Vasi foci

2017.02.28. 15:05

U15-ös és U19-es diadal: pályán az Illés Akadémia együttesei

Körkép - Az elmúlt hétvégén folytatódott az I. osztályú labdarúgó-bajnokság öt csoportja. Az U16-osoknál nem léptek pályára a szombathelyiek. Az U15-ösök és az U19-esek nyertek, az U14-esek kikaptak, az U17-esek döntetlent játszottak.

Pum András

U14

Kecskemét-Illés Akadémia-Haladás 1-0 (0-0). Kecskemét, 16. forduló, vezette: Juhász.

Illés Akadémia-Haladás: Pataki - Baranyai (Tarján), Bognár (Heiter), Bunevácz, Dezamits (Balogh Á.) - Doncsecz, Horváth R., Reseterits, Rosner (Horváth K.) - Simon B. (Kovács Z.), Simon K. Edző: Sátori Barnabás.

Hiába játszott végig nagy fölényben az Illés Akadémia, a hazaiak egyetlen kapuralövésüket gólra váltották és ezzel otthon tartották a három pontot.

A bajnokság állása: 1. MTK 44, 2. Debrecen 43, 3. Újpesti TE 34, ... 5. Illés Akadémia-Haladás 31 pont.

17. forduló, szombat, 12.00: Illés Akadémia-Haladás-Diósgyőr

 

Az U19-es mérkőzésen Varga Kevin szerezte a harmadik gólt
Fotó: Unger Tamás

 

U15

Kecskemét-Illés Akadémia-Haladás 1-2 (0-0). Kecskemét, 16. forduló, vezette: Kiss S.

Illés Akadémia-Haladás: Hegyi - AUER, Basics, Fábián, Füzik (KÁLLAI) - JAKAB, Rédei, Sólyom, Szalay - Vajda (Pandur), Woth (Fördős). Edző: Takács Csaba, Bakos Roland.

Gólszerzők: Szalay, Kállai.

Álmosan kezdtek a vendégek, az első félidő végére azonban aktívabbá váltak, ez helyzetekben is megmutatkozott, két kapufát is lőttek. Szünet után egy átlövésgóllal megszerezték a vezetést a szombathelyiek. Sok hibával, kapkodva futballoztak a vasiak, ennek ellenére szinte a semmiből, egy szabadrúgásgóllal egyenlítettek a kecskemétiek. Ezt követően végig az illés akadémisták domináltak, három-négy nagy helyzetet is elhibáztak. Végül az utolsó percben egy szép összjátékot követően megszerezték a győztes találatot. Noha a vendégek nem futballoztak kiemelkedő, a három pontot így is begyűjtötték.

A bajnokság állása: 1. Puskás Akadémia 43, 2. MTK 33, 3. Győri ETO 32, ...16. Illés Akadémia-Haladás 11 pont.

17. forduló, szombat, 10.00: Illés Akadémia-Haladás-Diósgyőr.

 

 

 

U16

Az U16-osoknál a 15. fordulóból a Debrecen-Illés Akadémia-Haladás mérkőzést később, március 18-án rendezik. Desits Szilárd együttese a 16. fordulóban szombaton 16 órai kezdettel a Budapest Honvédot fogadja az Illés Akadémián.

A bajnokság állása: 1. Illés Akadémia-Haladás 31, 2. Honvéd Magyar Futball Akadémia 29, 3. MTK 28 pont.

 

 

 

U17

Debrecen-Illés Akadémia-Haladás 1-1 (1-0). Debrecen, vezette: Takács Á.

Illés Akadémia-Haladás: Soós - Bolla, Füleki (Dorner), KERESZTES, Kiss B. (Latyák) - Kiss T. (Acsádi R.), Putz (Vámos), SZABÓ D., Szalai - Szilágyi (Labát), VARGOVICS. Edző: Csordás Csaba.

Gólszerző: Vámos. Kiállítva: Keresztes (84.).

Az első félidőben a debreceniek domináltak és egy pontrúgásból megérdemelten szereztek vezetést. Szünet után viszont másik arcukat mutatták a szombathelyiek, felvették a kesztyűt és egy jó meccsen végül értékes pontot szereztek.

A bajnokság állása: 1. Puskás Akadémia 33, 2. Honvéd Magyar Futball Akadémia 27, 3. FTC 26, ... 7. Illés Akadémia-Haladás 13 pont.

16. forduló, szombat, 16.00: Illés Akadémia-Haladás-Honvéd Magyar Futball Akadémia.

 

 

 

U19

Illés Akadémia-Haladás-Debrecen 4-0 (1-0). Illés Akadémia, 15. forduló, vezette: Zám.

Illés Akadémia-Haladás: Molnár M. - BONTÓ, Derdák, Imre, Kirják - KISS B., Kovács Z., Kovalovszki (Szabó Á.), MOLNÁR T. - Szántó (Varga K.), Szár. Edző: Bánfalvi Attila.

Noha nehézkesen indult a mérkőzés, a végén magabiztosan nyertek a vasiak. Valamennyi szombathelyi játékos sokat tett a sikerért. Gólszerzők: Bontó (2), Molnár T., Varga K.

A bajnokság állása: 1. FTC 31, 2. Illés Akadémia-Haladás 23, 3. MTK 22 pont.

16. forduló, szombat, 12.00: Honvéd Magyar Futball Akadémia-Illés Akadémia-Haladás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!