Vasvár

2017.01.02. 17:35

Kézimunkák apropóján

Vasvár - Gobelinek és rececsodák címmel nyílt kiállítás a lakók és a dolgozók munkáiból a Vas megyei Szakosított Szociális Intézmény vasvári telephelyén, az idősek otthonában.

Pogács Mónika

- Minden tárlatnak van célja. Az vagy áttekintése egy alkotói pályának, vagy csoportos kiállítás, amit valamiféle kohéziós erő tart össze. A vasvári más kategória. Az intézményben élők mindennapjai adják összetartó erejét - fogalmazott a kiállítást ajánlva Fekete Árpád, a Vas Megyei Szakosított Szociális Intézmény igazgatója.

Fekete Árpád, a Vas Megyei Szakosított Szociális Intézmény igazgatója és Némethné Baráth Anikó, a Vas Megyei Szakosított Szociális Intézmény vasvári telephelyének részlegvezetője Fotó: Pogács Mónika

Az intézményben rendszeresen kerülnek a galéria céljára is alkalmas földszinti folyosófalakra festmények, grafikák, kézimunkák. A tárlatok összeállítása soha nem öncélú. Az intézményben lakó száz idősnek tartogat a prog-ramok mellett ez is tartalmas kikapcsolódást - miközben az otthon nyitott a város számára is. Vasvár szerves kulturális-közösségi részévé vált 2004-es megnyitása óta. Rendszeresen csatlakoznak a Hegyháti Napok képzőművészeti kiállítóhelyeinek sorához. A jeles napokon túl az év más időszakaiban is nyílnak itt tárlatok - a mostani kiállítás a hónap végéig látható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!