Vasvár

2016.05.25. 09:27

Dévay Gézára emlékeztek Vasváron - A karnagy tiszteletére énekeltek

Vasvár - Dévay Géza karnagy 2010-ben vezényelhette utoljára vasvári énekkarát. Rá emlékeztek szombathelyi, zalaegerszegi és vasvári kórusok a szakmai találkozóval.

Bakos Ágnes

Volt visszatérő énekkar: szombathelyi Erkel Kamarakórus több alkalommal is bemutatkozott már a vasvári karnagyra emlékező zenei programban. S volt újonc is: a zalaegerszegi Liszt Ferenc Kórus először volt a rendezvény vendége.

Az immár hatodik alkalommal megrendezett emlékhangverseny helyszíne a Kardos László Általános Iskola aulája volt. Színes repertoárt élvezhetett a Dévay Gézára emlékező hallgatóság: a Liszt Ferenc Kórus Praetorius kora barokk zeneszerző és kortárs komponisták dalait szólaltatta meg. Az Erkel Kamarakórus műsorában az volt a különleges, hogy olyan szerző műveiből válogattak, aki nem elsősorban kórusműveiről volt ismert: az öttagú kórus Monteverdi-madrigálokat énekelt.  A vasvári városi énekkar Karl Jenkins kortárs szerző háromtételes művét adta elő a találkozón.

A kórusok együtt is pódiumra álltak: egy Bach-művet énekeltek el közösen a vasvári közönségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!