optika KC Astra-Persecutor 1-1 (0-1)

Szombathely, NB I-es női labdarúgó-mérkőzés, vezette: Magyar.

Viktória: Dömsödi Tischler, Ferencsik, Tóth A., Vörös HARSÁNYI Szakonyi, MANHART, MARSAI (Csidei, 89.), Magyarics (Németh L., 43.) Nagy D. (Széles, 63.).

Edző: Mitterstiller Csaba.

Astra: Kovács Ács, Pincze, Vidács, Sümegi (Kakuszi, 67.) Megyes, Benkő, Szabó, Godvár Halászi (Sebestyén, 77.), Fogl (Rózsa, 61.). Edző: Dombó János.

Kiegyenlített játékot hozott az első félidő, az Astra felívelésekkel, gyors kontrákkal próbálkozott. Egy ilyen kontratámadás végén szerezte gólját némi szerencsével a vendégcsapat: a beívelt labda a védőjátékoson irányt változtatva átszállt a kapus felett, és Fogl majdnem a gólvonalról értékesítette (0-1).

A Viktória támadásai a második félidőben is elhaltak az ellenfél térfelének közepén. A változatlanul kontrákra berendezkedő Astrának viszont két komoly helyzete is volt, ám mindkettő kimaradt. Nem úgy a hazai lehetőség. Egy ellentámadás során a 78. percben a kapu előtti kavarodást követően az Astra védője kézzel ütött a labdába a tizenegyest Manhart értékesítette (1-1).

Egyik csapat sem játszott jól. Az Astra egy kicsivel közelebb állt a győzelemhez, ám most kivételesen a Viktória mellé szegődött a szerencse. Gólszerző: Manhart (78.), illetve Fogl (27.). Mitterstiller Csaba: Az Astrával szemben egy hosszú, sikertelen időszak szakadt meg, pontot tudtunk szerezni az örök mumusunktól. Vasárnap azonban a Ferencváros ellen a Magyar Kupa elődöntőjében lényegesen jobb játékra lesz szükségünk, ha döntőt akarunk játszani. Márpedig döntőt akarunk játszani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!