Vasvár

2017.05.08. 20:02

Gyűjtőkre váró érme - Vasvár csatlakozott egy érmekiadó hálózathoz

Vasvár - A város népszerűsítése céljából döntött úgy a testület, csatlakozik a város egy európai érmekiadó hálózathoz.

Pogács Mónika

A domonkos kolostor és a vasvári sánc gravírozott grafikája kerül majd a tenyérnyi átmérőjű, puha fából készült korongra. Ötven-ötven darabot készített első körben a város a különleges érméből. Néhány hónap múlva már megvásárolhatják a különlegességet a Vasvárra érkező turisták, valamint a gyűjtők. A városvezetés az önkormányzathoz érkező vendégeknek szintén ezzel kedveskedik majd. Az érme várhatóan új célcsoportot vonzhat a Hegyhátra itthonról és a határon túlról. - Egy aktív természetjáró keresett meg néhány hónapja és mutatta meg nekem először ezt a különlegességet. Megtetszett, mert könnyen kezelhető, kézbe fogható és az emberek gyűjtőszenvedélyére épít - mesélte Tóth Balázs polgármester.

A városvezető a testületre bízta a döntést, a képviselők a kiadás mellett voksoltak. A gyűjtőhálózat egész Európára kiterjed. Csaknem ezer érme van már forgalomban. Magyarországon jelenleg százfajta érmén népszerűsítik magukat a programba kapcsolódott települések. Az egyébként Csehországból indult kezdeményezés érdekessége, hogy ha valaki tízet összegyűjt a kulcstartóra emlékeztető ajándéktárgyakból, annak a kereskedelemben nem forgalmazott egyedi, gravírozott érme jár ajándékba. A gyűjtők köre egyre bővül, itthon is. - Praktikus a tárgy és ennek lapozható papírfedele. A gravírozáson szereplő épület bemutatása mellett a hálózathoz való csatlakozásról is fontos információkat tartalmaz - mondta még el a polgármester. A faérméhez nemzeti színű szalagocska jár, mely jelzi, melyik országból való, de a sorszám is ugyanezt azonosítja be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!