Vasi foci

2017.03.01. 20:20

Sikeres ausztriai szomszédolás

Bécs - Egy első és egy harmadik helyet szerzett Ausztriában a Viktória U13-as lány labdarúgócsapata.

Pum András

Két teremtornán is részt vett a Malomsoki Levente edzette Viktória FC U13-as együttese. Az elsőn négy osztrák, egy német és a szombathelyi együttes állt rajthoz. A 23 BWH Hörndlwald által rendezett torna körmérkőzéses rendszerben zajlott. A Viktória a Hörndlwaldot 3-0-ra, az Union Kleinmünchent 1-0-ra, az FC Altera Portát és a Landhaust egyaránt 3-0-ra verte. Így tehát remek teljesítményt nyújtva, 10-0-s gólkülönbséggel megnyerte a tornát. A viadal gólkirálya holtversenyben a viktóriás Németh Adél és Horváth Csenge lett.

A Viktória tornagyőztes csapata. Állnak, balról: Németh Adél, Balogh Sára, Tausz Hanna, Saly Veronika, Malomsoki Levente edző. Térdelnek: Szabó Liliána, Németh Mirtill, Novák Luca, Kováts Anna, Horváth Csenge, Csányi Alexandra
Fotó: Viktória FC

A másik, tízcsapatos tornát a bécsi First Vienna rendezte, osztrák, lengyel, cseh és magyar együttesek vettek részt a viadalon. Az együtteseket két ötös csoportba sorsolták. A Viktória az osztrák Pittentalt, a lengyel Diamonds Akadémiát és az osztrák St. Pöltent egyaránt 2-1-re verte, a házigazda First Vienna I-gyel 0-0-át játszott. Így csak rosszabb gólkülönbségével szorult a csoport második helyére. Az elődöntőben a másik csoport elsőjével, a First Vienna második együttesével mérkőzött, és nagy csatában ugyan, de 3-1-re kikapott. Így Malomsoki Levente csapata a harmadik helyért mérkőzött, a First Vienna I. ellen. A rendes játékidőben nem született gól, a hosszabbításban a kapusból mezőnyjátékossá avanzsált Tausz Hanna góljával 1-0-ra nyert a Viktória FC, amely így bronzérmesként zárt. A torna legjobb kapusának Óvári Tímeát választották.

A Viktória kerete: Óvári Tímea, Balogh Sára, Szatmári Dorina, Novák Luca, Horváth Csenge, Tausz Hanna, Saly Veronika, Németh Mirtill, Kováts Anna, Csányi Alexandra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!