Vasi foci

2015.06.28. 17:59

Sárvár: újoncként a középmezőnyben

Sárvár - A Sárvár FC labdarúgócsapata teljesítette a célkitűzést a 2014/2015-ös szezonban, biztosan őrizte meg NB III-as tagságát. A Takács Gábor, Németh József edzőkettős joggal elégedett a mögöttünk hagyott szezonnal.

Tóth Gábor

A Sárvár FC újoncként futott remek szezont: egyetlen pillanatig sem fenyegette a kiesés réme, sőt: a középmezőnyben, a kilencedik helyen zárta az NB III-as bajnokságot.

– A megyei I. osztály bajnokcsapatának gerincét megtartottuk, de igazoltunk, erősítettünk, vagyis megfelelő minőségben, létszámban kezdtük a harmadosztályt – fogalmazott Takács Gábor, a Sárvár FC vezetőedzője. – A célunk az volt, hogy egy szervezett, masszív, harcos gárdát alakítsunk ki, olyat, amellyel még az élcsapatok is megszenvednek. Sikerült is. Az ősszel hazai pályán gyűjtögettük a pontokat, idegenben döcögött a szekér, de összességében kiegyensúlyozottan teljesítettünk – a télen már csak minimális erősítésre volt szükség. Az azonban nagyon zavart, hogy sok gól kaptunk. A téli szünetben elsősorban e hiba kiküszöbölésén dolgoztunk. Sikerrel, ugyanis tavasszal hat mérkőzést is lehoztunk kapott gól nélkül. Sőt, sebességben is javultunk, képesek voltunk remek, látványos, eredményes kontrákat vezetni. Külön nem emelnék ki senkit a játékoskeretből, csapatként voltunk jók, az egységben rejlett az erőnk.

Távozik, Ausztriában folytatja a sárvári csapat kapitánya, Máthé András (zöldben) – nehéz lesz pótolni a kulcsembert. Fotó: Szendi Péter

– Lesznek változások a keretünkben – tért át a friss történésekre Takács Gábor. – Két alap-emberünk sajnos távozik: a csapatkapitány Máthé András Ausztriában folytatja a pályafutását, míg Mavolo Paolo visszatér Andráshidára. Csernák József sorsa még kérdéses, Szabó Péter és Nagy András pedig vélhetően szintén az osztrákokhoz igazol. Szeretnénk erősíteni, a pálya közepére kell legalább két minőségi futballista, és előre is elférne egy gólerős játékos – hátul rendben vagyunk. A felkészülést július 6-án kezdjük, a bajnokság augusztus elején kezdődik. Az MLSZ tervei szerint mind a három NB III-as csoport 20 csapatos lesz. Kétlem, hogy ez a létszám összejön, de ha igen, akkor egy különösen nehéz – és anyagilag megterhelő – bajnokság vár ránk.

– Szerepeltünk mi már az NB III-ban, csak akkor hat csoport alkotta a harmadosztályt. Tudtuk jól, hogy a három csoportra szűkített, tulajdonképpen félprofi NB III. roppant nehéz lesz, ennek megfelelő munkát végeztünk – árulta el sárváriak rutinos trénere, Németh József. – Rendkívül kemény alapozást csináltunk a nyáron és a télen is. Heti öt edzésünk volt a szezon közben. Szerencsére a srácok vevők voltak a munkára, így erőnlétben a legjobb csapatokkal is felvettük a versenyt. Meg kell említeni, hogy a városvezetés és a klubvezetés tökéletes hátteret teremtett, a szakmai stábnak és a játékoskeret tagjainak csak a munkára kellett koncentrálnia – ez is nagyon kellett a sikeres szerepléshez. Elégedett vagyok a mögöttünk hagyott szezonnal, de már jeleztem a srácoknak, hogy jövőre talán még több munkára lesz szükségünk, hogy ismét helyt tudjunk állni a még jobban megerősödő NB III-ban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!