Vasvár

2016.01.04. 19:22

Idén is improvizálnak a fiatalok Vasváron

Vasvár - Improvizációs fesztivált tartanak január 9-én, szombaton a Nagy Gáspár Kulturális Központban. Az egész Nyugat-Dunántúlról várják négyfős baráti, munkatársi közösségek, diákcsoportok jelentkezését.

Pogács Mónika

A részvételnek egyetlen feltétele van csak: a felnőttek és a diákok szeressenek együtt játszani, a feladatokat kreatívan, rögtönözve megoldani. Egyfajta activity ez, vasvári módra az Országos Improvizációs Fesztivál regionális elődöntőjeként. A rögtönzésre épülő közös játékban a játékmester ad feladatot a társaságoknak. A csapatoknak tíz perc alatt kell összjátékot kidolgozniuk, majd ezt a közönség előtt bemutatniuk. A már 12 éves múltra visszatekintő országos fesztivál vasvári, egész napos elődöntőjének helyszíne a kulturális központ aulája lesz. A legjobbakat a commedia dell’arte egykori szereplőiről elnevezett „Arlecchino”, „Pulcinella”, és „Brighella”-díjakkal ismerik el, illetve a válogatóról a gödöllői fesztiválra mehetnek tovább.

A programra jelentkezőknek egyáltalán nem kell színházi múlttal, színjátékos jártassággal rendelkezniük. A siker egyetlen kulcsa ugyanis a kreativitás, az együttműködés egymással.



A korábbi évek tapasztalatai alapján a találkozón olyan pillanatok születhetnek, amit egy klasszikus dráma is megirigyelhet. De természetesen a produkciók nem csak komolyak. Mulatságosak, a stand-up műfajába illőek is lehetnek. A siker titka tehát a kreativitás és egy jól összeszokott csapat. A jutalom pedig egy stresszmentes nap, sok nevetéssel. Az improvizáció egyre inkább bizonyítja, hogy a 21. század műfaja: A helyzetekhez alkalmazkodás, a rögtönzés, a gyorsreagálás művészete. A játék örömének a fesztiválja. Az Impro Fesztivál az őszinte érzelmek, az empátia, a váratlanságok fesztiválja. A szervezők, a Magyar Színjátékos Szövetség, a Vasvári Játékszín és a Nagy Gáspár Művelődési Központ a jelentkezéseket január 7-éig, csütörtök éjfélig várja a Nagy Gáspár Művelődési Központ elérhetőségein.

A rögtönzés játékának ünnepét érdemes látni: aki kíváncsi a produkciókra, annak ajánlott már a kezdéstől, délelőtt kilenc órától helyet keresnie a nézőtéren!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!