Vasi foci

2014.08.17. 18:35

Megyei I.: Őszi rajt bőséges gólszürettel

Vas megye - Megkezdődött az őszi szezon a megyei I. osztály, szépen termelték a gólokat a csapatok a nyitányon.

Török Tibor

Körmendi FC-Kőszeg 7-0 (5-0).

Körmend, 100 néző, vezette: Derdák

Gól: Sipos B. 3 (10., 66., 68.), Osvald M. 43., Wágner B. 2 (18., 45.), Osvald 43., Pongrácz Zs. 41. – öngól

Körmend: Berke – CSER, Takács, Kósik, Balikó – WÁGNER (Burka), Török (Horváth P.), MAKAI, Osvald M. (Balogh) – SIPOS B. (László), Kondor. Edző: ifj. Molnár Károly

Kőszeg: TANCSICS – Keresztes, Toldi, Pónácz B. (Molnár Z.), Pongrácz Zs. – Molnár Cs. (Bigner), Pongrácz E., Sándor T. (Korényi), Horváth Á. – Kovács Sz. (Szűcs), Sárdy. Edző: Szenczi Imre.

Nem várt könnyű meccs a tavasszal a kiesés ellen harcoló (és időnként bravúrgyőzelmeket) arató vendégekre, az NB III-ban edződött Körmend még megfiatalítva sem éppen álomellenfél egy nyitótalálkozóra. A hazaiak hamar a látogatók tudomására hozták, ki az úr a pályán: azonnal megindították az offenzívát a kőszegi kapu irányában. Bő negyedóra után kettővel vezetett a házigazda, a vendégcsapat ezután tudta rendezni a sorait, azonban támadásokra már nem nagyon futotta erejéből.

A konszolidáció csak időleges volt: a félidő végén ugyanis négy perc alatt minden nyitva hagyott kérdést lerendezett a Körmend, az 5-0 több volt, mint megnyugtató előny.

A második játékrészben a kőszegiek igyekeztek elkerülni a még nagyobb arányú vereséget, a hazai csapat nyugodtan futballozott, és még kétszer betalált úgy, hogy nem igazán erőltette a támadásokat. portszerű mérkőzésen a megfiatalított hazai csapat hamar eldöntötte a három pont sorsát.

 

Jánosháza-Uraiújfalu 5-1 (3-0).

Vönöck, 150 néző, vezette: Németh T.

Gól: Megyesi 8., Simon 32., Vágusz 35., Mészáros 51., Orosz 63. illetve Tóth Zs. 83.

Jánosháza: Tóth A. – MÉSZÁROS (Ruzsa), MEGYESI R., Tóth L. (Smidéliusz), Szabó M. –

Horváth A. (Fenyő), OROSZ, Pintér (Süle), SIMON (Balhási Sz.) – Vánkos, VÁGUSZ A.

Edző: Kelemen Kornél.

Uraiújfalu: CSONTOS – Nagy T., Sándor, Balhási, GÖNCZÖL – Molnár, SZÉLES, Lónai, GALLEN A., Keszei – Tóth Zs. Edző: Csákvári Zsolt.

A Jánosháza pályáját korszerűsítik, a talaj azonban még nem volt megfelelő állapotban, ezért albérletbe kényszerültek Kelemen Kornél tanítványai, a vönöckiek segítették ki az ideiglenesen otthontalanná vált csapatot. A pályaválasztó már az első perctől támadásba lendült, az Uraiújfalu pedig szervezetten védekezett, egyetlen csatárral megpróbált kontrákra játszani. A Jánosháza átlövésekkel kísérletezett, a széleken igyekezte megbontani a vendégek védelmét – a gólokat azonban szögletek után szerezték.

A második játékrészt 3 gólos előnyben kezdte a Jánosháza, az Uraiújfalu kicsit feljebb tolta az állásait, de a két újabb gólt mindent eldöntött. A vendégcsapat csak kozmetikázni tudott a nem éppen hízelgő gólarányon, a vendéglátóknak egyetlen percig sem kellett izgulniuk, magabiztosan húztak be a nyitómeccset.

 

Rábapaty–Király SZE 1-3 (0-1).

Rábapaty, 130 néző, vezette: Szabó II. Z.

Gól: Likaj 70. illetve Pálfi 2 (45., 50), Vad 60.

Rábapaty: VARGA – Dovánszki, Horváth Gy., Csupor, ENZSÖL – Gosztolya, Németh K. (Németh Á.), Dugovics (Sipos), Király L. (Pethő) – Király Zs. (Fehér), LIKAJ. Edző: Ádám Endre.

Király: Nagy G. – Kiss K., Kiss B., SÁSDI, Kovács R, (Németh) – László, RÁCZ, PUNGOR D. (Tóth Martin), TÓTH MILÁN, VAD (Hajmási) – Pálfi. Edző: Horváth Levente.

Az első félidő vendéghelyzetekkel és kapufával kezdődött, a hazaiak nehezen találták a Király sokmozgásos, passzolós játékának az ellenszerét. Később aztán kiegyenlítetté vált a játék, már úgy tűnt, hogy nem születik gól az első félidőben, amikor egy buktatás miatt megítélt büntetőt értékesített a vendégcsapat.

A második játékrész gyors vendéggóllal indult, amire a Rábapaty válaszolhatott volna, azonban a hazaiak tizenegyest rontottak. Felzárkózás helyett növelte előnyét a Király, 0-3-nál egy újabb büntetőből szépítettek a hazaiak. A hátralévő 20 percben a lelkes hazaiak igyekeztek szépíteni, azonban csak mezőnyben voltak egyenrangú ellenfelei a látogatóknak.

A jobb játékerőt képviselő vendégcsapat megérdemelt győzelmet aratott.

 

Csepreg–Vép 0-0.

Csepreg,150 néző, vezette: Takács R.

Csepreg: Pikács – IlLÉS G., SASS G., Kis-Nemes, KINCSE – Györe (Ravadich), VARGA ZS. (Horváth F.), MOLNÁR B:, Farkas A. (Piros) – Büki (Kovács R.), Pócza (Kovács B.) Edző: Sass Dezső.

Vép: Bezdi – Kányási (Mester), Joó, Wágner, Vermes – Beke K. (Beke P.), Szalai (Illés), Dancs, Szemes (Balikó) – Czeglédi (Kiricsi), Versegi Edző: Garics György.

Nagy érdeklődés mellett lépett pályára a hazai csapat a megyei I-es találkozón, sokan voltak kíváncsiak a Vép vendégjátékára. A első percek tapogatozó játékot hoztak, az felek kölcsönösen igyekeztek felmérni egymás erejét.

A második félidőben sem változott túl sokat a helyzet, a felek kölcsönösen ügyeltek arra, hogy a megóvják a kapujukat a góltól. Ahogy telt-múlt az idő, látszott, hogy az eredmény egyre inkább megfelel mindkét csapatnak, így a hazaia csapat megszerezte első pontját a megyei I. osztályban.

 

Répcelak–Büki TK 13-0 (4-0).

Répcelak, 150 néző, vezette: Boda Gy.

Gól: Tóth Dominik 2 (9. 60.), Balassa 27., Nyári 3 (35., 36., 48.), Tamási 2 (64., 84.), Pungor P. 5 (67., 70., 73, 86., 90.)

Répcelak: Farkas – KONCZ (Horváth M.), Balassa (Németh G.), Fazekas – Baranyai (Varga D.), TÓTH DOMINIK, HORVÁTH T., Balogh T. (Orbán G.) – TAMÁSI, NYÁRI B. (PUNGOR P.), Tóth Dávid. Játékos-edző: Balass Péter.

Bük: Bogdán – Peresznyák, Csonka (Karvalits), Molnár A., B. Szabó (Kocsis) – Somogyi T., Sárközi T., Kovács R., Simon Á. – Kondor G., Horváth T. (Erdélyi). Edző: Stieber József.

Hamar vezetést szerzett a hazai csapat a vendégek ellen, akiknek a játékereje nem volt igazán meghatározó. (Az U21-es csapat meccsét el kellett egy másik időpontra halasztani, mert a bükieknek jelenleg nincs két csapatra való játékosuk. ). A félidő derekán Balassa fejesével már kettővel vezetett a Répcelak, majd négygólos előnnyel tértek pihenőre a felek.

A második játékrészben folytatódott a vendégek vesszőfutása, az utolsó félórában nyolc gólt kapott az egykor szebb napokat látott ellenfél. A félidő hazai játszadozással telt el, szinte tetszés szerint érték el a találataikat a házigazdák. A vendégek legjobbjának a kapus bizonyult, a Répcelak – minden bántás nélkül – egy kellemes edzőmeccset játszott.

 

Tápláni KSK–Kemenesalja 2-1 (0-0).

Táplánszentkereszt, 150 néző, vezette: Vass I.

Gól: Szabó J. 86., Németh B. 90. illetve Kiszlinger 78.p.

Táplán: Somogyi – Zséder, SCHIMMER, BALÁZS, SZABÓ J. – SCHINDLER, Borbás, Muzsai (Jantos), NÉMETH B: – Jobbágyi (Horváth I.), Rajzinger Edző: Borbás János.

Kemenesalja: Szíjártó – Erdélyi, Németh P., VESZPRÉMI Á., Károly – Dobson (Kovács K.), Horváth Zs., Dénes, Kóbor – Kiszlinger, Németh R. (Regős) Edző: Haraszti Zsolt.

Az első félidőben a hazai csapat kezdeményezett többet, a táplániak mezőnyfölénye és igyekezete meddőnek bizonyult. A második játékrész mozgalmasabbra és izgalmasabbra sikeredett, a Táplán előtt adódott nagyobb lehetőség gólszerzésre, azonban ez kimaradt, és bő tíz perccel a vége előtt egy szép támadás végén előnyhöz jutott a vendégcsapat. Bár a hazai remények veszni látszottak, a hajrát megnyomta a hátrányban lévő vendéglátó, és az erőfeszítésüket siker koronázta. Előbb egy szöglet utáni kipattanó labdát Szabó vágott be az ellenfél hálójába, majd egy újabb pontrúgás végén a visszaívelt labdát Németh B. bólintotta be a kapuba, megszerezve a győztes találatot.

Bár a vendéglátókat a helyi „temetkezési vállalkozók" már előre elföldelték, a Táplán a harcos játékával bizonyította, nagyon is életben van a megyei I. osztályban is.

 

Kemenesmagasi–Vasvár 2-3 (2-3).

Kemenesmagasi, 100 néző, vezette: Hittaller.

Gól: Baranov, Velencei illetve Bíró 2, Tausz.

Kemenesmagasi: Bíró T. – Csiszlér (Molnár Zs., OROVECZ, Verasztó, Belegrai – Páli (Horávth T.), Döbrönte, Dobány G., (Kalamár), Pronczes – BARANOV, Velenczei (Kovácscs B.). Játékos-edző: Dobány Gábor.

Vasvár: Smolczer – HAJAS, DANKA, Robán, Osvald (Schermann) – RÉFI, Zsigmond, HORÁVTH, Paics (Bertók), Tausz – BÍRÓ. Edző: Konrád Péter.

A megerősített hazaiak kétszer is vezetést szereztek, majd egy fergeteges negyedórát produkálva csaknem kiütötték az ellenfelüket – kapufát lőttek, helyzeteket hagytak ki, az ellenfél viszont három gólt szerzett az első félidőben.

A második játékrészben aztán a vendégek taktikusan visszaálltak, kontrákra játszottak és végül szerencsés győzelmet arattak a nagyot küzdő Magasi ellen.

 

Celldömölk–Tabak1 Szentgotthárd 4-0 (3-0).

Celldömölk, 250 néző, vezette: Kovács B.

Gól: Németh J. 2 (11., 30.). Bodor 18., Boda 77.

CVSE: Heiner – Vajda, VARGA J., Bodor, Györkös – Manganelli, Szuh (Hajas), NÉMETH J. (Piri B.) – Enyingi Márk (Virág), Pungor (Boda), Horváth (Baranyai). Edző: Koman Vladimir

Szentgotthárd: Tóth – Balázs, Horváth Gy., Bellovics (Domján) , Herczeg – Kovács G. , Kovács T. ,- Merkli (Bouti), Nyári (Támis), Sipos (Bugán) – Vass (Muszka). Edző: Kovács Csaba

A Celldömölk már a mérkőzés elejétől támadólag lépett fel. Türelmesen, taktikusan játszva alakítottak ki helyzeteket a hazaiak a betömörülő vendégek ellen, és a hazai nyomásnak hamar meg is lett az eredménye, hisz már a 11. percben büntetőből vezetést szerzett a Cell, sőt pár percre rá már 2-0 -át mutatott az eredményjelző. A Gotthárd csak elvétve tudott eljutni a hazai kapuig, igaz egy ziccert kialakítottak, de az kimaradt, és ezzel úgy látszott, hogy a vendégek el is lőtték puskaporukat. A hazaiak ellenben nyugodtan, okosan játszva tovább növelték előnyüket, igy megnyugtató előnnyel térhettek pihenőre.

A második félidő elején a látogatók megpróbáltak javítani helyzetükön, igyekeztek támadásokat vezetni, de próbálkozásaik nem sikerültek, a nyíltabb játéktól pedig hátul fellazultak, így a Cellnek volt területe kontratámadásokra, és éltek is a lehetőséggel. Ha a hazaiak a befejezéseknél jobban koncentrálnak, akár több gólt is szerezhettek volna. Összességében a Celldömölk jó játékkal magabiztos győzelmet aratott a bajnokság első fordulójában.

Koman Vladimir: Már az első perctől mi irányítottuk a mérkőzést, okosan, taktikusan játszva megérdemelt győzelmet arattunk.

Kovács Csaba: Megérdemelten győzött a Celldömölk, mi teljesen enerváltak voltunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!