Vasvár

2017.01.02. 17:35

Hangverseny városi összefogással

Vasvár - Erdélyi, Hargita megyei vendégei voltak az általános iskolának, és gyakorlatilag az egész városnak a napokban. A Szentegyházi Filmharmónia 140 tagú együttesét fogadták.

Pogács Mónika

- Haáz Sándor kórusvezetővel és a szentegyháziakkal már nagyon régi a kapcsolatunk. Mi is voltunk többször náluk, ők is vendégeskedtek korábban Vasváron és környéken. Úgy fogalmaznék, hogy óriási a szívük, mindig öröm náluk lenni - számolt be Sejberné Szabó Marianna, a Kardos László Általános Iskola igazgatója a koncert
előzményeiről.

- Amikor december elején felmerült, hogy ismét jönnének, azonnal igent mondtam, hiszen Vasváron annyi jó ember van, akik segítenek - mondta az intézményvezető, és kiemelte az összefogást a gyerekek és kísérőik fogadására. Az igazgatónő az önkormányzathoz fordult segítségért - sikerrel.

Óriási sikert aratott az összefogással vendégül látott szentegyházi gyermekkórus koncertje Vasváron
Fotó: Kardos László Általános Iskola

Tóth Balázs polgármester támogatásának köszönhetően az étkezést és a desszertet a helyi közétkeztetési vállalkozó és az önkormányzat közösen oldotta meg. S máshonnan is kaptak segítséget a kórus vendégül látásához: a vasvári római katolikus plébánia vezetője, plébánosa, Marcel Ghie szívesen adott helyszínt a templomban a zenés rendezvénynek.

- Intézményünk örömmel várta a szentegyházi gyermekeket, a kórus tagjait, a zenészeket, tanáraikat. Úgy összegezhetném, hogy az egész város segített a vendégek fogadásában, a hangverseny megszervezésében - összegezte az iskola igazgatója.

- Az egyik legemlékezetesebb pillanat az volt, amikor a szentegyházi kórus megérkezett. Éppen akkor próbált a mi énekkarunk az iskola aulájában a másnapi ünnepi rendezvényre. A vendégek azonnal csatlakoztak a próbához, és így egy csaknem kettőszáz fősre bővült gyermekkórus közös éneklésének lehettünk szem- és fültanúi, ami csodálatos volt - számolt be Sejberné Szabó Marianna. A templomi koncert telt házas volt. Az erdélyi gyermekkórus és a zenészek magyar és más népek dalaiból, karácsonyi énekeiből állították össze műsorukat, amelyet a vasvári közönség vastapssal díjazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!