Vasi foci

2014.09.25. 17:36

Rábapatyon játszik a Celldömölk

Vas megye - A hétvégén nem csupán a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban folytatódnak a küzdelmek, hanem a megyei II. osztály Szombathelyi-, Körmendi- és Sárvári-csoportjában is.

Török Tibor

Megyei I.

Egyetlen meccset mosott el a vihar az elmúlt fordulóban, a Király vépi fellépésén változott a pálya sekély vizű medencévé, így a játékvezető 20 percnyi vízilabda után véget vetett a játéknak. Az eddig 100 százalékos teljesítménnyel álló szombathelyi csapatra ezúttal könnyebb ellenfél vár, a Büköt fogadják a Király Sportcentrumban.

– Ilyen jól még nem kezdtünk – mondta el lapunknak az 5/5-ös mutatóval álló Király trénere, Horváth Levente –, tavaly megvolt a 3/3, de aztán Szentgotthárdon elakadtunk. Múlt héten rendkívül rossz volt a pálya, de edzőkollégámmal, Garics Györggyel egyetértettünk abban, hogy játszottunk már rosszabb körülmények között is. Végül jó döntés született, csak birkózni tudtunk, futballozni nem. Hogy mi a titka a jó kezdésnek? Sikerült meghatározó játékosokat (Kovács, Rácz, Vad, Barcza, László) igazolni, az ugyanis kiderült az előző bajnokság végén, hogy csak a fiatalokra nem lehet építeni. Emellett fontos tényező még, hogy meghatározó embereink, akiket magasabb osztályból és Ausztriából is kerestek, maradtak. Így a csapatban nagyon jó a fiatal és a tapasztalt játékosok aránya. A felkészülésnek köszönhetően erősek és dinamikusak vagyunk, többször is elhangzott, hogy durván játszunk. Úgy gondolom, hogy erről szó sincs, gyorsan és keményen futballozunk. Remélem, a jó sorozatot a meggyengült Bük ellen is folytatni tudjuk.

A megyei I. osztály legutóbbi fordulójában az alábbi játékosok nyújtottak kiemelkedő teljesítményt. Grafika: Kelemen Attila

Megyei II.

A Szombathelyi-csoportban a forduló rangadóján a negyedik Gyöngyöshermán a második Sparit fogadja. A szombati szombathelyi derbi győztese állandósíthatja a helyét az élmezőnyben. Az éllovas Táplánt az újonc Zanat fogadja, a papírforma a bombaerős vendégek sikerét ígéri. A jól rajtoló Söpte Toronyban próbálja meg gyarapítni pontjai számát. Érdekes meccsnek ígérkezik a Balogunyom–Tanakajd csata is.

 

A Körmendi-csoportban az éllovas Rábagyarmatra egy veszélyes kirándulás vár a hektikus Körmend VSE otthonába. A dobogó második fokán álló Szarvaskend a negyedik, közvetlen rivális Viszákot fogadja, mindkét jó formában lévő együttes 13 pontot gyűjtött eddig. Ezt a meccset tekinthetjük a játéknap rangadójának. Az élmezőnyre tapadó Bajánsenye az ugyancsak jó rajtot produkáló Szakonyfalut fogadja. Nehéz megjósolni a párharc végkimenetelét. A dobogóra felkapaszkodó Egyházasrádóc otthon folytathatja remek sorozatát.

 

A Sárvári-csoportban az Ölbő-Rum mérkőzés ígérkezik nagy rangadónak. A pályaválasztó együttes trénere, Lakner Péter elmondta, hogy szeretnék kiköszörülni a múlt heti csorbát, a Kenyeri elleni vereséget:

- Mindenképpen szeretnénk javítani a múlt héthez képest, a győzelemre törekszünk. Tisztában vagyunk vele, hogy a Rum jó csapat, rendkívül jó játékosállománnyal rendelkezik. Célunk, hogy a tabellán elfoglalt jelenlegi pozíciónkat minimum megtartsuk. Sérültjeink, eltiltott játékosaink nincsenek, ám páran munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudnak pályára lépni. A pályánk a sok esőzés ellenére jó állapotban van, és ha le tudjuk hengerezni, akkor tökéletes helyszíne lesz a forduló rangadójának.

A vendégek edzői, Somogyi Gábor és Pup András is győzelmet várnak a rumi csapattól:

- A múlt héten szabadnaposok voltunk, így nem tudni, hogy ez milyen hatással lesz a játékosainkra. De tény, hogy a három pontért játszunk. Tavaly tavasszal kikaptunk Ölbőn, így szeretnénk azért a fiaskóért revansot venni. A teljes kerettel ki tudunk állni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!