Vasvár

2013.10.20. 15:25

Felesküdtek a biztonságra a Vasvári Járási Hegyhát Mentőcsoport tagjai

Vasvár - A Vasvári Járási Hegyhát Mentőcsoport tagjai szombaton ünnepélyes esküt tettek a Nagy Gáspár Kulturális Központ előtti téren.

Medics Diána

A Vasvári Járási Hegyhát Mentőcsoport elsősorban a járás védelmére, önkéntesekből szerveződött polgári védelmi szervezet, amely vezetési, kutatási-mentési, kárelhárítási, logisztikai és egészségügyi egységekbe beosztott 35 fős tagállományával a lakosság és az anyagi javak védelme érdekében képes az elsődleges beavatkozó erők megerősítésére, árvízi védekezési és hóhelyzetből adódó feladatok ellátására, anyagi javak védelmére, elsődleges egészségügyi ellátás biztosítására. A mentőcsoportot a Gersekaráti-, Alsóújlaki- és Olaszfai Polgárőr Egyesület, a Csörnöc Menti Mezőgazdasági Szövetkezet, továbbá önkéntes magánszemélyek alkotják.

Kovács Tilda polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy a katasztrófavédelem tagjai olyan feladatban – a biztonság megteremtésében, és fenntartásában – vesznek részt, amely a társadalom számára az egyik legfontosabb. Kérte, hogy ezek az önzetlen emberek legyenek ott a város más rendezvényein is, hogy a lakosság megismerje őket, és vállalják büszkén tevékenységüket.

Dr. Takács Árpád tűzoltóezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója elmondta: A polgári védelmi rendszer teljes megújítása, az egységes iparbiztonsági hatóság megalakítása és a tűzoltóságok állami kézbe helyezése mind ugyanazt a célt szolgálják: biztosítani a lakosság védelmét. Hozzátette: Egy jól működő védelmi rendszer a társadalmi felelősségre is épít. Az önkéntesek esküt tettek arra, hogy saját akaratukból vesznek részt a lakosság védelmében. A járási mentőcsoportok kialakítása az országban először Vas megyében kezdődött meg az idén, ebben a folyamatban a Vasvári Járási Hegyhát Mentőcsoport az ötödik. Az ünnepélyes eskütételt Buda Gábor vezette.

V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár beszélt arról, hogy az önkéntesség szavatolja a tiszta szándékot, az önfeláldozást és az elkötelezettséget, de kell hozzá a szervezettség is, hiszen csak így működhetnek hatékonyan. Az ünnepség végén a Gersekaráti Kötélugró Diák Sportegyesület tartott bemutatót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!