Vasvár

2014.10.10. 08:28

Akikre Vasváron szavazhatnak - Három jelölt indul a polgármesterségért a hegyháti kisvárosban

Vasvár - Hárman indulnak a polgármesteri címért Vasváron: Tóth Balázs, a jelenlegi alpolgármester (Fidesz), Gergye Rezső, a művelődési ház igazgatója (független) és Barbalics Imre János egykori múzeumigazgató (független).

Merklin Tímea

A vasvári születésű Tóth Balázs 1991-től foglalkozik területfejlesztéssel, régiós és megyei intézményeknél dolgozott: a Regionális Fejlesztési Ügynökségnél, a Vas Megyei Önkormányzat Területfejlesztési Titkárságán, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatnál. Mindig önkormányzatok, európai uniós fejlesztések közelében tevékenykedett - különböző színtereken a projekttervezéstől a projektmenedzsmenten át a stratégiai tervezésig. Komoly tapasztalatokat szerzett az intézményrendszer működésében, és jó kapcsolatokat alakított ki. 2002 és 2006 között önkormányzati képviselő volt, 2010 óta alpolgármester. Nem készült polgármesternek, megszólították ezzel a feladattal. A kampányt szükséges rossznak tekinti, úgy véli, nem szerencsés, ha valaki ez alapján dönt. Nem híve az ígérgetésnek, az üres szólamoknak, a hitelességet gondolja fontosnak, hogy amit mond, azt az egész életével igazolni tudja.
Sorkikápolnán született Gergye Rezső, a vasvári Nagy Gáspár Művelődési Központ igazgatója, aki 1982 óta népművelő, 1989 óta áll a kultúrház élén. Szakmai tevékenysége mellett részt vesz helyi és országos civil szervezetek munkájában is A közművelődésben az emberi erőforrások fejlesztését tartja legfőbb befektetésnek. Korábban dolgozott a képviselő-testület szociális bizottságában. 16 évig volt független képviselő. Szakmai elhivatottsága mellett fontos számára, hogy Vasvárért képviselőként is dolgozhasson. A városban élők biztatták, hogy vállalja a polgármester-jelöltséget, mérettesse meg magát a címért. A kampányidőszakot arra használja, hogy intenzívebben együttgondolkodjon az itt élőkkel, azzal a fő céllal, hogy megértesse: nem elég önmaguk és a családjuk sorsa iránt felelősséget érezni, meg kell tanulni nagyobb léptékben, régióban, országban, Európában, a világban gondolkodni.
Barbalics Imre János tősgyökeres vasvári, a Vas Megyei Múzeumok Igazgatóságánál, illetve a helyi múzeum élén dolgozott. Múzeumigazgatóként Vasvár és környéke, a Hegyhát és a Rábavidék történelmi, néprajzi és természettudományi emlékeit gyűjtötte, állította ki és publikálta. Több tanulmánya jelent meg. 1990 táján munkanélkülivé vált, majd segédmunkás, később a vasúton vezető jegyvizsgáló lett, jelenleg nyugdíjas. Nemcsak polgármesterjelöltként, hanem képviselőjelöltként is indul a választásokon: a természetvédelem, a környezetvédelem és a kulturális élet területén szeretné örökíteni a tapasztalatait. Fontosnak tartja felvenni a kapcsolatot az emberekkel. Vezetői elképzeléseket előre nem alakított ki, mert nem akar ábrándokat kergetni, úgy véli, előbb meg kell ismernie a város lehetőségeit, miből lehet gazdálkodni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!