Vaskeresztes

2017.06.12. 19:55

Dupla támogatás - Nemzetiségi találkozó Vaskeresztesen

2010-hez képest a duplájára emelkedik a magyarországi kisebbségek támogatása- jelentette be dr. Hende Csaba.

Cseszkó Tamás

Nemzetiségi találkozónak adott otthont Vaskeresztes, ahová az ország számos pontjáról érkeztek a németek. A rendezvényen részt vett Ritter Imre nemzetiségi szószóló, valamint dr. Hende Csaba, a térség országgyűlési képviselője is.

Vaskeresztesen számos nemzetiségi fellépő csoport szórakoztatta a közönséget
Fotó: Tóth Arnold

A politikus felidézte, hogy a trianoni diktátumot követően a vaskeresztesiek bizonyították hűségüket akkor, amikor az ország nehéz helyzetbe került. A falu egyike azoknak a nyugat-magyarországi településeknek, amelyek az I. világháborút követően fegyveres harcokkal és helyi népszavazások kikényszerítésével érték el Magyarországhoz tartozásukat. Éppen ezért az Országgyűlés a képviselő kezdeményezésére a Hűség Falva címet adományozta a többségében horvát és német ajkú közösségeknek. Dr. Hende Csaba beszédében emlékeztetett a hazaszeretet fontosságára is. Mint mondta, Magyarország kormányának nagyon fontos a helyi kisebbségek ügye. -Nemcsak beszélünk, hanem teszünk is - emlékeztetett a képviselő, kiemelve, hogy a jövő évi költségvetés ismét jelentős forrásokat nyújt a nemzetiségeknek. - 2010 óta duplájára emelkedett a támogatásuk - húzta alá Hende Csaba.

A jó hangulatú, sikeres találkozóra az ország számos pontjáról érkeztek vendégek Vaskeresztesre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!