Vasi foci

2015.01.15. 14:30

Győri fiúkkal erősít a Haladás VSE

Szombathely - Két minőségi játékost igazolt Győrből a Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapata.

Tóth Gábor

A téli időszakban eddig csak távozókról szóltak a hírek a HVSE háza táján: két alapember, Gulyás-Kovács Géza és Márkus Gábor hagyta el a zöld-fehéreket. A csütörtöki edzésen azonban Dürgő Péter és Hegyesi Zsolt személyében két új játékos bukkant fel. Mindkét futballista a listavezető, négyszeres bajnoki Rába ETO gárdájától érkezett Szombathelyre az előző, 2013/2014-es szezont mindkét játékos Szegeden töltötte, együtt igazoltak a nyáron Győrbe. A 26 éves, válogatott Hegyesi 12 győri meccsén 6 gólig jutott, a 27 esztendős Dürgő 9 bajnokin lépett pályra, háromszor volt eredményes.

- A két játékossal a szezon végig szóló szerződést kötöttünk, de kölcsönös elégedettség esetén természetesen a következő szezonban is folytatódhat az együttműködés - árulta el Somfalvi Csaba, a Swietelsky-Haladás VSE szakosztályvezetője. - Az edzőnk, Marcos Angulo véleményét is továbbítom amikor azt mondom, hogy mindkét játékos komoly erősítés számunkra. Jelen pillanatban úgy nézi ki, hogy komolyabb változás már nem lesz a keretünkben, meghatározó játékos már nem jön, és nem is távozik.

A Swietelsky-Haladás VSE futsalcsapatának új játékosai, (balról) Hegyesi Zsolt és Dürgő Péter
Fotó: Tímár Gergely

- Már a nyáron is tárgyaltam a Haladással, ám akkor a Győrt választottam, most egyértelműen a több játéklehetőségért váltok klubot fogalmazott Hegyesi Zsolt. - Szerencsére egy jó csapatban folytathatom a pályafutásomat, egy kiváló edző keze alatt dolgozhatok, és a felsőházban a Haladás színeiben is komoly meccsek várnak rám. Vagyis minden adott ahhoz, hogy fejlődjek. És természetesen szeretnék visszakerülni a válogatottba is, mert mostanában csak a bő keretben vesznek számításba a nemzeti csapatnál.

- Győrben nem játszottam annyit, mint amennyit szerettem volna, ezért kapóra jött a Haladás hívása, valamint nagyon szerettem volna együtt dolgozni Marcos Angolóval is, akiről csak jót hallottam - tudtuk meg Dürgő Pétertől. - Nem rám vall, hogy váltogatom a csapatokat, de most így alakult. Ennek megfelelően az előttünk álló fél évben szeretném bizonyítani, hogy hosszú távon is lehet rám számítani Szombathelyen. Örülök a lehetőségnek, jó csapatba, remek körülmények közé kerültem.

Sok idejük nincs az új fiúknak a beilleszkedésre, ugyanis a Haladás hétfőn már folytatja a bajnokságot, a Vasas vendégeként lép pályára (20.30).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!