Vasi foci

2014.09.14. 19:29

Megyei I.: Hiába a sok eső, csak két mérkőzést kellett elhalasztani

Vas megye - A Répcelak nyerte a forduló rangadóját, 2-1-re verte szombaton a Celldömölk együttesét.

Török Tibor

A péntek éjjel és vasárnap dél körül lehullott rengeteg eső miatt kétségesnek látszott, hogy tudnak-e játszani a csapatok az átázott pályákon. Végül két meccset kellett elhalasztani, szombaton a Körmend-Uraiújfalu találkozó maradt el, itt a pálya környéke és a játéktér egy része víz alatt állt. Vasárnap a Tápláni KSK–Bük találkozót mondták le.

– Az ifjúsági találkozókkal összesen 30 mérkőzést halasztottunk el a különböző osztályokban – válaszolta érdeklődésünkre Gerencsér Tibor, az MLSZ Vas Megyei Igazgatóságának versenybizottsági elnöke. – Vasárnap délelőtt egész jól álltunk, aztán eleredt az eső jó három órán keresztül esett. Volt olyan, ahol az ifjúsági mérkőzést nem tudták lejátszani, volt ahol mindkét találkozót le kellett mondani. A pótlást szeretnénk október végéig megoldani, a csapatok maguk is megegyezhetnek egy lehetséges időpontban. Úgy tervezzük, hogy az október 23-ai hosszú hétvégén mindenképpen megrendezzük a most elhalasztott találkozókat. Ha nem kapunk engedélyt arra, hogy a nemzeti ünnepen is tudjunk játszani, akkor valószínű, hogy péntekre tesszük a meccseket, de a döntésről természetesen értesítjük majd a csapatokat.

 

Kőszeg–Vép 2-0 (2-0)

Kőszeg, 100 néző, vezette: Tóth R.

Gól: Sárdy 3., Molnár Cs. 40.

Kőszeg: TÁNCSICS – Toldi ŐRI, Pongrácz Zs. – SÁRDY (Pónácz), Sándor, Molnár Z. (Bigner), Horváth Á. (Réti), PONGRÁCZ E. – MOLNÁR CS. (Szűcs), Kovács. Játékos-edzők: Táncsics András-Őri Gábor.

Vép: Bezdi – Kányási, Illés (Németh B.), Joó, Balikó – Beke, Dancs (Egyed), Szalai (Hóbor), Szemes (Gombos) – Kiricsi, Versegi. Edző: Garics György.

A hazai csapatnál péntek dőlt el, hogy nem külső trénerrel oldják meg a második forduló óta húzódó edzőkérdést. A csapat régi vezetője – a kusza viszonyok miatt tavasszal lemondott Neudl Gábor – nem vállalta a felkérést, így a Táncsics-Őri kettős irányítja a kőszegi együttest, egyelőre határozott ideig. A páros debütálása nem sikerült rosszul, az átalakított szerkezetben szereplő csapat már a 3. percben megszerezte a vezetést: a Molnár Cs. buktatásáért megítélt szabadrúgást Sárdy lőtte be. A hazai vezetés után a Vép birtokolta többet a labdát és próbált irányítani, de a támadásokat jól semlegesítette a fegyelmezetten játszó házigazda. A 40. percben aztán kettővel ment a Kőszeg, egy formás hazai akció végén Molnár Cs. mattolta a vendégek kapusát. A Vép a találat után majdnem felzárkózott: Táncsics bravúrral akadályozta meg a szépítést.

A második félidőben folytatódott a korábbi koreográfia, a Vép támadgatott, erőlködött, de a próbálkozások a hazai tizenhatos környékén elakadtak. A jól játszó és jó teljesítményt nyújtó hazaiak további gólokat lőhettek volna, azonban győzelmüket nem fenyegette komoly veszély.

 

Jánosháza–Vasvár 2-0 (1-0)

Jánosháza, 150 néző, vezette: Szabó III.

Gól: Vágusz A. 32., Balhási Sz. 70.

Jánosháza: Tóth A. – Mészáros, Smidéliusz, TÓTH L., Szabó M. – HORVÁTH A., Orosz, Süle (Balhási Sz.), Simon (Fenyő) – Vánkos, Vágusz A. (Vágusz P.). Edző: Kelemen Kornél.

Vasvár: SMOLCZER – ROBÁN, HAJAS, DANKA, OSVALD – ZSIGMOND, SCHERMANN, VARGA, RÉFI – BERTÓK, RUMI. Edző: Konrád Péter.

Mindkét csapatban akadtak hiányzók, a vendégek kispadján csak a cserekapus ült. A sok eső ellenére kiváló talajú pályán rendezték meg a mérkőzést. A vendégek némi meglepetésre nem álltak be védekezni, vállalták a nyílt futballt, így aztán mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek. A hazai bő fél óra után jutottak vezetéshez: egy szabadrúgás után a kipattanó labdát Vágusz A. helyezte a kapuba. A gól után a hazaiak 3-4 helyzetet is kidolgoztak, azonban egy-egy apró pontatlanság miatt mindegyik kimaradt. A látogatók főleg pontrúgásokból igyekeztek veszélyt teremteni a hazai kapu előtt.

A folytatásban a második félidőben bátran kitámadott a Vasvár, most több helyzetük is akadtak, azonban ezeket elügyetlenkedték. A Jánosháza kontrákra épített, egy ellentámadásnál Balhási Sz. kapott jó ütempasszt a bal oldalon, kicselezte a védőjét és szépen lőtt a hosszú sarokba. Ezzel nem volt vége a találkozónak, a mindkét fél sorra hagyta ki a helyzeteit, a vendégek küzdöttek becsülettel, de a kapuba ezen a délutánon nem tudtak betalálni. Ha a hazai csapat pontosabb futballt produkál, akár nagyobb arányú győzelmet is arathatott volna.

 

Rábapaty–Kemenesmagasi 1-2 (1-1)

Rábapaty, 110 néző, vezette: Tóth R.

Gól: Király (24.), illetve Kovács (6.), Páli (78.). Kiállítva: Horváth (75.), illetve Rosta (80.).

Rábapaty: Király Zs. – Dovánszki (Fehér Z.), Csupor, Horváth, Enzsöl (Németh Á.) – FEHÉR., Gosztolya, Tőke, Németh K. – Likaj (Dugovics), KIRÁLY (Bíró O.). Edző: Ádám Endre.

Kemenesmagasi: Bíró – BELEGRAI, VERRASZTÓ, OROVECZ, Csiszlér – PÁLI, Kovács (Kalmár), Döbrönte, Princzes (Molnár) – Baranov (Rosta), Velencei. Játékos-edző: Dobány Gábor.

Irreális talajon már a 6. percben vezetést szereztek a vendégek, a hazaiak a félidő közepe táján kiegyenlítettek. A szünetig küzdelmes percekkel telt a játék. Fordulás után folytatódott a kiegyenlített csata, mindkét oldalon kimaradtak a helyzetek. Már-már úgy tűnt, hogy döntetlennel végződik a találkozó, amikor egy éles szögből „eltört" lövés utat találta a rábapatyi kapuba A szerencsésebb csapat három ponttal távozott.

 

Kemenesalja–Király 1-4 (0-1)

Vönöck, 50 néző, vezette: Takács R.

Gól: Kiszlinger 61. illetve Pálfi 2 (32., 83.), Tóth Milán 63., Kiss K. 93.

Kemenesalja: Szíjártó – Horváth, VESZPRÉMI Á., Erdélyi, Németh P. – KOVÁCS KRISZTIÁN, DÉNES (Kiss), Dobson (Kovács Kristóf), Kóbor – Kiszlinger, Németh R. Edző: Haraszti Zsolt.

Király: Nagy G. – Kiss K., KISS B., SÁSDI, Kovács R. (Tóth Martin) – RÁCZ, Németh B. – Pungor (Barcza), Vad, TÓTH MILÁN – Pálfi (Simon). Edző: Horváth Levente.

Nehéz, de játékra alkalmas talaj fogadta a jól felkészült csapatokat, mindkét gárda alaposan felkészült a találkozóra. A kapuk előtt adódtak is lehetőségek, ezek közül a Király értékesített egyet, így a vendégek térhettek előnnyel pihenőre.

A második félidőben a kapujához szegezte ellenfelét a Kemenesalja, azonban csak egyenlíteni tudtak – a hazaiak egy meg nem adott gólt és egy elmaradt szabadrúgást kértek számon a játékvezetőn. Az egalizálás után a Király megint előnybe került, majd a kitámadó házigazdát lekontrázva bebiztosította a győzelmét. A gólkülönbség túlzott, nem tükrözi a játék képét.

 

Csepreg–Tabak1 Szentgotthárd 2-2 (1-0)

Csepreg, 80 néző, vezette: Németh T.

Gól: Farkas A., Ravadich illetve Horváth Gy., Sipos.

Csepreg: Pikács, Illés (Ravadich), SASS G. Kis-Nemes, KINCSE – Büki, Varga Zs., MOLNÁR, Farkas A. (Kovács R.) – Györe (Kovács B.), Pócza. Edző: Sass Dezső.

Szentgotthárd: Tóth – Csákvári (Vass), Bellovics (Bugán), HORVÁTH GY:, Hercegh – Polly (Muszka), Kovács G. – Horváth R. (Támis), SIPOS, Merkli – Düh. Edző: Kovács Csaba.

Kiegyenlített, nyílt játékot hozott az első félidő, mindkét csapat kontrákból igyekezett veszélyeztetni. A hazaiak szerezték meg a vezetést, Pócza lövése túljutott kapuson, de gólvonal előtti tócsában megállt, Farkas A. pedig a hálóba bombázott.

A második játékrészben növelte előnyét a Csepreg, a kapuson átszálló, hosszú keresztlabdát Ravadich helyezte a kapuba. A vendégek egy szöglet utáni góllal felzárkóztak, majd a folytatás drámaira sikerült.

A gotthárdiak védője, Horváth György ütközött ellenfelével, a vendégek játékosa lenyelte a nyelvét, a hazaiak rendezőként tevékenykedő gyúrója sietett a sérült futballista segítségére, akihez mentőt hívtak. (Edzője esti tájékoztatása szerint jól van, a mellkasa fáj az ütközéstől.). A vendégek 10 főre fogyatkozva sem adták fel, a 8 perces hosszabbításban Sipos szép egyéni játék után egyenlített. Hajtós, küzdelmes mérkőzésen a hazai csapat győzelmet engedett ki a kezéből.

 

Taktikusan futballozó hazaiak

Répcelak–Celldömölk 2-1 (1-0)

Répcelak, 350 néző vezette: Kovács B.

Gól: Nyári 43., Balassa 56. illetve Pungor N. 52.

Répcelak: Marton – BARANYAI, Balassa, Fazekas – TÓTH DOMINIK, Horváth T. – Tamási (Németh G.), Csordás, BALOGH T. – NYÁRI B., Pungor P. Játékos-edző: Balassa Péter.

Celldömölk: Heiner – Vajda (Lendvai), Bodor, Varga J., Györkös – MANGANELLI, SZUH, Ennyingi Márk (Németh J.) – Enyingi Marcell, Virág (Baranyai), Pungor N. (Piri B.). Edző: Koman Vladimir.

Meglepte a Celldömölk a hazai csapatot, szinte azonnal átvette az irányítást és uralta is a játékot. A Répcelak védekezett és igyekezett kontrákból veszélyeztetni, aztán jó 20 perc után magára talált a vendéglátó, kiegyenlítettebb lett a mérkőzés. A jó iramú első félidő végén két szögletet is rúghatott a Répcelak, a másodikra jól érkezett Nyári és szép mozdulattal fejelt a léc alá.

A második játékrészt szintén erősen kezdték a csapatok, a hazaiak lehetőségek sorra kimaradtak, a futball törvényszerűsége alapján a vendégek viszont egyenlítettek. A csereként beállt Németh J. lőtt veszélyesen kapura balról, a hosszú saroknál lévő kapufáról kipattanó labdát pedig Pungor Péter a hálóba vágta. A Répcelaknak azonban volt válasza a celldömölki egyenlítésre, egy szögletre Balassa indult be a hosszú oldalon és ezúttal nem fejjel, hanem lábbal volt eredményes. A hátralévő időben a celliek nagyon igyekeztek, hogy ismét egalizáljanak, azonban a hazai csapat nagyon taktikusan futballozva igyekezett elfojtani a próbálkozásokat. A vendégek egy felső kapufánál jártak legközelebb a gólhoz, betalálniuk azonban nem sikerült, így a Répcelak a jó iramú, változatos találkozón begyűjtötte a három pontot a végig jól küzdő Celldömölk ellen.

Balassa Péter: – Az első perctől úgy éreztem, jobban akarjuk a győzelmet, és sokat is tettünk érte. A fiatal alakuló csapatunknak nagyon kellett ez a siker, ami annak fényében nagy fegyvertény, hogy a Celldömölk is mindent megtett azért, hogy nyerjen, és egy percre sem adta fel.

Koman Vladimir: – Két szögletet követően nem koncentráltunk megfelelően és két gólt kaptunk, ezzel aztán el is dőlt a meccs. Sajnos, mi nem tudtuk kihasználni az adódó lehetőségeinket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!