Vasi foci

2015.11.16. 09:06

Rábatótfalu a tabella éléről várhatja a tavaszi folytatást

Megérdemelt hazai győzelem született.

Horváth László

RÁBATÓTFALUI SE - TUTITEXTIL-KÖRMEND VSE 2-0 (1-0)
Rábatótfalu, 120 néző V: Újházi Zs. (Takács G., Kovács J.)
RÁBATÓTFALUI SE: Tóth – Mikos, Düh (Anderkó M.), Gierling, Balázs, Ráncsik (Kóczán), Hevesi, Bouti, Salamon, Huszár, Anderkó G.TUTITEXTIL-KÖRMEND VSE: Falb – Lukács, Káptalan, Vilics, Törő, Winkelbauer, Lénárt, Plack, Jóna, Nagy, Horváth (Balla)

Hazai rohamokkal indult a mérkőzés, melyet remekül hatástalanítottak a vendégek. A félidő derekán Balázs lövését „szemmel védte” a körmendi portás, aki a 25 percben már tehetetlen volt; ekkor a hazaiak hatos számmal játszó labdarúgója átlövésből szerzett vezetést 1-0.

Ekkor úgy tűnt, a körmendi csapat megroggyant, és nagyarányú vereséggel távozik a határmenti-városrészből. Azonban pillanatok alatt rendezték soraikat, és lezárva a hazai szélsők előtti folyosókat kontrákból veszélyeztették Tóth kapuját.

Falb kapus többször is bravúrosan hárított

Szünet után váltott a hazai gárda, a tőlük megszokott sokpasszos játék helyett egy-érintővel jutottak a körmendi kapu előterébe; s lehetetlen szögből, ritmustalanul küldték a játékszert kapura. Megjegyzendő, hogy a lövések 90 százaléka kaput talált; Falb kapus ezen negyedóra alatt többet repült, mint a learatott kukoricaföldön bóklászó dolmányos varjak. Az eredmény nem változott, a hazaiak kettős cserét hajtottak végre, a szerkezeti változás némi riadalmat okozott a körmendi alakulatnál, Anderkó M. és Huszár néha az őrületbe kergette a vendégvédőket. És, amire jóformán senki sem számított a nézők közül, a körmendiek oldották a szorításokat, és a  80. perc tájékán három szögletrúgással jelezték, hogy élni kívánnak a  pontszerzés lehetőségével. A vége felé már hűvös volt, húzta a cúg az emberfiának derekát – erre gondolhatott – az addig is nagy kedvvel és kitűnően játszó – Anderkó G., aki a lefújás előtti pillanatokban beállította a végeredményt 2-0.

Anderkó G. (feketében) Lukáccsal harcol a labdáért

Kitűnő játékvezetés mellett, sportszerű mérkőzésen megérdemelt hazai győzelem született. A vendégek küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak, azonban támadóik kevés veszélyt jelentettek a tótfalui kapura. A házigazdák remek őszt produkálva, a tabella éléről várhatják a tavaszi folytatást.

Jók: Anderkó G. (a mezőny legjobbja) és az egész csapat, illetve Falb, Vilics, Jóna

U19-es bajnokság

RÁBATÓTFALUI SE - TUTITEXTIL-KÖRMEND VSE 2-2

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!