Vasi foci

2014.10.16. 15:30

Megyefoci: Vasárnapi rangadók előtt

Körkép - A hétvégén nem csupán a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban folytatódnak a küzdelmek a 10. fordulóval, hanem a megyei II. osztály Szombathelyi-, Körmendi- és Sárvári-csoportjában is.

Kerkai Attila

Megyei I.

 

A 10. fordulóra nem maradt veretlen csapat, miután a Király múlt héten kikapott Kemenesmagasiban. Horváth Levente csapatára újabb húzós kirándulás vár, Szentgotthárdon kellene kellene bekasszírozni a három pontot. A forduló rangadóját Jánosházán játsszák, a hazaiak a Körmendet fogadják. A két csapatra nem lehet azt mondani, hogy kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtana emiatt is érdekes lesz az összecsapásuk, A jó szériában lévő Kőszeg Cellbe utazik, ezúttal nagy bravúr lenne a pontszerzés. 10. forduló, vasárnap, 15:00: Kemenesmagasi -Vép (Kovács B.), Uraiújfalu- Bük (Bazsó), Jánosháza -Körmend (Vass I.), Répcelak- Rábapaty (Magyar P.), Celldömölk -Kőszeg (Szvorda), Tabak1 Szentgotthárd -Király (Hittaller), Kemenesalja- Csepreg (Tuczai), Vasvár -Tápláni KSK (Takács R.)

A megyei I. osztály legutóbbi fordulójában az alábbi játékosok nyújtottak kiemelkedő teljesítményt (Grafika: Kelemen Attila)

Megyei II.

 

A Szombathelyi-csoportban a forduló rangadója a Lukácsháza -Táplánszentkereszt drebi lesz. A bajnoki rajt előtt szinte mindenki úgy vélekedett, hogy e két csapat között dől majd el az aranyérem sorsa. A csapatok nem is cáfoltak rá a várakozásokra: a Táplán a tabella éléről, a Lukácsháza a második helyről várja a mérkőzést. A remek játékosállománnyal rendelkező Táplán kiemelkedik a mezőnyből. Messze a legtöbb gólt rúgta (33 alkalommal zörgött az ellenfelek hálója), és még veretlen. A nyáron alaposan megerősített Lukácsháza viszont tartja a lépést riválisával, csupán két ponttal van lemaradva. Izgalmas, érdekes találkozóra van kilátás

Szombathelyi-csoport, a 10 forduló, vasárnap, 15.00: Honvéd-Sé_ Balogunyom (Derdák), Vasszécseny- Torony (Szabó II. Z.), Újperint- Zanat (Egyed), Szentpéterfa _Gyöngyöshermán-Szentkirály (Sály), Söpte -Ják (Kedves), Táplánszentkereszt -Schott Lukácsháza (Figerl), Elektromol-Spari_ Tanakajd (Fülöp), Herény-Alfavill_ Felsőcsatár (Zsirai).

A Körmendi-csoportban is klasszikus rangadót rendeznek: a második Rábagyarmat látja vendégül a listavezető Egyházasrádócot (a Rádóc úgy előzi meg két ponttal vendéglátóját, hogy egy meccsel kevesebbet játszott nála). Tavaly egyik csapat sem futott túl eredményes szezont, és az idén is talán csak a legvérmesebb gyarmati, rádóci szurkolók vélekedtek úgy, hogy kedvenceik harcban lesznek a dobogóért. Márpedig mind a két gárda remekül teljesít, úgy tűnik, hogy komolyan számolhatnak velük a riválisok. Ráadásul a roppant gólerős Egyházasrádóc még veretlen. A Rábagyarmat viszont mind az öt hazai meccsét megnyerte, ebből kiindulva bizony nehéz mérkőzés vár az Egyházasrádócra.

Körmendi-csoport, a 10. forduló menetrendje, vasárnap, 15.00: Rábagyarmat -Egyházasrádóc (Süle), Szakonyfalu -Cskánydoroszló (Szalay), Ivánc -Rábatótfalu (Kondor), Őriszentpéter- Szarvaskend (Sipos), Csörötnek- Viszák (Horváth Z.), Autó Egyed Vasalja -Körmendi Téglagyár Sport36 (Bagoly), Bajánsenye -Magyarszecsőd (Bereczky), Tuti-Textil Körmend VSE -Nádasd (Sándor).

A Sárvári-csoportban ennél nagyobb rangadót nem is tudnának rendezni: a két pontos hátrányban lévő második helyezett Rum otthonába látogat a listavezető Pecöl.

A Rum edzője, Pup András elmondta, hogy kellően felkészülten fogadják az eddig veretlen Pecöl csapatát:

- A pecöliek a tavalyi szerepléséhez képest meglepően jó formát mutat. E két csapat rúgta a legtöbb gólt, most is soktalálatos összecsapásra számítok, amelyen hazai győzelmet várok. Az eddig lejátszott mérkőzéseinken kombinatív, szervezett, gólratörő játékot produkáltunk. Ezt a jövőben is így szeretnénk folytatni, kiszolgálva ezzel a mérkőzésre kilátogató szurkolóinkat és az idén leköszönt Németh László polgármester urat, aki kitartóan támogatta a község sportját. Köszönjük eredményes fáradozását és a továbbiakban is jó egészséget kívánunk neki.

A pecöli tréner, Rudolics Norbert leszögezte, hogy egy rendkívül stabil ellenfélre számítanak:

- Tudjuk, hogy jó formában van az ellenfél, ám ahogy a Kenyeri ellen, úgy várjuk a Rum elleni mérkőzést is. A játékosaimtól nem kértem, hogy külön készüljenek erre a találkozóra, csupán hozzák az idei jó formájukat, és akkor egy remek mérkőzést láthatunk. Természetesen a három pont megszerzése a célunk, de tisztában vagyunk vele, hogy háromesélyes derbiről van szó. A bajnoki címről még korai beszélni. Nekem az volt a feladatom, hogy az amatőr labdarúgást megszerettessem a közönséggel, és ahogy az eredmények jönnek, úgy ez a küldetés is beteljesedni látszik.

A rumi csapat a Mellrák Elleni Alapítványhoz csatlakozva rózsaszínű sportszárt fog viselni.

A Sárvári-csoport menetrendje, vasárnap 15 óra: Rum- Pecöl (Tóth R.), Ikervár Simaság (Vámosi L.), Mersevát -Sitke (Újházi Zs.), Rábahídvég -Jákfa (Gergye I.), Kenyeri -Csénye (Németh T.), Püspökmolnári_ Gérce-Vásárosmiske (Elek T.). Október 24. (péntek) 15 óra: Ölbő_ Szeleste-Pósfa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!