Vasvár

2017.07.03. 18:16

Klíma és új fizioterápiás torony

VASVÁR - Biztató a születések számának alakulása, a szakrendelések némelyike megduplázta, megháromszorozta a forgalmát.

Pogács Mónika

- Alaposnak és biztatónak tartjuk a beszámolót - mondta dr. Pataky Pál, a Humán Erőforrás Bizottság elnöke. A dokumentum szerint a születések számában megállt a csökkenés. Kilenc esztendő átlagában harminc feletti születésszámot regisztrálnak. Tavaly 35 vasvári újszülött látta meg a napvilágot. Füzi Andrea intézményvezető beszámolójában adatokkal támasztotta alá a járóbeteg-szakellátás jó működését: az egészségházat havi átlagban 1030 beteg látogatja.

 

A rendelőintézetben a fogászat megháromszorozta, a fizioterápia megduplázta két év összehasonlításában a forgalmát. A szakrendelések zöme százszázalékos kihasználtsággal működik. Az önkormányzat a működtetéshez 10 millió forintot ad - a bizottság elnöke ezt baráti árnak nevezte. Az egészségközpont megnyitásakor nem lehetett előre tudni, mennyibe kerül annak működtetése. - Az épület fenntartása mellett a betegszám alakulásában is voltak előre nem látható bizonytalanságok. Nagy kérdés volt, sikerül-e kihasználni a szakorvosi óraszámokat, lesz-e elegendő páciens, hiszen a járás lakosságszáma alacsony - részletezte dr. Pataky Pál a beszámolóban leírtakat a grémium előtt. Az egészségház működése azonban igazolta a hozzá fűzött reményeket: folyamatos a betegforgalom, kihasználtak a szakrendelések. Márciusban a betegforgalom túllépte a teljesítményvolumen-korlátot. - Az egészségügyi ellátás mind szakemberek, mind műszerezettség szempontjából a helyén van Vasváron - fogalmazott Tóth Balázs polgármester a téma kapcsán a testületi ülésen.

 

Műszer beszerzésére csak a fizioterápiás rendelésnek van szüksége: 25 éves géppark szolgálja ki az egyre növekvő forgalmat a négy kezelőágyon. Egy új, multifunkciós fizioterápiás torony beszerzése már folyamatban van.

Egy gyenge pontja van a járóbeteg-szakellátást nyújtó épületnek: a hőség. Klimatizálásra lenne szükség. Ilyen egyelőre a fogászati rendelőben van csak, az épület emeleti részét ventilátorok hűtik.

- Az önkormányzat, ha kell, támogatja az épület klimatizálását, de a fenntartásnak újabb költségvonzata lesz - mondta Tóth Balázs polgármester a probléma megoldásának kapcsán.

Címkék#Vasvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!