Vasi foci

2015.03.29. 17:44

Vereség a végére - A Viktória 2-1-re kikapott az Astrától

Szombathely - A női labdarúgó NB I. alapszakaszának utolsó, 14. fordulójában a Viktória hazai pályán 2-1-re kikapott az Astrától. A vasiak 13 pontot visznek az alsóházi rájátszásba.

Unger Tamás

Viktóra-Trend Optika FC–Astra 1-1 (1-0)

Szombathely, 80 néző, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Tóth R.

Viktória: Dömsödi – KUN, Ferencsik, Manhart, MAGYAR – CSIDEI, Szakonyi, Harsányi, MAGYARICS (Kiss Zs., 46.) – Siklér, Dénes. Edző: Bánfalvi Attila.

Astra: Kovács K. – Megyes, VIDÁCS, Molnár J., Godvár – Pavlik, Dikanóva, SZABÓ B., GYÖNGYÖSI – Sukovic (Mercz, 92.), Sümegi. Edző: Dombó János.

A Viktória védője, Magyar Vanda (szemben) jól és harcosan futballozott. Balról Megyes Ágnes. Fotó: Unger Tamás

Az első félidőben nagy mezőnyfölényben játszott a Viktóra, két ziccert is elhibázott. Előbb Manhart, majd Szakonyi szerezhetett volna gólt. A 29. percben egy bal oldali szöglet után a középen megcsúsztatott labdát Magyarics 14 méterről, kapásból a bal sarokba vágta (1-0).

Szünet után a vendégek szerkezetváltása meglepte a szombathelyieket, negyedóra kellett mire alkalmazkodtak. Az 58. percben egy előrevágott labdára Sümegi rajtolt, majd 12 méterről a bal felső sarokba lőtt (1-1). A Viktória ekkor már nem tudott úgy dominálni, mint az első félidőben, igaz, a fővárosi gárdának még helyzete sem volt. Nem úgy a hazaiaknak. Dénes először egyedül tört kapura, ám kisodródott, így odalett a helyzet. Majd egy 20 méteres kapáslövése kötött ki a bal oldalhálóban. A 82. percben aztán a jobbára csak védekező Astra megszerezte a győztes gólt. Egy jobb oldali szöglet után Szabó 12 méterről a bal felső sarokba lőtt (1-2).

Első félidei játéka alapján a Viktória közelebb állt a győzelemhez, de a döntetlenre rászolgált volna.

 

Bánfalvi Attila: – Az első félidő egyértelműen a mienk volt, több góllal kellett volna vezetnünk. A kihagyott helyzetek a második játékrészben megbosszulták magukat, ekkor már nem tudtunk olyan mezőnyfölényt kiharcolni.

További eredmények: MTK–Dorog 5-3, Szeged–Újpest 2-0, FTC–Femina 3-1.

A Viktória a hatodik helyen zárta az alapszakaszt. A két hét múlva kezdődő alsóházi rájátszásba viszi magával megszerzett pontjait, a Feminával, a Szegeddel és az Újpesttel oda-visszavágós rendszerben mérkőzik a helyezésekért. Az MTK, az FTC, az Astra és a Dorog a felsőházban küzd tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!