Vasi foci

2015.07.29. 13:27

Rajtra kész az NB III-as Sárvár FC

Sárvár – Meglehetősen erősnek tűnik az NB III-as labdarúgó-bajnokság nyugati csoportja, így a biztos bennmaradás reményében fut neki a 2015/2016-os szezonnak a Sárvár FC – a szombati rajton a Tatabányát fogadja (17.30).

Tóth Gábor

A Sárvár tavaly újoncként remekül szerepelt az NB III-ban, a 9. helyen zárta a 16 csapattal rajtoló, ám a Veszprém visszalépése miatt menet közben 15-re csökkenő nyugati csoportot. Ezt a stabil középcsapat szerepet vélhetően az előttünk álló 2015/2016-os szezonban is elfogadná mindenki Sárváron – ugyanis jelentősen átalakult, megerősödött a csoport.

Két rutinos kulcsember a sárvári középpályáról. Elől Tancsics Zsolt, mögötte pedig Rajos Gábor. Fotó: Szendi Péter

– Öthetes felkészülés van mögöttünk, öt edzőmeccset játszottunk, a betervezett munkát elvégeztük, elégedett vagyok a srácok hozzáállásával – árulta el Takács Gábor, a Sárvár FC vezetőedzője. – Az utolsó edzőmeccsen már biztatóan mozog a társaság, de azért néhány hét még kell, hogy az új fiúk zökkenőmentesen beépüljenek. Subicz Gábor minőségi erősítés, de Sipos Bálinttól is sokat várok. Nagyjából hasonló erőt képviselünk, mint tavaly, hasonló futballt is szeretnénk játszani. Vagyis szervezett, agresszív, hajtós futballt, stabil védekezést és hatékony helyzetkihasználást várunk a fiúktól. Nálunk nincsenek sztárok, de egységes a csapat, jó a hangulat az öltözőben. Fontos lenne a jó rajt, továbbá hazai pályán sok pontot kell begyűjtetnünk. Reálisan a 10–12. helyre lehetünk jók, a biztos bennmaradás a célunk.

– Remek körülmények között készülhettünk, ezért köszönet jár a klubvezetőknek, a városvezetésnek – fogalmazott Németh József edző. – Nagyon nehéz szezonra számítok. Négy NB I-es klub második csapata van a csoportunkban, és akkor még nem beszéltünk a visszasorolt Győrről. Bajnoki címért küzd a Mosonmagyaróvár és a Dorog is. A két felkerülő megyei bajnok, az Andráshida és a Csorna is komoly erőt képviselő társaság. Elkeserítő, hogy rengeteg a bizonytalanság. Úgy volt, hogy 20-as csoportok kezdik az NB III-as szezont, végül nálunk 17 lett a létszám. Azt a mai napig nem tudjuk, hogy hány kieső lesz. Az NB I-es gárdák második csapatai mindig vasárnap meccselnek, így vélhetően olyan játékosokat is bevethetnek, akik a szombati élvonalbeli bajnokin nem jutottak lehetőséghez – ez sem a kiscsapatok javát szolgálja. Nehéz lesz amatőr klubként életben maradni a profi, félprofi gárdák között.

Sárvár FC, távozók: Csernák József (Rum), Nagy András (Ausztria), Máthé András (Ausztria), Mavolo Paolo (Andráshida), Szabó Péter (Ausztria). Érkezők: Csire Ádám (FTC utánpótlás), Galambos Dániel (Sopron utánpótlás), Subicz Gábor (Ausztria), Sipos Bálint (Körmend), Szakos Márk (Sárvár utánpótlás), Schimmer Dániel (Sárvár utánpótlás).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!