Vasi foci

2015.07.07. 13:34

Megyei II.: sok gólt rúgott, keveset kapott a bajnok

Körkép - Ahogyan arra számítani lehetett, a Táplánszentkereszti FC és a Schott Lukácsháza SE futott versenyt az aranyéremért a 2014/2015-ös szezonban a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság Szombathelyi-csoportjában. Végül előbbi nyert, de utóbbi jutott fel a megyei I. osztályba.

Tóth Gábor

A Táplán végül biztosan, szinte rajt-cél győzelmet aratva nyerte meg a bajnokságot - a Lukácsháza csak egy ideig bírta az üldözést.

- Megalakulásunk óta három év telt el, először arany-, majd bronz-, most pedig ismét aranyérmet sikerült szereznünk - tekintett vissza a sikerekben gazdag elmúlt időszakra ifj. Molnár Károly, a Táplánszentkereszti FC trénere. - Nem lehet azt mondani, hogy érdemtelenül lettünk bajnokok, hiszen mi rúgtuk a legtöbb gólt, és mi kaptuk a legkevesebbet. Ráadásul az idén az ificsapatunk is begyűjtötte az ezüstérmet. Mind otthon, mind idegenben az átlagnál nagyobb számú nézőközönség kísérte figyelemmel szereplésünket. Sikerünk kulcsa, hogy remek játékosaink voltak, akik csapatként is nagyszerűen funkcionáltak. Kitűnő közösséget alkottunk szépszámú szurkolótáborunkkal, így mind a mérkőzéseinken, mind a harmadik félidőben szenzációs hangulat uralkodott. Óriási köszönettel tartozunk szurkolóinknak, támogatóinknak és az önkormányzatnak utóbbi a pályát és az öltözőt bocsátotta díjtalanul rendelkezésünkre. Sajnos a más csapatoknál szokásos TAO-s pénzekből mi ezidáig egyetlen fillér támogatásban sem részesültünk, ezért költségeinket kizárólag tagdíjakból, jegyárusításból és bérleteladásokból, illetve egyéni felajánlásokból fedeztük. A megyei I. osztályban kötelező utánpótláscsapatokat nem tudtuk kiállítani, vagyis nem vállalhattuk a magasabb osztályt, így maradunk a Szombathelyi-csoportban. Az edzői poszton Kölkedi Bálint veszi át a szerepemet, és a játékosállományban is kisebb változások várhatók. Ettől függetlenül a jövőben is szeretnénk minél kellemesebb közegben, lehetőségeinkhez mérten minél jobb eredményekkel megörvendeztetni közösségünket.

A 2014/2015-ös szezonban a Táplánszentkereszti FC nyerte a bajnoki címet a megyei II. osztály Szombathelyi-csoportjában új edző lesz, változik a játékoskeret is
Fotó: Táplánszentkereszti FC

A Lukácsháza elérte a célját, a 2015/2016-os szezont már a megyei I. osztályban kezdheti.

- Az én személyes célom az aranyérem volt, így nem tagadom, van bennem némi hiányérzet - fogalmazott a Schott Lukácsháza SE edzője, Sántha Szilárd. - Sajnos a télen két kulcsjátékosunk Ausztriába igazolt, így meggyengültünk. És mire rendeztük a sorainkat, a Táplán már behozhatatlan előnybe került. De az ezüstérem is szép eredmény, ráadásul kivívtuk a megyei I. osztályban való szereplés jogát. Szerintem a csapat megérett az osztályváltásra. A kondíciónk már évek óta rendben van, taktikailag egyre érettebben futballoztunk, vannak minőségi játékosaink, ráadásul remek a közösség - és a körülményekre sem lehet panasz. Lesznek azonban változások. Jómagam munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudom vállalni az edzősködést a megyei I. osztályban, a jövőben szakosztályvezetőként próbálok segíteni a csapatnak. Edzőtársam, Szűcs Richárd pedig visszatér az utánpótláshoz. De nem izgulok, hiszen a kispadra Bezdi István személyében egy rutinos tréner ül le. Sajnos csapatkapitányunk, Szentkúti Péter jelezte, hogy munkahelyi elfoglaltság miatt nem vállalja a megyei I. osztályt, a kapusunk, Molnár Krisztián pedig tanulmányi okokból döntött hasonlóan - mindkettő kiesése komoly érvágás. Szeretnénk igazolni egy kapust, egy védőt és egy támadót. Minimális erősítésre ugyanis mindenképpen szükségünk van, hogy ne végig a kiesés ellen küzdjünk az előttünk álló szezonban. De mivel mi nem fizetünk a játékosoknak, így nehéz lesz minőségi futballistát szerződtetnünk. Köszönöm mindenkinek - elsősorban Virág Jánosnak, Komálovics Balázsnak, Szigetvári Benedeknek, Balikó Tibornak, Szűcs Richárdnak aki csak egy picivel is hozzájárult a sikerhez, és természetesen gratulálok a Táplánnak a bajnoki címhez!

A Lukácsháza kapitánya, Szentkúti Péter munkahelyi elfoglaltság miatt nem tart csapatával a megyei I. osztályba
Fotó: Unger Tamás

A Spari már évek óta a közvetlen élmezőny tagja a Szombathelyi-csoportban, a dobogóra azonban most léphetett fel először.

- Már a felkészülésünk elején éreztem, hogy összejöhet egy nagyon szép szezon. A fiúk ugyanis úgy időzítették a nyaralásokat, hogy végig tudtunk dolgozni egy négy-öt hetes komoly felkészülést - árulta el Vertetics Sándor, az Elektromol Spari FC mestere. - Régóta együtt játszó, összeszokott baráti társaság a miénk. Ráadásul nagyon fiatal az átlagéletkor, fejlődőképes a csapat. Igaz, a három rutinos játékosomra, Pungor Andrásra, Dienes Attilára és Kelemen Győzőre így fontos feladat, egyfajta vezérszerep hárul. A kondíciónkkal nem volt gond, és szerencsére van a keretünkben több olyan játékos, aki a semmiből is képes gólt rúgni, eldönteni a mérkőzést. Így a játékosállomány alapján is joggal bízhattam egy remek szezonban. Meccsről meccsre javultunk, fokozatosan lépegettünk előre. Nem tagadom, sokszor szerencsével nyertünk, és képesek voltunk akkor is begyűjteni a három pontot, amikor rosszul játszottunk - de csak annak a csapatnak van szerencséje, amelyik tesz érte, amelyik kilátástalannak tűnő helyzetben sem adja fel a küzdelmet. A nyárom megtapasztalt hozzáállás az egész évben kitartott, a srácok komolyan készültek a meccsekre, nem volt gond az edzéslátogatottsággal sem. Teljesen megérdemelten léphettünk fel a dobogóra. Ez az eredmény a legjobb azóta, amióta kiestünk a megyei I. osztályból. Ha a fiatal társaságom fejben még lép előre, akkor sok szép év állhat előttünk. Egyébként ha összejönne a megyei I. osztály, természetesen vállalnánk, nem akarjuk megfosztani fiatal játékosainkat attól, hogy magasabb osztályban is kipróbálhassák magukat - a mögöttünk hagyott szezonban is kiváltottuk a megyei I-es licencet. Úgy tűnik, hogy a keretünk együtt marad. Jövőre ismét megpróbálunk odaérni a dobogóra, de ha nem jön össze, akkor sem roppanunk meg. Elsősorban szeretnénk jól érezni magunkat, jót focizni, és élvezni egymás társaságát. Nyomás jövőre sem lesz rajtunk.

A Balogunyom kiegyensúlyozott szezont futott, végül éppen csak lecsúszott a dobogóról.

- Jó felkészüléssel a hátunk mögött futottunk neki a szezonnak, és összességében végig jól teljesített a csapat, jó eredményt el - mondta Kiss István, csapatvezető. Néhány rangadót viszont elbuktunk, ezért jó pár pont bennünk maradt, de mégy egyszer mondom, nincs hiányérzet bennem, csak gratulálni tudok a fiúknak. Főleg a kupában mutattuk meg, hogy milyen erőt képviselünk, hiszen több megyei I-es skalpot is begyűjtve egészen bronzéremig jutottunk a vasi sorozatban. A keretet megpróbáljuk együtt tartanai, ha ez sikerül, akkor jövőre merészebb célokat is kijelölhetünk magunk elé. Az viszont biztos, hogy új edzővel vágunk neki a 2014/2015-ös bajnokságnak.

A Söpte végig a közvetlen élmezőnybe tartozott, sokáig biztosnak tűnt a dobogós helyezése, ám a hajrát nem bírta, végül ötödikként zárt.

- Bár nagyon közel volt a bronzérem, nem vagyunk csalódottak, reális a helyezésünk - fogalmazott higgadtan dr. Horváth László, a Söpte SE elnöke. - Azok a csapatok, amelyek előttünk végeztek jobb játékerőt képviseltek, és talán bővebb keretből is dolgoztak. De hangsúlyozom, nem vagyunk csalódottak, hiszen fennállásunk legszebb eredményét értük el. Érzésem szerint a vezetőség is kivette a részét a sikerből, igyekeztünk olyan körülményeket teremteni, hogy a futballistáknak, a szakmai stáb tagjainak csak a játékra kelljen koncentrálniuk - épül, szépül a sporttelepünk. Úgy tűnik, hogy a gárda gerince együtt marad, így szeretnénk jövőre is a közvetlen élmezőnyhöz tartozni. És megpróbálunk beépíteni minél több söptei kötődés fiatalt a csapatba. Bizakodó vagyok a jövőt illetően.

A Ják tavaly még a kiesés ellen küzdött, a mögöttünk hagyott szezonban pedig a dobogót ostromolta - bizonyára mind a klubvezetés tagjai, mind szurkolók elégedettek a hatodik hellyel. Az elmúlt évek gyengébb eredményei után a Gyöngyöshermán is remek szezont futott, ismét az élmezőny közvetlen közelébe, a hetedik helyig verededte magát a társaság - és kis szerencsével akár jobb eredmény is összejöhetett volna. Érdekesség, hogy a Gyöngyöshermán új trénerrel fut neki az ősznek, Németh Richárdot az az Iszak Sándor váltja a kispadion, aki az elmúlt években a Herény sikeréért dolgozott. Az Újperint és a Tanakajd stabil középcsapatként fejezte be a bajnokságot. Érdekesség, hogy az előző évben Újperinten edzősködő Iszak Gábor a Tanakajd kispadján ül a jövőben. Nem lesz számára szokatlan a tanakajdi légkör, hiszen nem is olyan régen a megyei I. osztályba vezette a gárdát. A Sé remek őszt futott, ám tavasszal megakadt a szekér, így be kellett érni a 10. pozícióval. Vélhetően a 11. helyen záró Toronyban is több volt ennél. A sok hazai játékost bevető Szentpéterfa csupán a biztos bentmaradás reményében futott neki a szezonnak, ezt a célt sikerült teljesíteni. A 13. Vasszécseny háza táján bizonyára mindeni elfeledné a mögöttünk hagyott szezont. A sereghajtó hármas nagyot csatázott: a Felsőcsatár megelőzte a Herényt és az utolsóként záró újonc Zanatot.

A góllövőlista élmezőnye

Megyei II. osztály, 2014/2015, Szombathelyi-csoport, a góllövőlista élmezőnye: 1. Niksz Tamás (Táplánszentkereszti FC) 42 gól, 2. Szakály Dániel (Söpte FC) 27, 3. Kiss Máté Gergő (Balogunyom SE) 20, 4. Pulai Attila (Elektromol Spari SE), Szabó Zoltán (Újperint SE) 19-19, 5. Sümegi László (Honvéd Sé SE) 18, 6. Máté Csaba, Zab Milán (mindkettő Jáki SE) 17-17, 7. Szép Ádám (Balogunyom SE) 16, 8. Tóth Krisztián (Elektromol Spari SE) 15.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!